Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’ta Mehmet Akif Kitaplığına Kavuştu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, TOKİ tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında hizmete giren Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, en büyük eksikliklerinden biri olarak nitelenen kitaplığına kavuştu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan kitaplık, önceki gün düzenlenen bir törenle açıldı. Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O’nun salonunda yapılan açılışta; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, ünlü yazar Ayşe Kilimci, ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kazım İncel, Mustafa Kurtuluş, Okul Müdürü Ersin Kamacı, Okul Aile Birliği Başkanı Zeliha Çamlıbel, Birlik yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe Kadın Kolları üyeleri, okul öğretmen ve öğrencileri ve veliler hazır bulundu. Okulun Türkçe Öğretmenlerinden ve geçtiğiniz günlerde ‘Meçhule Giden Dizeler’ adını taşıyan şiir kitabının yayınlandığı Serkan İnce’nin de hazır bulunduğu açılışta konuşan yazar Ayşe Kilimci, okul bünyesinde ÇYDD öncülüğünde açılan kitaplığa kitap desteğinde bulunmasını istedi.

Törende konuşan ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer ise, dernek bünyesindeki yönetici ve üyelerinin böylesi önemli bir projede yer almasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Konuşmasında ÇYDD’nin ülke genelinde 751 anasınıfı, 557 oyun parkı, 17 derslikli 5 ana okulu, 24 ilköğretim okulu, 30 köy okulu, 36 kız öğrenci yurdu, 1 üniversite eğitim birimi, 21 rehabilitasyon eğitim kültür merkezi, 13 okulda tam donanımlı kütüphane gibi katkılarda bulunduğunu kaydeden Özer, “1989 yılında sorunların değil, çözümün parçası olarak kurulan derneğimiz, kuruluşundan bu yana 54 bin 650 kız öğrenciyi ilköğretim düzeyinde, 62 bin 497 üniversite öğrenciye bursa desteğinde bulunmuştur. Bu kapsamda 1995 yılında Ayvalık’ta faaliyete giren şubemiz de 243 öğrenciye burs vermiştir. Biz ÇYDD olarak halkımızın aydınlanmasına yönelik her olumlu çalışmaya katkı vermeye çalışıyoruz. Bugün bu okulumuzda açılan kitaplık için de naçizane katkı verebilmişsek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, gençlerin okuma alışkanlıklarına sahip olmaları gerektiğinin önemine işaret ederek, “Türkiye’nin şu anda en çok ihtiyaç duyduğu konu eğitimdir. Bugün burada açılan kitaplığı bu yüzden çok önemsiyor ve bu kitaplığın açılışında verdiği desteler nedeniyle Ayvalık ÇYDD’yi kutluyorum. Çünkü adına yakışan işler yapıyor” diyerek, okula kitaplığın kazandırılmasına katkı veren ÇYDD ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile vatandaşlara teşekkür etti. Törende konuşan Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise, derneklerin sosyal hayattaki başarılarının yöneticilerinin aktif ve girişken olmasıyla doğru orantılı olduğunu vurgulayarak, “Bazı derneklerimizde toplum katmanlarıyla bu başarılara ulaşabiliyor. Hiç kuşkusuz ki bunlardan biri de ÇYDD’dir. ÇYDD Ayvalık şubesinin destekleriyle bugün burada açılan kitaplık gibi yeni okulların açılışında hep birlikte olabiliriz. Bizde Altınova Belediyesi olarak bu kitaplığa elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ayvalık Belediye Başkanı Türközen ve Altınova Belediye Başkanı Sürer, Okul Müdürü Ersin Kamacı ile ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer ile birlikte kitaplığın açılış kurdelesini kesti.

ŞAİR ÖĞRETMEN İNCE KİTAPLARINI İMZALADI

Kurdelenin kesilmesinin ardından okul aile birliği üyeleri tarafından yapılan ikramlarla birlikte kitaplığı gezen protokol ve davetliler, okulun Türkçe öğretmeni Serkan İnce’nin yazdığı ‘Meçhule Giden Dizeler’ adını taşıyan imza gününde de hazır bulunmayı ihmal etmedi.

07.06.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





Son Günlerin Haberleri
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’ta Mehmet Akif Kitaplığına Kavuştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi