Şifrem?
165 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Küçükköy’de Sosyal Belediyecilik Örneği
Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı mevkiinde yaşayan vatandaşlara yönelik bir sosyal market açan Küçükköy Belediyesi, Mahalle Evleri kapsamında proje geliştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Sarımsaklı’da bulunan Küçükköy Belediyesine ait AVM’de hayata geçirilen Sosyal Market, başarılı Belediye Başkanı Mesut Ergin’in öncülüğünde açıldı. Küçükköy Belediyesi Sosyal Market açılışında; ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, ADD Sarımsaklı temsilcisi Nermin Duran, Pir Sultan Abdal Derneği Ayvalık Başkanı Vedat Tekten, İşçi Partisi Ayvalık İlçe sekreteri İlkay Erpula, Küçükköy Belediyesi Meclis üyelerinden Tafil Göksu ve M.Murat Akıner, CHP Küçükköy Belde Başkanı Fikret Göral, CHP Kadın Kolları üyeleri, beldenin önde gelen işadamları ve kalabalık bir halk topluluğu hazır bulundu.

Sosyal Marketin açılış kurdelesini; Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra CHP Küçükköy Belde Başkanı Fikret Göral ve Küçükköy Belediye Meclis Üyesi Tafil Göksu birlikte kesti. Küçükköy-Sarımsaklı’nın tarihinde bir ilk olan, belde ve ilçedeki yoksulların giyim ve ihtiyaçlarına ücretsiz cevap verebilmek için hayata geçirilen Sosyal Market’in açılışında konuşan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, kentte yaşayanların mahalle ölçeğinde kültürel ve ekonomik kalkınmalarını sağlayacak projeleri üretmek, mahallelik bilinci ve hemşerilik olgusunu yerleştirmek, hemşehrilerin belediye hizmetlerinden doğrudan yararlanmalarını sağlamak amacıyla beldede mahalle evleri yapılanmasına gidildiğini hatırlattı. Ayvalık Haberleri

Küçükköy’ün üç mahallesinde yer alacak olan bu evlerden Kahramanlar ve İlkkurşun’nda Mahalle Evleri’nin faaliyete geçtiğini kaydeden Mesut Ergin, “İlk Kurşun mahalle evi bünyesinde önceden beri sure gelen ve öğrencilerimize yönelik etüt, eğitim çalışmalarının yanı sıra aile danışma merkezi olarak da hemşehrilerimize hizmet sunulmaktadır. Kahramanlar mahalle evimizde ise Türk Halk Müziği korosunun çalışmaları devam etmekte olup yakın zamanda Cam işleme ve telkari kursu da başlayacaktır” dedi. Mahalle evlerinin organizasyonunun tamamlanması sürecinin sonunda sağlık, kültür, sanat, adalet, beslenme, gıda, çocuk bakımı, aile ilişkileri siyaset alanlarında katılımcıların aktif olduğu toplantıları, turizm sektörüne yönelik eğitimleri, dil kursları, beceri kursları, hobi ve küçük el üretimlerini destekleyecek kurslar. bilişim kursları, resim, fotoğraf, el sanatları, müzik, dans, tiyatro, halk oyunları, alanında eğitimleri vereceğini ifade eden Belediye Başkanı Ergin, “Mahallenin geçmişini araştırma, ünlü isimler, fotoğraf albümleri, kentli hikayeleri, kaybolmuş geleneklerin ortaya çıkarılması gibi sosyal paylaşımlar ilgi kursları, sinema gösterimleri, oyunlar, canlandırmalar, stand-up gösterileri, çocuklarla satranç, resim, müzik, tiyatro, oyun çalışmaları, kadınların ağırlıkla katılımıyla kurulacak üretim kooperatifi eliyle yöremiz insanına iş ve maddi gelir olanağı sağlanması hep beraber hayata geçirmeyi tasarladığımız projeleri faal hale getirilecektir. Ülkemizde ne yazık ki Anayasa ile hedeflenen sosyal devlet ilkesi tam anlamıyla uygulanmıyor. Hükümetlerin ekonomik uygulamaları halkı yoksullaştırarak kendisine bağımlı kitleler yaratmayı amaçlamakta. Bu durumun başlıca nedeni dış kaynaklı sıcak para ile ithale dayalı olarak sürdürülen ekonomi ve gelir dağılımındaki aşırı adaletsizliktir. Bu politikaların kaçınılmaz sonucu olarak ülkemizde her geçen gün yoksul ve yoksun yurttaşların sayısı artmaktadır. Ülkemizin en temel sorunu olan ve insanlara yoksulluğu bir kader olarak dayatan bu cendereyi halkımız en kısa zamanda yıkacaktır. Bunun yolu da Ülkede iktidar olmaktan geçmektedir. Ancak Sosyal devleti tesis edecek iktidarı kurana kadar yerel yönetimler olarak elimizdeki kıt kaynaklara rağmen gereksinim sahibi yurttaşlarımıza elimiz yettiğince ulaşmayı ilk günden beri temel hedeflerden biri saydık. Bu düşünceden hareketle belli dönemlerde erzak yardımı, nakdi yardım, öğrencilere eğitim için nakit desteği, ısınma yardımı gibi katkılar sağlamaya çalıştık. Bu katkılara son olarak ‘Paylaşmak en büyük erdemdir’ parolasıyla yola çıkarak bu gün açılışını yapacağımız sosyal marketi de ekledik” ifadelerini kullandı.

“AYVALIK İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Mahalle evlerini kurarken kendilerini harekete geçiren temel düşüncenin söz konusu mahallelerde belediyenin gözü kulağı olması olduğuna dikkat çeken Mesut Ergin, “Bu mahalle evleri sayesinde artık hangi evde hasta var, hangi evde yaşlı ya da engelli var, hangi evde ihtiyaç sahibi var, hangi evde o gece soba yanmıyor, tencere kaynamıyor bilelim istedik. Bilelim ki o insanlara aş olalım, ilaç olalım. Böylece yardımların gerçek ve acil ihtiyaç sahiplerine en hızlı şekilde erişmesi mümkün olabilecektir. Belediyemiz tarafından Kahramanlar Mahalle evi bünyesinde kurulan Sosyal markete daha kuruluş aşamasında duyarlı yurttaşların katkısının hızla geliştiğini görmek bizi heyecanlanırdı. Paylaşmak mutluluğumuzu ve hemşerilerimize olan sevgimizi pekiştirdi. Bu heyecanı ayakta ve diri tutarak gelecek güzel günlere olan umut ve inancımızla Sosyal Marketin Ayvalık için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

21.11.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Küçükköy’de Sosyal Belediyecilik Örneği

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi