Şifrem?
113 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kız Çocuklarını Okutmalarını İstedi
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Arıcılıktan Arapça’ya kurs sayısını 331’e eğitim verdiği kursiyer sayısını ise yaklaşık 7 bine çıkaran Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2012-2013 Eğitim öğretim yılının 6. Sergisini Bağyüzü Köyü’nde açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Usta Eğitmenler Fatoş Konaçer yönetiminde Makina Nakışı, Sibel Başaran yönetiminde El Sanatları, Aysun Dinç yönetiminde Seramik ve Orbay Özgürbüz yönetiminde açılan halı kurslarına katılan kursiyerlere belgeleri de sergi öncesinde düzenlenen törende verildi. Kaymakam Nihat Nalbant, Eşi Nihal Nalbant, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü, daire müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, HEM Müdürü Nurbin Kolsuz, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Melih Çakırca, CHP İlçe temsilcileri, Okul Müdürleri, Bağyüzü İ.Ö.O Müdürü Yüksel Selçuk, Bağyüzü Muhtarı Mehmet İlhan’ın katıldığı törenin onur konuğu Balıkesir Valisi Ahmet Turhan oldu.

“YENİ BİNAYA İHTİYAÇ VAR”
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende kurs sayısını 331’e, kursiyer sayısını ise yaklaşık 7 bine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden HEM İlçe Müdürü Nurbin Kolsuz, Halk Eğitim olarak hedefimiz 15 binlere ulaşmak. Bu sayıya ulaşabilmemiz için yetersiz olan kurs binamızın büyütülmesi gerek. Sayın valimizden bir Halk Eğitim binası istiyoruz” dedi. Muhtar Mehmet İlhan kursun açılmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti. Kursiyerler adına her kurstan bir temsilci kurs boyunca yaşadıklarını ve duygularını konuklarla paylaştı. Kaymakam Nihat Nalbant, Bağ yüzü köyünde 2-3 yıl önce bilgisayar kursu açtıklarını ve kursa gösterilen ilgiyi takdir ettiği belirtti. Bağyüzü’nün bilinçli kadınlarına ve onlara her türlü desteği veren eşlerine teşekkür eden Kaymakam Nalbant, “Ayvalık’ta 10 bin öğrencimiz var. 7 bin de Halk Eğitimde eğitim gören vatandaşımız var. 65 bin nüfusu düşünürsek yüzde 20’sine yani 4 ‘te bir insanımıza eğitim vermiş, yaşam kalitesini yükseltmesine katkıda bulunmuşuz. Bu bir şeyi daha gösteriyor; Ayvalık insanı köylüsüyle kentlisiyle eğitim gönüllüsüdür, eğitim istiyor ve eğitime destek veriyor” dedi.

BAĞYÜZÜNE ASFALTYOL, PARKE TAŞ, ONARIM VE ÇOCUK PARKI SÖZÜ
Balıkesir Valisi Turhan’ın 570 bin lira desteği ile Bağyüzü’nden Bergama’ya kadar olan yolun asfaltlanacağını belirten Kaymakam Nalbant, 1600 metrelik kilit taş döşemesi için de ihale yapıldığını söyledi. Köydeki eski karakol binasının onarılıp sosyal çalışmalarda kullanılabilmesi için 65 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kaymakam Nalbant’a, Vali Turhan’dan esprili bir yanıt geldi; “Biz Muhtarla 40 bin liraya anlaştık. Kısa sürede bu parayı köye aktaracağız. Bir de çocuklarımız için bir oyun parkı göndereceğiz” dedi.

VALİ KÖYLÜDEN KIZ ÇOCUKLARINI OKUTMALARINI İSTEDİ
Vali Turhan, Bağyüzü köylülerine kız çocuklarını okutmalarını rica etti. Turhan, “7 Bin insanımızın boş zamanlarını değerlendirmek ve meslek edinmelerine katkıda bulunmak çok önemli. Sayı güzel. Benim sizden ricam, kız çocuklarımızı okutalım. Okutamazsak bir meslek sahibi yapalım. Bir bilezik kazandıralım. Kızlarımızın okuması ve meslek sahibi olması önemli” dedi. Bağyüzü Köyü İ.Ö.O Halk Oyunları ekibinin gösterisin ardından kursiyerlere belge verildi ve sergi açıldı. Sergiyi gezen Vali Turhan, 70 yaşındaki Günel İşçier’in yaptığı seramik vazoya hayran kaldı. Vali Turhan, Günel Teyzenin 8 günde yaptığı vazoyu incelerken “Helal olsun” derken Günel Teyze, “Yaparlarken tesadüf geldim. Kayıtlar bitmişti kayıt olamadım ama yapmayı öğrendim. Bu yıl kayıt olacağım. İçimde heves var, heves olmasa olmaz” dedi. Sergi açılışından sonra katılımcılara mantı, nohutlu pilav ve fıstıklı helva ikram edildi.

31.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler
08.04.2024 Tarihli Haberler
07.04.2024 Tarihli Haberler
06.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kız Çocuklarını Okutmalarını İstedi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi