Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Ticaret Odası Basın İle Buluştu
Balıkesir Ticaret Odası (BTO), "Basınla Buluşma Toplantıları" düzenledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

BTO'nun City Meats restoranda düzenlediği basınla buluşma toplantısına Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği yönetimi, yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilci ve çalışanları katıldı. BTO Başkanı Fahri Ermişler ve BTO Meclis Başkanı Kerem Kırımlı ile Oda yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda BTO'nun faaliyetleri ve ileriye dönük çalışma ve projeleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. BTO Başkanı Fahri Ermişler'in uzun bir sunumda bulunduğu ve her biri önem arz eden açıklamanın içerisinde yer alan Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık'ın da üzerinde önemle durduğu ve çalışma yapılması için talimat verdiği, "Havuz Projesi" dikkat çekti. BTO'nın TOBB bünyesinde tüm ülke genelinde örnek bir uygulaması olarak hayata geçirilmeye hazırlanan projenin alt yapı ve uygulama hazırlıklarına başlandığı belirtildi.

Basın mensuplarına sunumda bulunan BTO Başkanı Fahri Ermişler, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık ile birlikte Almanya'da katıldıkları programda Balıkesir adına da verimli görüşmeler yaptıklarını kaydetti. Fahri Ermişler, şunları söyledi;

"Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen törende Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka iki ülke arasında işbirliğinin teşvik edilmesi amacını taşıyan ortak niyet beyanına imza atıldı. İmza töreninin ardından Avrupa Türk Bilim insanlarına 'beyin göçünün beyin gücüne dönüşmesi' sloganıyla ABD sonra Avrupa’ da ilki gerçekleştirilen çalıştaya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altınbaşak ve çok değerli bilim insanlarının katılımıyla katılımcıların soruları cevaplandı. Soru cevap kısmında söz alarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’a Sanayi-Üniversite İşbirliği ile ilgili yeni bir projemiz olduğunu söyledim. Bizim Balıkesir'de çektiğimiz bir fotoğraf var; Sanayi, ticaret ve üniversite ayağıyla ilgili. Ticaret Odası olarak üniversite-ticaret-sanayi işbirliğinin zayıf olduğunu düşünüyoruz. Bakanımıza bir soru yönelttim, Ticaret Odası olarak 3-4 aydır çalıştığımız Havuz Sistemi Projesi'ni anlattım. Sayın Bakanımız benim sorduğum soruyla birlikte fikrimizi çok beğendi. Projeyi tamamladığımızda direk şahsına iletmemizi istedi. Bu proje üniversite hocalarımızın emeğini, ticaret odamızın ve sanayicilerimizin de kendi katkıları oranında finansman koyacakları ve bakanlığımızın da Ar-Ge desteği sağlayacağı bir proje olacak. Projenin detayları ile ilgili çalışmalarımızın devamın ettiği, son haline geldiğinde projemizi bakanlığımıza sunacağımızdan bahsettim. Projenin ismi, "Havuz Projesi". Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ise sanayi-üniversite işbirliği ile ilgili olarak bakanlığında bir çalışma içerisinde olduğunu, bu çalışmayı şubat ayında sonuçlandırmak istediklerini, BATO projesinin de biran önce hazırlanarak sunulması halinde değerlendirerek sanayicilerimize gerekli olan desteğin sağlanabileceğini belirtti. Daha sonrasında ise odamız heyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birebir görüşme ve toplantı yapma imkanı yakaladı. Kamu bu projenin neresinde; Kamuda buraya Ar-Ge çalışmalarında nasıl destek verebilir, biz teşvikler ve hibelerin dışında ekstra ne destek alabiliriz? Biz ürün ve konu bazlı projeler yapmayı düşünüyoruz Türkiye'de. Havuzun daha önce örneği yok, Bakanımız da ilk defa duydu bunu ve onun için çok hoşuna gitti ve ilgilendi. Müsteşarı da not aldı, bazı istişarelerde bulunup önümüzdeki günlerde görüşmeler yapacağız. Bu arada Sayın bakanımız ile Balıkesir Ticaret Odası olarak 1 saate yakın özel bir görüşme fırsatı yakaladık ve daha yakın temasta bulunduk, Balıkesir'i anlattık. Balıkesir'e biraz daha ilgi göstermesini istedik. Sayın Bakanımız Balıkesir'i iyi bildiğini, Balıkesir'in özel bir şehir olduğunu, önümüzdeki 5 sene hızlı bir yükselişinin olacağını ve bu yükselişi yurt içi ve yurt dışında takdir edileceğini ifade etti. Mart ayında kendisini Balıkesir'e davet ettim".

POLONYA İLE İŞBİRLİĞİ VE KARDEŞ ODA PROTOKOLÜ
BTO Başkanı Fahri Ermişler, Almanya'nın ardından Polonya temaslarıyla ilgili de bilgi verdi. Kalisz şehri ile Kalisz Ticaret odası ve Balıkesir Ticaret Odası arasında kardeş oda protokolü imzaladıklarını açıklayan Ermişler, "Balıkesir Ticaret Odamız Heyetinin Polonya Kalisz şehri Programı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’ nın destekleriyle gerçekleştirilen 600. yıl Türkiye-Polonya İşbirliği ve Lobi Faaliyetleri’ ne Türk-Polonya Dostluk Grubu Başkanı ve Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Yönetim Kurulu üyelerimiz, Avrupa İşadamları İşbirliği Konseyi Başkanı Aziz Şahin ve ekibi ile katıldık. Polonyalı girişimciler ile bir araya gelerek ortak noktalarımızı, değerlendirebileceğimiz yatırım fırsatları ve ticari işbirliği hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Polonya’ nın lojistik, teknoloji ve gıda sektörlerinde önemli konuma sahip olması göz önünde bulundurularak ileride yapılacak ticari işbirliğinin her iki ülke için önemi vurgulandı. Bununla beraber Polonya Kalisz Belediye Başkanı, Kalisz Ticaret Odası Başkanı ve üyeleri, Polonya Kalisz Parlamenter üyelerinin de katıldığı toplantı ve sunum sonrasında işletme ziyaretleri gerçekleştirildi. Türkiye-Polonya arasında diplomatik ilişkileri tesisinin 600. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Polonya Kalisz Belediye Başkanı, Kalisz Ticaret Odası Başkanı ve üyeleri, Polonya Kalisz Parlamenter üyeleri ile işbirliği ve kardeş oda protokolü imzalandı" dedi.

444 9 286 "ALO BATO" HATTI
Balıkesir ticaret Odası'nın son dönem faaliyetlerinden de söz eden Fahri Ermişler, yeni bir teknolojik yatırım yaptıklarını anlattı. Ermişler, "Balıkesir'de ticaretin yeni numarası" olarak TANITTIĞI 444 9 286 yani "444 9 BTO" hattı ile üyelerin internet üzerinden cep telefonları ile anlık olarak Oda ile ilgili ve üyelere yönelik çalışmaları online olarak öğrenebileceklerini ifade etti. BTO olarak eğitime ve iletişime çok önem verdiklerini vurgulayan Fahri Ermişler, "444 9 286 444 9 BTO Balıkesir’de ticaretin yeni numarası. Ticaret Odamız yakında yeni yüzüyle hizmet vermeye devam edecek" dedi.

EKMEK ZAMMI AÇIKLAMASI
BTO BAŞKANI FAHRİ ERMİŞLER: "BİZ SİYASİ KURUM DEĞİLİZ, TİCARET ODASI'YIZ. ELMA İLE ARMUDU HERKES AYIRSIN"

BTO Başkanı Fahri Ermişler, basınla buluşma toplantılarında Oda ile ilgili yaptığı sunumun ardından soruları cevapladı. Bir gazetecinin ekmek zammıyla ilgili yönelttiği soruya cevap veren Fahri Ermişler, "Biz siyasi kurum değiliz, biz Ticaret Odası'yız. kimse elmayla armudu herkes ayırsın. Ekmeğe zam falan da yok" dedi.
Ekmek zammı konusundaki soruda gerginleştiği gözlenen BTO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ermişler, şöyle konuştu;

"Şunun bilinmesi lazım; Biz Balıkesir Ticaret Odası yönetimi olarak Ticaret Odası üyelerine hizmet veriyoruz. Üyelerden gelen talebi biz sümen altı yapamayız. Üyelerin gönderdiği bütün talepler benim için emir niteliğindedir. Ben hemen komiteyi toplarım. Komite çalışır yönetime getirir yönetim son haline getirip meclise taşınır, mecliste de bu istişare edilir. O gün ekmekle ilgili hikayede, Ticaret Odası üyesi fırınlardan zam talebi ile ilgili bize çalışma yapılması için dilekçe, zam talebi yazısı geldi. Yönetimde değerlendirip komiteyi topladık. Komitede belirli bir maliyet çalışması yapıldı. Bakın şu konu çok önemli; Biz bir siyasi kurum değiliz, biz Ticaret Odası'yız. Elma ile armudu herkes ayırsın. Ben işin ticaretine bakarım, ben işin matematiğine bakarım; Gerisi de bizi ilgilendirmez, bu iş kadar basit. Bir kere burada bütün Balıkesir'le anlaşalım. Benim önüme gelen yazı, talep, Ticaret Odası üyelerinin bana 'Biz bu maliyetlerle hareket edemiyoruz' gerekçesi de var tabiki, 'Bununla ilgili çalışma yapılıp bize bildirilmesi' konusundaydı. Biz komiteyi topladık, gerekli çalışmayı yaptık, maliyet çalışmasını yaptık. Ondan sonra bunun sırası mecliste istişaredir. O gün bu meclis gündeminde değildi. Ben Ticaret Odası başkanı olarak meclis başkanımızdan rica ettim, 'Bu konuda BTO üyelerini bekletmeyelim, mecliste bu konuda gündem dışı istişare edelim' dedim. Balıkesir Ticaret Odası Meclisi demek bizim aile meclisimiz demek. Biz orada Balıkesir ticareti ile ilgili kavga da ederiz, gülüşürüz de, her şeyi orada tartışırız. Orada saatlerce sürer sonuca varırız. Bu bir resmi karar değil, böyle algılanmasın. Burası TBMM değil, resmi gündemde yok. İstişareye açtık iyi niyetle, aile içinde tartıştık. Sabah gazeteyi okudum 'Ekmeğe zam geldi'. Ekmeğe zam falan yok. Kimse öyle değerlendirmesin meseleyi. Şu an çalışma aşamasındayız. Bu arada Fırıncılar Odası'nın seçimi var, yerel seçim var, şu var, bu var. Biz onların dışındayız. Bizi şu kurum, bu kurum arayıp da ekmeğe zam yapın, ona bilmem ne yapın vs öyle birşey yok. Ticaret Odası talimat alıp iş yapacak basit bir kurum mu? Bunlar benim bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor, bu kadar basit. Biz üyelerimizden gelen talebi alır komisyonumuz çalışır meclisimizde tartışır yönetim kurulunda son çalışmasını yapar, dışarıdaki ilgili diğer kurumlarla görüşür (Valilik, Belediye, Kosgeb, Kalkınma Ajansı, Milli Eğitim vb.). Bu görüşmelerden bir sonuç çıkar, Ticaret Odası'nın kararı başkanımızın imzası ile bu şekilde üyelere duyurulur. Bizde sistem budur, kanun da budur, düzen de budur. Bunun haricinde hiçbir şey şuradan girer buradan çıkar bizim için, bu kadar basit. Ertesi gün gazetede çıkan haber hiçbir şekilde beni ve yönetimimi bağlamaz. Balıkesir Ticaret Odası ile ilgili bir şey duyduğunuz zaman bir telefon kadar uzağım aradığınızda doğrusunu benden, meclis üyelerimizden yönetimimizden öğrenebilirsiniz".

Toplantının ardından BTO yönetimi basın mensupları ile birlikte Basınla Buluşma Toplantıları anısına fotoğraf çekildi.

03.02.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Ticaret Odası Basın İle Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi