Şifrem?
111 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Projesinin Temeli Atıldı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yollarının 157. yıl dönümünde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca '7 bölgede 7 büyük proje' adı altında toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Projenin Balıkesir ayağında, Balıkesir-Bandırma'dan İzmir-Menemen'e kadar olan demir yolu hattının elektrifikasyon, sinyalizasyon ve telekomünikasyon projesinin temeli atıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Afyon'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törende, canlı yayın ile 7 bölgeye bağlanarak temelleri attı. Balıkesir'deki temel atma törenine Vali Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan ve Ali Aydınlıoğlu , TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay, AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Akif Okur de katıldı.

Balıkesir Garı'nda düzenlenen törende, Afyonkarahisar'da bakanların bulunduğu programa telekonferans sistemiyle bağlanıldı. İzmir-Balıkesir-Bandırma sinyalizasyon, elektrifikasyon ve telekomünikasyon projesi ile İzmir ve Bandırma Limanları arasındaki 35 istasyondan oluşan toplam 310 kilometrelik hat, elektrikli, sinyalli ve telekomünikasyon sistemli hale geliyor. 160 km/saat hıza uygun olarak kurulan 'tren kontrol ve koruma sistemi' ile yük ve yolcu taşımacılığında emniyetin en üst sisteme çıkarılacağı belirtildi. Proje ile istasyonlar arasında trenler peş peşe işletilebilir hale gelirken, hat kapasitesinin de önemli ölçüde artacağı bildirildi. Proje ile Türkiye'nin iki büyük limanı birbirine bağlanarak bölgenin ihracat ve ithalat hacmi de katlanacak. Bununla beraber önemli oranda zaman ve para tasarrufu elde edileceği vurgulandı. Proje ile bölgede güvenli ve konforlu seyahat imkanı sağlanacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, telekonferans sistemi ile bağlandığı Balıkesir'deki protokolü selamladı. Vali Ahmet Turhan Bakan Yıldırım'a Balıkesir'e yaptığı diğer hizmetleri ve temeli atılan proje için teşekkür etti. Vali Ahmet Turhan, "Sayın Bakanım, sizler milletimizin hayalini gerçekleştirdiniz. Acımızı, yokluğumuzu ifade eden, 'Kara tren geç gelir, belki hiç gelmez' türküsünü sizler unutturdunuz. Balıkesir halkı olarak sizlere gönülden teşekkür ediyoruz. Temelini atacağımız tesisler, İzmir-Bandırma arasında 310 kilometrelik tren hattını modernize edecek. Sinyalizasyon ve elektrifikasyon temeli atıyoruz. Bununla 160 kilometrelik hıza ulaşacağız. İzmir-İstanbul otobanı ile İzmir 1 saat, İstanbul ise 2,5 saate iniyor. Ben sizlere halkımız adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Bakan Binali Yıldırım'ın teşekkür edip, "Hayırlı olsun" dediği bağlantının ardından Balıkesir'deki projenin temeli atıldı. Elektrifikasyon direğinin betonuna ilk harcı Vali Ahmet Turhan, milletvekilleri Edip Uğur, Cemal Öztaylan, Ali Aydınlıoğlu, TCDD İzmir 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay birlikte koydu. Temel atma töreninin ardından TCDD 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay projeyle ilgili bilgi verdi.

"LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMUYOR, BİZ MİLLİYETÇİYİZ"

Tren garındaki törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, asıl milliyetçiliğin yerli sermaye ile yapılan yatırımlar olduğunu, bunu da AK Parti hükümeti olarak kendilerinin yaptığını söyledi. "Biz milliyetçiyiz" diyen Edip Uğur, şöyle konuştu:

"Bugün Balıkesir için hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. Elektrik ve sinyalizasyon sayesinde Balıkesir, İzmir Limanı ve Bandırma Limanı ile bağlantılı hale geliyor. Lojistik köyün de aşağı yukarı yüzde 90’ı bitti ve en kısa zamanda açılacak. Tabii ki Balıkesir’in ekonomisine büyük bir katkısı var. Dolayısı ile Organize Sanayi Bölgesi'nde üretilen mallar Bandırma Limanı'ndan, İzmir’den gönderilecek. Şimdi yeni otoyolumuz geliyor. Yıllarca yapılamayan bölünmüş yollarımız AK Parti iktidarı döneminde son 11 yılda yapıldı. Bursa’ya tek bir yoldan gidip geliyoruz, Bursa ve İstanbul istikametine bölünmüş yolumuz tamamlandı. İzmir’e bölünmüş yoldan gidebiliyoruz. Edremit’e bölünmüş yoldan gidiyoruz. Kütahya’ya olan bölünmüş yol için müteahhit hızlı bir şekilde çalışıyor. Çanakkale’den gelecek olan otobanla birlikte kara yollarının master planı Avrupa’dan gelen trafik Akdeniz’e ve Ege’ye gidecekse, İç Anadolu’ya gidecekse Çanakkale Köprüsü’nden geçecek, Balıkesir’e gelecek, otoyoldan devam edecek. İstanbul-İzmir otoyolu bittiğinde, bizim körfezimizde İstanbullu yazlıkçılarımız var, otoyol bitince İstanbul’dan saat 05.00'te yola çıkan vatandaş saat 08.00’de yazlığında olacak. Bu vagonlar Türkiye’de üretiliyor. İşte milliyetçilik bu, lafla milliyetçilik olmuyor. Eğer siz yerli sermaye ile demir yolu yapıyorsanız, yerli sermaye ile bunları üretebiliyorsanız milliyetçisiniz. Türkiye’nin borçlarını ödüyorsanız, dünyaya el açmıyorsanız, IMF borçlarını kapatıyorsanız, bu köprülerin, otoyolların finansmanını yerli bankalardan sağlıyorsanız Türkiye’nin ekonomisi güçlü demektir."

21.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Sinyalizasyon ve Elektrifikasyon Projesinin Temeli Atıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi