Şifrem?
181 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Yeryüzü Sofrası’nda İftar Ve Açık Hava Forumu
Ayvalık Parkforum Halk Meclisi tarafından düzenlenen ‘Yeryüzü Sofrası’ ve akabinde gerçekleşen foruma ilgi yoğun oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in yanı sıra ünlü işadamı Cem Boyner’in kızı Emine Boyner Kürşat ve damadı Ali Kürşat’ın da destek verdiği etkinliklerde Ayvalık’ın çevresel sorunları masaya yatırıldı.

Ayvalık’ta İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’na destek vermek için vatandaşlarca oluşturulan Parkforum Halk Meclisi tarafından önceki gün Aliçetinkaya Mahallesi’ndeki Yunus Emre Parkı’nda ‘Yeryüzü Sofrası’ ve ilçenin çevresel sorunlarının tartışıldığı bir forum düzenlendi. Parkforum Halk Meclisi üyelerinin kendi evlerinden getirdikleri yemeklerin yanı sıra Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin’in 10 tepsi Boşnak böreği ve ayran desteği vererek katıldığı iftar yemeğinin ardından yapılan forumda ise ünlü işadamı Cem Boyner’in kızı Emine Boyner ve eşi Ali Kürşat ile Ayvalıklı işadamı olan babası Mustafa Kürşat da dinleyiciler arasında yerini aldı. Ayvalık’ın çevre sorunlarının masaya yatırıldığı forumda bir vatandaşın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da bulunan Başbakanlık Milli İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na ait sosyal tesislerin bulunduğu dev arazinin satıldığına ilişkin konunun üzerine gidilmesini istemesi üzerine söz alan Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu duyumları kendilerinin de aldığını ve iddialarla ilgili CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova’nın TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istediği bir soru önergesi bulunduğunu hatırlattı.

Forumda konuşan Körfez Doğa Sporları Grubu Lideri Erhan Çiftçi ise, Ayvalık çevresi ve Kazdağları’nda madencilik ve rüzgar enerjisi üretmek için doğanın tahrip edildiğini öne sürdü. Kozak Yaylası'nın madencilerle taş ocaklarının kuşatması altında olması nedeniyle bölgenin en önemli gelir kaynağı olan fıstık ve üzüm rekoltesinde çok ciddi düşüşler olduğunu söyleyen Çiftçi, “Bundan 3 yıl önce kilosunu 55 liradan aldığımız fıstığı bugün 150 liradan almamızın sebebi budur. Bugün yerli ve yabancı firmalar altın madenlerini işlemeye başlamaları halinde Kazdağları’nda 125 milyon kamyonu dolduran 2,5 milyar ton kaya ve toprağı işleyecektir. Bu durum Kazdağları'ndaki bitki örtüsüne çok ciddi bir şekilde zarar verecektir. Bu da Kazdağları ve çevresinde yaşayan en az 750 bin kişiyi yaşamsal anlamda olumsuz etkileyecektir” dedi.

Ayvalık Parkforum Halk Meclisi öncülerinden Şükrü Kaygısız da, Ayvalık’taki çevre sorunlarının iki türlü geliştiğine dikkat çekerek, “Bu iki sorunlardan biri küresel sorunların Ayvalık’a yansıması, diğeri ise Ayvalık’ın kendisine ait sorunlar var. Bu sorunlardan en önemlisi Ayvalık ve çevresinin madenciler ve büyük sermaye sahibi rantiyeciler tarafından kuşatılmasıdır. Bu kapsamda Ayvalık ve çevresi altıncılar, bakırcılar, demirciler ve kurşuncular hızla bölgeyi talan etmeye çalışıyorlar. Bu konuda en yakınımızda bulunan Ayvalık’a bağlı Karaayıt köyü ile Bergama’ya bağlı Ovacık en önemli örnekleri teşkil etmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en büyük tabiat parkının Ayvalık Adaları Tabiat Parkı olduğuna işaret eden Kaygısız, “700’ün üzerinde otçul bitkinin ekonomik değerinin olup olmadığına bakılmaksızın 140’ın üzerinde balık türünün, kendisine has üç endemik türün bulunduğu bir bölgede yaşıyoruz. Bu anlamda Ayvalık ve çevresi çok özel bir bölge. Bu bölgenin en önemli özelliklerinden biri de biosfer alanı olmasıdır” diye konuştu.

Kaygısız, bölgenin göçmen kuşların da ikinci derece göç yolu üzerinde olduğuna dikkat çekerek, bölgenin üzerinde rantiyecilerin oynadığı oyunlara dur diyebilmek için kamuoyu oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

18.07.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Yeryüzü Sofrası’nda İftar Ve Açık Hava Forumu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi