Şifrem?
88 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Zihinsel Engellilerden Belediye Başkanlarına Plaket
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 21. si düzenlenen Geleneksel Engelliler Şenliği tüm hızıyla sürüyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye’nin dört bir yanından gelen engellilerin Ayvalık’ın Küçükköy beldesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da bulunan 5 otelde ağırlandığı şenliklerin kapsamında, yaklaşık 700 engelli gündüzleri denizde, geceleri ise Küçükköy Belediyesi’nin düzenlediği eğlencelerle gönüllerince tatil yapıyor. Geçtiğimiz pazartesi günü Ayvalık’ta düzenlenen açılış sernomisiyle start alan şenliklerin kapsamında ilçenin eşsiz koyları, doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel kültürünün tanıtımının yapıldığı engelli konuklar, daha sonra düzenlenen yat gezileriyle ilçeyi gezme fırsatı buldu. Önceki gün saat 11.00’de Sarımsaklı’da bulunan Erdoğan Otel’de düzenlenen basın toplantısında ise kendilerine böylesi bir tatil imkanını sunan Ayvalık, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlarına birer plaket veren engelliler, törenin ardından da ‘Biz 21 Yıldır Neden Ayvalıktayız’ adını taşıyan bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi de; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner de hazır bulundu. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, her yıl bir hafta süren Ayvalık’taki Şenlikler, yorgun bedenlerimizin yerini adeta bir ömür gibi huzur ve mutluluğa bırakmaktadır. Bir hafta süre içersinde elden geldiğince ağırlamaya çalıştığımız engelli çocuklarımız ve onların arkasındaki gizli kahramanlar olan anneleri, bu işbirliği sonucu yüklerini bir nebze olsun hafifletmektedir. Aileler bu şenlikte ayrılırken, ertesi yılın şenliğinde birlikte olabilmeyi hayal etmeye başlamaktadırlar. 20 yıl önce federasyonumuz engelli camiasına huzur mekanı ve bir liman olarak Türkiye’nin en güzel ve en şirin ilçesi Ayvalık’ı seçmiştir. Bu yılda çok zor şartlar altında başlattığımız Ayvalık Şenliğimizde ev sahibi olarak Ayvalık, Küçükköy ve Altınova Belediye Başkanlıklarının çok büyük bir rolü olmuştur” diyerek, şenliğin gerçekleşmesinde büyük özverilerde bulunan Ayvalık Kaymakam vekili ve Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz başta olmak üzere Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür etti.

“BİZİM ENGELLİ POLİTİKAMIZ SİYASETLER ÜSTÜDÜR”

Federasyon Genel Başkanı Dankaz’ın ardından konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise, Anadolu’nun dört bir yanından Ayvalık’a gelen engellileri bu yıl 21. kez ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ 21 yıl önce Ayvalık’ta başlayan şenlikler başka bir siyasi partiye mensup belediye başkanı arkadaşımız, onun ardından d a 10 yıl süresince bir başka belediye başkanı arkadaşımızla sürdü. Bende 10 yıldır Belediye Başkanıyım ve 10 yıldır bu şenliği sürdürüyoruz. Bizim engelli politikamız siyasetler üstüdür. Engelliler siyasette alet edilmemelidir. Benim ailemde hiç engelli yok. Ben 10 yıl önce seçildiğimde, o yıllar bu şenlikler Mayıs ayının son haftasında düzenleniyordu. O zaman tanıştım beni sizinle ve o zaman öğrendim ben karşılıksız sevgiyi. Her sevginin içinde farklı bir duygu olduğuna inanarak Ayvalık Belediyesi adına ben ve arkadaşlarım bütçemizin elverdiği kadarıyla bu şenliklere ev sahibi olabilmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum” dedi.

“ENGELLİLERE HİÇ KİMSE LÜTUFTA BULUNMUYOR”

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise, kendisinden önce konuşan Türközen’in konuya ait hemen hemen her şeyi söylediğine işaret ederek, “Engellilere hiç kimse herhangi bir lütufta bulunmuyor. Bu yapılanlar sizlerin hakkıdır. Sizler hakkınızı sonuna kadar aramak zorundasınız. Bizler beldelerimizde engellilerimizin hakkı olduğuna inandığımız mimari düzenlemeleri her şeyden önce insan onuruna uygun olarak beldelerimizde hayata geçirebilmenin bütyük mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bunlar engelli bireylerin sosyal yaşam alanında hak ettikleri gerçeklerdir” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZ ŞENLİĞİ BİZLERE SORUYOR”

Törende konuşan Küçükköy Belediye Başkan Vekili Murat Akıner ise, Küçükköy Belediyesi olarak engellileri aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başkanımız Sayın Mesut Ergin önemli bir işi nedeniyle şehir dışında bulunması nedeniyle şu anda sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsünü yaşadığını bizim aracılığımızla sizlere iletti. Küçükköy Belediyesi’nin CHP’li yönetimi olarak bizlerde sizlerle 4 buçuk yıldan bu yana sizlerle beraber oluyoruz. İlçe ve beldemizde düzenlenen engelliler şenliğini beldemizle o kadar özdeşleşti ki artık halkımız ne zaman onlarla bir araya gelsek, her defasında bizlere engelliler şenliğinin ne zaman yapılacağını soruyor. Kısacası belde halkımız siz engellilere o kadar çok alışmış ki, sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye’nin dört bir yanından şenliklere katılan engelliler ve aileleri Ayvalık’ın kendileri için en anlama geldiğini kısaca mikrofona gelerek anlatması duygusal anları beraberinde getirdiği gözlendi. Konuk engellilerle aileleri kendilerine 21 yıldan bu yana kucak açan, kendilerini bağrına basan belediye başkanlarıyla ilçe ve belde halkına sonsuz şükranlarını sunmayı ihmal etmemeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanlarına teşekkür plaketlerini engellilerin kendilerinin vermesi ise apayrı bir anlam ifade etti. Öte yandan Ayvalık’ta 14-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 21. Ayvalık Engelliler Şenliği’nin bu gece Küçükköy Belediyesi’nin düzenlediği eğlence programının ardından yakılacak geleneksel kamp ateşinin yakılmasıyla son bulacağı bildirildi.

17.09.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Zihinsel Engellilerden Belediye Başkanlarına Plaket

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi