Şifrem?
170 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Beyaz Ette Hormon İddialarına Sert Tepki
Bupiliç'in patronlarından Faruk Kula, beyaz et sektörünün önünün kesilmek istendiğini, son günlerdeki hormon iddialarıyla özellikle beyaz ette piliç tüketiminin engellenmeye çalışıldığını söyledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kula, "Bu sektörü bir yerlere getirmek istemeyenler var, önüne takoz koymak isteyenler, engel koymak isteyenler var" diye tepki gösterdi.

HORMON İDDİALARINI YALANLADI
Aynı zamanda Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı olan Kula grubu yönetim kurulu başkanı Faruk Kula, Bupiliç'in yönetim kurulu başkanı olarak yaptığı konuşmasında, bazı çevrelerin beyaz et sektörüne yönelik karalama kampanyası içerisinde olduğunu, bunun hem bölge hem ülke genelinde sektörü sekteye uğratacağını, insanları ekmeğinden, aşından, işinden edecek tehlikeli bir girişim olduğunu ifade etti. Bu gibi konularda yetiştiriciler dahil sektördeki herkesin dikkatli ve duyarlı hareket etmesinin büyük önem taşıdığını belirten Faruk Kula, şunları söyledi:

"Bupiliç'in 10. yılına geldik, el birliğiyle bir hayli mesafeler katettik. Tüm ekip olarak bir yerlere geldik. Ama bu sektörü bir yerlere getirmek istemeyenler var, önüne takoz koymak isteyen, engel koymak isteyerler var. Önümüzdeki aşa, ekmeğe göz dikenler var. Burada hepimiz bu göz dikenlere karşı bir takım mücadeleler vermek zorundayız. Bizler sizlere hayvan, yem, saha servisi gönderiyoruz. Biz sizlere orman mı gönderiyoruz? Bizler sizin ürettiği şeyleri bizler de tüketiyor, çocuklarımıza, torunlarımıza da tükettiriyoruz. Peki siz ne yapıyorsunuz; Size herhangi bir şekilde hormon falan geliyor mu, gelmiyor. Siz tüketmiyor musunuz, tüketiyorsunuz. Peki sizin bu tür şeylere reaksiyonunuz oluyor mu? Varsa bir kişi var, duyarlılığı için teşekkür ederim. Bu tür zihniyetler bizi bitirmeye kalkarsa hep beraber biteceğiz. Böyle bir şey varsa ki böyle bir şey yapmayız, bir işe falan da ihtiyacımız yok. Ama gerçek olmayan, aslı, faslı olmayan iddialarla sektörün önüne takoz koyup hepimizi engellemeye çalışıyorlar. Velhasıl kelam önünüzdeki ekmeği almaya çalışıyorlar. Lütfen hepiniz daha duyarlı olun, gerçek olmayan iddialara karşı sizler de duyarlı olun. Ben burada sırf üreticilere değil, sektörde ilaç satan, ekipman satan arkadaşlarınız da var, bunları da davet ediyordum. Onlar da olaylara duyarsız. Eğer bu iş biterse hep beraber sektörden çekileceğiz, gerçekten böyle bir şey varsa bitsin, bu işi yapmayalım. Ama, gerçek olmayan iddialarla hepinizin önündeki aşı almaya çalışıyorlar. Ben bu konuda hepinizi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum. 10. yılı tamamlamışız (Bupiliç), inşallah 2014'e güzel günlerle başladık, bu güzelliklerin devam etmesini ben Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. İnşallah 2014 hepimiz için hayırlı uğurlu olur. Ama böyle saçma-sapan iddialar olursa 2013 gibi yine kötü günler başımıza gelmesin. Dönem aralarımız uzadı, bunlar sektörün getirdiği problemlerdir, inşallah 2014'te bunları yaşamayız. Bupiliç'in 20. yılında yine hep beraber elele, gönül gönüle, daha güzel günlerle bir araya geliriz."

BALIKESİRSPOR BUPİLİÇ TÜKETİYOR
Balıkesir Otel Basri'deki toplantıya PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor da katıldı. Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin beraberinde takımın kaptanı Muhammet Reis ve Karikari olduğu halde Bupiliç'in tophlantısına ve ardından verilen yemeğe katıldılar. Plaket töreninin de yapıldığı toplantının son bölümünde söz alan Teknik direktör İsmail Ertekin, "Bupiliç ürünlerini kullandığımız için bu bilgilendirme bize de yaradı. Ne kadar sağlıklı olursa, ne kadar temiz olursa, ne kadar iyi bilgi edinir ve bunları uygularsak demek ki halkımıza da o derece sağlıklı piliçler yetiştirileceğini öğrendik. Bu işle ilgili bilgi sahibi olduk. Ayrıca Balıkesirspor'a katkı sağladığı ve sponsorluk yaptığı için Bupiliç'e teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantıya katılanlara Bupiliç logolu polar yelek ve bere ile Balıkesirspor forması ve atkı hediye edildi. Yemekte katılımcılar Balıkesirspor formalarını futbolculara ve teknik direktöre imzalatma fırsatını yakaladı. 

30.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Beyaz Ette Hormon İddialarına Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi