Şifrem?
58 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kızılay’dan Kan Bağışçılarına Büyük Onur
Türk Kızılay’ı kan bağışçılarına büyük onur ve gurur yaşattı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kızılay’a en az 45 kez kan bağışlayan 14 kişiye plaket, en az 35 kez kan bağışında bulunan 13 kişiye altın madalya, en az 25 kez kan bağışlayan 33 kişiye gümüş madalya ve en az 10 kez kan bağışında bulunan 454 kişiye bronz madalya verildi.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü dolayısı ile Karesi AVM Toplantı Salonu’nda plaket töreni düzenlendi. Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, Müftü Turgut Açari, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Mahir Alkan, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. İbrahim Şenöz ve çok sayıda kan bağışçısı katıldı. Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü İlhami Kaymaz, "Ülkemizin kan bağışı ihtiyacı yaklaşık 2 milyon ünite, Balıkesir'in kan ihtiyacı 35 ünitedir. Gelişmiş ülkelerde kan bağışı oranı yüzde 5 iken ülkemizde bu oran yüzde 1,5-2 arasındadır" dedi.

Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, "Özellikle yaz döneminde ve Ramazan ayında kan bağışı sıkıntısı çekiyoruz. Bunu bilmenizi isterim. Bize kan için gelen bir insanı geri çevirmekten biraz utanıyor ve sıkılıyoruz. Kanın ömrü 35 ile 40 gün arasında. Bugün hep birlikte kan verelim 3 ay idare edelim deme şansımız yok. Kanı sürekli sıcak tutmak zorundayız. Lütfen, kanın ömrü çok kısa. Bu ülkenin kan ihtiyacını birlikte karşılayacağız" dedi.

59 KEZ KAN BAĞIŞLADI

19 yaşından bu yana kan bağışlayan İnşaat Mühendisi Cengiz Açıl, kendisi gibi çocuğunun da 18 yaşında kan bağışına başladığını söyledi. Açıl, "Verdiğimiz bir ünite kan bileşenlerine ayrılıp bir çok insanın hayatını kurtarıyor. Düzenli kan vermenin kalp krizi riskini azaltması, düzenli kan veren kişilerin kan kaybından ölme riskinin azalması gibi yaraları var. Benim kanımla hayata tutunmuş onlarca yüzünü görmediğim kan kardeşim var bu ülkede. Kızılay'a bir önerim var. Kan veren ve alan kişiler arasında kan kardeşliği beratı oluşturulup yeni arkadaşlıklar oluşturabiliriz. Ayrıca, biz yaşarken kanımızla hayat kurtarıyoruz. Ölünce de organlarımızla hayat kurtaralım. Lütfen biz iyi insanlarız, organlarımızı da bağışlayalım" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, kan bağışçılarına hayat kurtardıkları için teşekkür etti. Uğur, "Kızılayımız son yıllarda büyük bir faaliyet içerisinde. Ben inanıyorum ki, Türkiye'nin bir buçuk olan bağış oranını en az yüzde 5'e çıkarır. Bizlerde her zaman Kızılayımızın yanındayız" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, Türk Kızılayı'nın iyi ki var olduğunu söyledi. Başkan Ok, "Kızılay ne yaparsa yapsın bu gönüllü bağışçılar olmasa bu güzel olaylar gerçekleşmez. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizler gençlere örnek olursak, bu gençlik güzellikleri başaracak bir gençlik. Özellikle Atatürk Parkı yazın kalabalık oluyor, her yaz akşamı oralar Kızılay'ın hizmetindedir" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "İnsanların en aciz olduğu zaman kendisinin yada bir yakının sağlık problemi olmasıdır. O esnada o ihtiyacı gidermek çok önemli bir görev. Bende düzenli bir kan bağışçısıyım. Gerçekten 4 yıl önce yaşadığım sağlık problemi zamanında doktorum kan vermem gerektiğini söyledi. O günden bu yana kan veriyorum. Dünyada yüzde 5 olan bağış oranının bizde düşük olması düşündürücü. Çünkü kan vermek bir ibadet. İbadetin ne olduğunu bizim Türk milletinden daha iyi bilecek bir milletin olduğunu düşünmüyorum. Balıkesir Kızılayı tebrik ediyorum. Biraz daha Diyanet kanadıyla, basın kanadıyla bu oranı yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

15.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kızılay’dan Kan Bağışçılarına Büyük Onur

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi