Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Bir Günde 3 Organ Nakli
Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki tedavileri sırasında beyin ölümü gerçekleşen 3 hastanın organları bağışlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesindeki tedavileri sırasında beyin ölümü gerçekleşen 3 hastanın organları bağışlandı. 3 kişiden alınan organlar toplam 9 hastaya umut oldu.

4 Mayıs'ta kalp krizi sonucu rahatsızlanıp Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi acil servisine getirilen Nefise Kıran (55) isimli 3 çocuk annesine doktorlar müdahale etti. Kalbi duran hasta, Balıkesir Organ Nakil Koordinatörü olan Bekir Akdemir'in 15 dakika boyunca yaptığı müdahalenin ardından hayata döndü. 5 gün yoğun bakımda kalan hastanın beyin ölümü gerçekleşince Bekir Akdemir bu kez aileyi organ nakli için ikna etti.

Trajik olayla ilgili olarak, "Bir doktor olarak yaşadığım en acı mutluluk diyebilirim" diyen Bekir Akdemir, organ bağışını kabul eden ailelerin birer kahraman olduklarını söyledi. Akdemir, "Bir gün içinde 9 kişiye ümit olduğumuzu düşünüyorum. Burada en büyük pay sahibi aileler. Bizim hastanemizde gerçekleşen iki beyin ölümü ve organ naklinde iki önemli konu var. Bir donörümüzden çıkan organların yine Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesine gelen iki böbrek hastamıza takılabileceği haberi geldi. Bursa'ya kayıtlılar. Bursa'ya çağrılan 15 şanslı hastadan ikisi de Balıkesir'den bizim hastanemizden. Balıkesir'den bulduğumuz bir organ yine Balıkesir'den bir vatandaşımıza olacak. Diğer konu ise dramatik; bayan vakamız ayın 4'ünde acil servise kalp krizi olarak geldi. Ben o gün nöbetçiydim, o günkü nöbetimde hastamızı geri çeviren entübe edip resüsitasyon yapan bendim, 15 dakika uğraştan sonra hastamızı geri çevirdik ve hemen yoğun bakıma aldık. Burada 5 günlük tedavi ve takibimizden cevap alamadık, 9'unda beyin ölümü gerçekleşti. Yine iş bana düştü, aileye ölüm haberini vermek zorunda kaldım. Bir yandan yaşatmaya çalışıyorsunuz, bir yandan da ölüm haberini verip bir başkasını kurtarmak için uğraşıyorsunuz, bu beni çok etkiledi. Aynı kişiye bir sevinç bir üzüntüyü ben verdim ama sağ olsunlar çok makul ve mantıklı karşılayıp organ nakline onay vererek diğer vatandaşlarımıza yaşama hakkı tanıdılar. Bayan vakanın karaciğer ve kalbi değerlendirilemedi, iki böbreği değerlendirildi" dedi.

ORGANLAR 9 KİŞİYİ HAYATA BAĞLADI

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde kalp krizi geçiren Nefise Kıran, yoğun bakımdaki 5 günlük tedavisinin sonunda hayatını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen kadının aile onayı ile bağışlanan organlarından iki böbreği ile beyin kanaması sonucu yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşen İsmail Çakır'ın (44) iki böbreği ve bir karaciğeri alındı. Balıkesir Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen erkek kuaförü Erkan Kocagöz'ün de iki böbreği, karaciğeri ve kalbi alınarak, umutla bekleyen başka hastalara nakledilmek üzere götürüldü.

3 donörden alınan organlardan 6 böbrek, 2 karaciğer ve 1 kalbin toplam 9 hastaya umut olduğu bildirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Acıbadem Hastanesi'nden gelen ekiplerin aldığı organlardan Erkan Kocagöz'ün kalbi İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, diğer 8 organ ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acıbadem Hastanesi'ne götürüldü.

10.05.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Bir Günde 3 Organ Nakli

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi