Şifrem?
181 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Meslek Lisesi Ekmek Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirecek
Balıkesir İMKB Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Gıda Teknolojisi Bölümü önemli bir projeye imza attı. Meslek lisesi ekmek sektörüne kalifiye eleman kazandıracak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de, GMKA'nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde, Balıkesir Fırıncılar Unlu Mamülleri İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarları Odası tarafından hazırlanan projenin uygulaması kamuoyuna tanıtıldı. İMKB Anadoli Teknik Lisesinde düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yakup Yıldız, İşKur İl Müdürü Nazım Balcı, BSO Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Balıkesir Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç, Türkiye Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) yönetim kurulu başkanı Serdar Yalçınkaya, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, Halk Eğitim Merkez Müdürü Mustafa Canseven, Oda başkanları ile STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Projeye öncülük eden İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Kamil Kaynaş, 50 milyon ekmeğin üretildiği ülkede sektöre kalifiye eleman yetiştireceklerini anlattı. Kaynaş, bu proje ile Balıkesir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gıda Teknolojisi Alanı Gıda Hububat İşletme dalında öğrencilerin ülkede ilk defa bir meslek lisesinde eğitim görerek teknik eleman olarak yetiştirileceğini söyledi. Gıda Kontrol ve Hububat Bölümünde 247 öğrencinin eğitim gördüğü ve derslerini ise laboratuvarlarda uygulamalı olarak birebir aldıkları kaydedildi. Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Vali Ahmet Turhan bu projenin oldukça başarılı olduğunu ifade etti. Vali Turhan, "Çok örnek ve güzel bir proje. İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisemiz en çok öğrenciyi üniversiteye yerleştiren başarılı okullarımız arasındadır. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, gıda alanındaki çalışmalarıyla başarısını ve kalitesini artırmış Türkiye’ye örnek olmuştur. Projede emeği geçen tüm okul idareci ve öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

VALİ TURHAN: "BAŞARISIZLIK DEMEK BAŞIMIZA YENİ BELALARIN AÇILMASI DEMEK, YENİ PKK'NIN ÇIKMASI DEMEK. ÖYLEYSE BAŞARMAK ZORUNDAYIZ"
Vali Ahmet Turhan, eğitimin önemini vurgu yaptığı törendeki konuşmasında şunları söyledi;
"Balıkesir itibariyle şanslıyız bizdeki meslek liselerde okuyan öğrenci sayısı normal liselerdeki okuyan öğrenci sayılarına göre fazla. Bu Türkiye'de tek. Balıkesir Türkiye'yi besleyen bir şehir, tarım ve gıdada çok iddialıyız. bu kapsamda bu eğitimin verilmesi önemli. Ülkemizi kalkındırmak geliştirmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Bu okulumuz üzerine düşeni yaptığının yanında gerçekten bir fedakarlık yapmış, proje yapmış daha da önemlisi bir sivil toplum kurulu ile işbirliği yaparak çocukların eğitimine katkı sağlamasının yanında da ekmek gibi bizim toplumumuz açısından hayati önem taşıyan gıda alanında gerek teknoloji gerekse hijyeni sağlayan bir alanda ekstra bir hizmet vermiş. O açıdan da tebrik ediyorum. Yine gerçekten gurur kaynağı, son 4 yılda 510 okul içerisinde üniversiteye en çok öğrenci yerleştiren okul olmak gerçekten gurur kaynağı. Bu kapsamda başta okul müdürümüz,. öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile velilerimizi kutluyorum. Biz bu yıl performans denetimi diye bir programa başlıyoruz, okullarımızı ve okul müdürlerimizi, şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerimizi yaklaşık 830 kalemde denetleyeceğiz. Başarılı bir okulun müdürünün yapması gerekenleri her okuldan istemiş olacağız. Bu örnek bir okul, gönülden kutluyor, tebrik ediyorum. Özelikle 2023 vizyonunda ülkemizin kalkınmış ülkeler arasına katılmasında eğitim başrol oynuyor. Biz eğitimde sıçrama yapmazsak hiçbir alanda gelişme olmaz. Başarısızlık sadece ekonomide yetersiz olma manasına gelmiyor. Başımıza yeni belaların açılması demek, yeni PKK'nın çıkması demek. Öyleyse başarılı olmak zorundayız. Çağı ve teknolojiyi takip edip bilgi ile alanı buluşturmak çok önemli. Çağımızı takip etmek lazım, yüzyıllar önce Mevlana bile ne demiş, dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım. Bugün anlattığımız Ar-Ge yeniliği, bilgiyi yakalama açısından ne kadar güzel söylemiş. Okullarımızın sivil toplumla işbirliği yapması çok önemli. Bu sadece bu okula katkı sağlamıyor, bu proje sadece hijyen eğitimi alan fırıncılara katkı sağlamıyor. Bu çarpan etkisi oluyor. Başka okullar, başka STK'lar da bunu örnek alıyor."
Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayan işadamlarına ve kuruluşların temsilcilerine plaket verildi.

ÖĞRENCİLERİN ÜRETTİĞİ ORGANİK EKMEKTEN YEDİ
Gıda Teknolojileri Bölümündeki Hububat İşleme Atölyesinin açılışını yapan Vali Ahmet Turhan ve beraberindekiler uygulamalı atölyeyi gezip incelerken tamamen organik olarak yapılan yüzde yüz doğal ekmeğin yapılışını izledi, pişirilen ekmekten yedi. Vali Ahmet Turhan, atölyede verilen bilgileri dinlerken, öğrencilerin ünitelerin başında hamurla çalışmalarını, hamurun ekmek oluşuna kadar olan aşamayı tek tek gözlemledi. Vali Turhan, öğrencilerin yaptığı yüzde yüz doğal, tamamen organik olan ekmeklerin tadına baktı. Ekmekleri çok beğenen Vali Turhan, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. Bu arada, Türkiye Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) yönetim kurulu başkanı Serdar Yalçınkaya, Vali Turhan'a bir öğrencinin fırına verilme aşamasından önce ekmeğe bıçak atılışını gösterirken geçirdiği küçük bir kaza sonucu parmağını kesti. Öğrencinin ekmek hamurunun üzerini çizerken kayan ucu jiletli bıçağın bir an kayıp eline isabet eden Yalçınkaya kanayan parmağını kendi kendine tedavi etti. Vali Turhan törenden sonra okulun Gıda Kontrol Laboratuarlarında incelemelerde bulundu. Bu laboratuvarın Türkiye'de örnek bir donanım ve işleve sahip olduğu kaydedildi.

16.01.2014

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Meslek Lisesi Ekmek Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirecek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi