Şifrem?
150 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Savcıları Göreve Çağırdı'
Eski hal binası ve eski lunapark alanları ile ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesir Belediye Başkan İsmail Ok'u eleştirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Belediyenin eski hal alanında yaptığı inşaat ihalesi için savcıları göreve davet eden Milletvekili Edip Uğur, "Sen daha önceden kime verileceği belli binaları yapıyorsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, parti binasında basın açıklamasında bulundu. Eski hal binası ve eski lunapark alanı ile ilgili önceki gün açıklama yapan Belediye Başkanı İsmail Ok'u eleştiren Uğur, "Zağnos Paşa Meydanı ve Lunapark alanı ile ilgili birçok görüş sarf ediliyor. 'Otel mi olacak, AVM’mi olacak?' diye konuşuluyor. Kamuoyunda yeşil alanların ve meydanların terk edilmemesi için talep var. Bugün kiminle görüşsek hal binası yerinin meydan olarak kalması, Paşa Cami’nin, Paşa Hamamı’nın, Karesi Türbesi’nin ortaya çıkmasının yönünde talepler var. Tabi belediyenin yaptığı uygulamalar var. Belediye Başkanımızı çok endişeli, heyecanlı ve panik havasında. Balıkesir Milletvekili Edip Uğur olarak demokrasiye inanmış kişileriz. Halk iktidar yapar, halk indirir. Daha önce de AK Partili bir belediye başkanı vardı. Balıkesir’in eli yüzü değişti. Balıkesir köydü, kent oldu dedik. 2009 seçimlerinde İsmail Ok Bey’i uygun gördü biz de tebrik ettik. Balıkesir’in de bizim de belediye başkanımızdır. Hiçbir zaman İsmail Ok’un Balıkesir Belediyesi’nin hizmetlerini engelleyici yönde bir davranışımız olmadı. İller Bankası’ndan alacağı kredilerden yardım ettik. Bundan bir ay önce de kendisi ile yaptığımız görüşmede, 'Biz lunapark alanındaki yerin otel olmasını istemiyoruz. Kipa’nın olduğu yerin yanındaki alanı takas edelim, peki biz de yardımcı oluruz' dedik" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İsmail Ok'un iddialarına cevap veren Milletvekili Edip Uğur, eski hal binası ile ilgili olarak belediyenin işi acele ile bitirdiğini savundu. Uğur, "Önce Zağnos Paşa Meydanı ile başlamak lazım. Tarih 22.06.2012 Mimarlar Odası bir müracaatta bulunuyor, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na biz buranın tescilini istiyoruz, buranın tescili yapılsın Zağnos Paşa Cami ve Meydanı koruma alanı olarak belirlensin. Koruma Kurulu da bu yerleri koruma alanı olarak belirliyor. Belediye çok acele bir şekilde 09.07.2012 tarihinde meydana yapılacak yapı ile ilgili 17 günde projeleri hazırlatmış ve kurula müracaat ediyor. Biz buraya bin 700 metrekare yer yapacağız diyerek izin istiyoruz. Belediyenin amacı oranın meydan olarak kalması değil. Belediye Başkanı diyor ya, 'Bu Anıtlar Kurulu AK Parti döneminde atandı, bunlar istediği kararı aldırabilir.'Belediye zaten işi bitirmiş. 'Ben AK Parti İl Başkanı’na 27 Aralık 2012’de Anıtlar Yüksek Kurulu’nun kararını faks çektim' diyor. 22 Haziran 2012’de alınmış bir karar, sen 27.12.’de fakslıyorsun. Sen o tarihe kadar milletvekilline, AK Parti İl Başkanına bir müracaatın var mı? Yok. 60 günlük itiraz süresini geçiriyorsun, kimsenin haberi yok. 27 Aralık 2012’de evrakı il başkanına göndermiş, 2 Ocak 2012’de 6 gün sonra da belediye meclisinden bu binanın yapılması için karar çıkıyor" dedi.

"KİME İHALE EDİLDİ" DİYE SORDU
Milletvekili Edip Uğur, eski hal binası alanına yapılacak olan binanın çevresindeki tarihi dokuyu bozacağını öne sürerek, "Bu ihaleye ne zaman çıkıldı, nedir bunun projesi? Bin 700 metrekarelik bir bina, siluetini bozar deniyor ya. Paşa Cami’ni görebiliyor musunuz? Ne silueti? Burada Karesi Türbesi var, cami var. Siz böyle aynalı, camlı bir bina koyduğunuz zaman Balıkesir’in dokusunu koruyor musunuz? Bunu aceleden kime ihale ettiniz? Bu yetki tamamen belediye meclisinindir. Toplayın belediye meclisini, 'Buranın alan olarak kalmasını istiyoruz' deyin çevirin. Zağnos Paşa Camii alanını perişan ediyorsun. Hani bizi suçluyor, 'Anıtlar Kurulu onların emrinde, 2 saniyede yaparlar' diyor. Sen 2 saniyede bitirmişsin zaten işi. Kime ihale ettin, nasıl ihale ettin? Burada yangından mal kaçıran, buradaki rant kime? Kime söz verdin? Bir de bunların üzerine il başkanı ile milletvekili birbirinden habersiz. Aralarında uyuşmazlık mı var diyorsun. Uyuşmazlık Belediye Başkanı ile kendi il teşkilatı arasında var. Bizde uyuşmazlık yok" ifadelerini kullandı.

SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
Belediye Başkanı İsmail Ok'un eski lunapark alanına kurulacak bir AVM'nin esnafı bitireceği sözlerine cevap veren Edip Uğur, Başkan Ok'un market açılışlarında kurdele kestiğini hatırlattı. Uğur, "Bu lunapark meselesine gelelim. Savcıları göreve davet ediyorum, diyor. 3. maddede alışveriş merkezi olayı var. Plan tadilatını kim yapar? Belediye yapar. Belediyenin izni olmadan AVM olabilir mi? Biz vakfın aldığı kararı değiştiremeyiz, diyor. 5737 sayılı Vakıflar Kanunu 2. bendinde, vakıflara ait taşınmaz mallarla ilgili olarak belediyeler ile kamu ve kuruluşlarca yapılan uygulama imar ve parsel planlarının askıya çıkarılmadan önce ilgili idarelerce genel müdürlüğü bildirilmesi zorunludur, diyor. Tamamen yetki belediyede. Vakıflar ihaleyi yaparken idari heyetten izin almak diyor. 'Ben AVM’ye karşıyım' diyor, gidip marketler açıyorsun, kurdele kesiyorsun ya. Kipa kimin döneminde açıldı? Mani olsaydın, 4 milyon bağış aldın, 'Kavşak düzenlemesi' dedin. Zağnos Paşa Meydanı’nı gözden kaçırma, hedef olarak lunaparkı gösterip burada inşaat yapmak... Kime ihale ettin açıkla, plan projeyi açıkla. Tamam, meydanı yapma. Sen daha önceden kime verileceği belli binaları yapıyorsun. Savcıları göreve davet ediyor, biz de davet ediyoruz. Zağnos Paşa Meydanı’ndaki ihale nasıl yapıldı, kimler katıldı? Açıkla bunları, kamuoyu bilsin. Edip Uğur’un imar ile ilgili tasarrufu olmamıştır. İhale onların işi. Bize çamur atmak için doğum evini Edip Uğur aldı, AVM yapacak dediler. Benim bu işlerle alakam olmaz" şeklinde konuştu.

24.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Savcıları Göreve Çağırdı'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi