Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Geliri Fakir Öğrencilere Harcanacak
Burhaniye'nde, dar gelirli aile çocuklarının kaldığı Kemer Öğrenci Yurdu yararına düzenlenen kermeste elde edilen para, yurtta kalan 60 öğrenci için kullanılacak.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Kermes için bir araya gelen 40 kadın geceli gündüzlü çalışarak ev ekmeğinden tarhanaya ve makarnaya kadar yiyecek ve çok sayıdaki giyim eşyasını satışa sundu. Bir hafta devam edecek olan kermesten 6-7 bin lira gelir beklenirken kermesin açılışını da Kaymakam Ali Uslanmaz ile Belediye Başkanı Fikret Akova birlikte yaptı. İnegöl Öğrencilere Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Kemer Öğrenci Yurdu yararına Hürriyet Caddesi’ndeki eski PTT binasında düzenlenen kermes ilgi gördü. Makarnadan, ev ekmeğine ve gözlemeye kadar çok sayıdaki yiyecek ile çeyizler, giyim eşyaları, ayakkabı ve mobilyaya ya kadar çok çeşitli eşyanın satışa sunulduğu kermesin geliri dar gelirli öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak Açışla katılan Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova, Yurt Müdürü Ahmet Hilmi Öncel ile dernek üyelerine başarılar diledi. Çok sayıda vatandaş kermesten alış veriş yapmak için akın etti. Alış veriş için geldiğini anlatan Ayşe Oktay, “Herkesin buraya gelip alış veriş yapmasının insanlık adına faydalı olacağına inanıyorum. İyi yani. Her şey güzel. Kullanışlı şeyler ar. İşe yarayacak şeyler var. Alış veriş yapmasını herkese tavsiye ederim. Ben de alış veriş için geldim. Bir şeyler aldım. Yiyecek, giyecek her şey var. Bir insanın evinde ailesinde çoluk çocuğuna kullanabileceği şeyler var. Bende alış veriş yaptım kendimce” dedi.

Kermes te görev alan Kevser Öncel de, “Öğrencilerimize yardım için gece gündüz hanımlarla beraber, pikeler, çarşaf takımları, havluluları yaptık. Arkadaşlar, 3 ay önceden havlularımızı yapıyorlar. Tülbentlerimizi yapıyoruz. Yazmalarımızı yapıyoruz. Son 2 aydır da geceli gündüzlü çalıştık. Sabah gidip akşam geldik. Bununla yatıp bununla kalkıyoruz nerdeyse. İnşallah öğrencilerimize yardımda katkımız olmuştur. Halkımızın talebi de büyük. Gerçekten ilgi de gösteriyorlar. Sağ olsunlar” dedi.

Kermeste gözleme yapan Fatma Kara da, “Biz burada hepimiz gözleme yapıyoruz. Ekmek yapıyoruz. Tarhana yapıyoruz. Makarna yapıyoruz. Allah rızası için talebelere gelecek olsun diye. Bütün niyetimiz çocuklarımıza katkı için. Her şeyi Allah rızası için yapıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Buraya yardım edecek insanlara hepinize duyuruyoruz sesleniyoruz. İnşallah buraya bizim yardımımız olur diye gelirseniz memnun oluruz” dedi. Kemer Öğrenci Yurdu Müdürü Ahmet Hilmi Öncel de, “İnegöl Öğrencilere Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Kemer Öğrenci Yurdu öğrencileri için bu kermesi düzenlemekteyiz. Bu kermes yıllardır düzenleniyor. Geleneksel hale geldi. Öğrenci yurdumuzda yaklaşık 60 öğrenci var. Bunların iaşe giderleri için okuyabilmeleri, barınabilmeleri için katkıda bulunulabilmesi için böyle bir kermes düzenliyoruz. Her sene. Bu senede kermesimize hayır sever vatandaşların yardımları var. Özellikle 40 kadar gönüllü bayan 2-3 aydır .buna çalıştılar. Gece gündüz emek sarf ettiler. Elişleri, gıda maddeleri, malzemeleri için hazırlık yaptılar. Bu kermes sonunda 6-7 bin lira gelir bekliyoruz. Elde edilen gelirin tamamını Kemer Öğrenci Yurdu’nda eğitimlerini devam ettiren lise ve ortaokul öğrencilerine katkı olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bu düşünceyle alış verişe gelen, yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir şeye katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum” dedi.

30.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Geliri Fakir Öğrencilere Harcanacak

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi