Şifrem?
236 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

BTO Üyelerini Ödüllendirdi
BALIKESİR TİCARET ODASI, 25 YILIN ÜZERİNDE ODAYA KAYDI OLAN ÜYELERİ TAKDİR BERATI İLE ÖDÜLLENDİRDİ


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Ticaret Odası (BTO), 25 yılın üzerinde odaya kaydı olan üyelerini ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesirli olmanın bir ayrıcalık olduğunu dikkat çekti. Balıkesir tüccarının sözünün senet yerine geçerli olduğunu belirten Mahmut Yavuz, "Odamız kayıtlarına göre 1890'lı yılların sonlarında bu İl'den yapılan ihracatta ülkenin adına leke sürülmesin diye Kalite Kontrol Komisyonları kurulmuştur" dedi.

ORTAK PAYDA BALIKESİR
Ödül töreninin sunumunu yapan BTO Genel Sekreteri Erdoğan Dur, yemeğin ardından geçilen töreni başlatırken yaptığı kısa konuşmada, Balıkesir Ticaret Odasının yeni sloganı açıkladı. Erdoğan Dur, "Yeni sloganımız, 'Bizim Ortak Paydamız Balıkesir'" dedi.

YAVUZ'DAN, "TEK YÜREK" MESAJI
Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde düzenlediği ödül törenine ödül alan üyeler ile çok sayıda davetli katıldı. Balıkesir Ticaret Odası'na kurulduğu günden bu yana, halen ticaret hayatına devam eden firmalardan en eski üyeler, yönetim kurulu tarafından takdir beratı ile ödüllendirildi. Buna göre, BTO'ya 50 yıl, 40 yıl, 30 yıl ve 25 yılın üzerinde kaydı olan toplam 343 firmaya takdir beratı takdim edildi. Kürsüye davet edilen BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, uzun yıllar ticaret yapan üyelerini kutladı. Balıkesirli iş adamlarından övgüyle söz eden Mahmut Yavuz, şunları söyledi; 
"Bugün sizlerle burada sessiz sedasız ama derinden, insanlara ve yaşadıkları çevreye değer katan ve farkında olmadan bizleri Balıkesirli yapan değerlerimize takdir beratı sunmak için bir arada bulunuyoruz. Günümüzde maalesef işletmelerimizin ömürleri çok kısa sürmektedir. Uzun yıllar işletmelerini hayatta tutabilen girişimci sayısı azdır. Dünyamızın her köşesinde hızına yetişmekte zorlandığımız değişim ortamında girişimci olarak kalabilmek daha da zordur. Bu pencereden baktığımızda bugün 25, 30, 40 ve 50 yılın üzerinde oda kaydı bulunan üyelerimizin girişimci kalabilmelerinin anlamı çok dahi iyi anlaşılabilmektedir. Değişik kollarda sanayi üretimine, çok çeşitli maden varlığına, tarım ve hayvancılığa, ormancılığa, turizm ve ticaretin her rengine sahip Balıkesir; yaşam üzerine, ekonomi üzerine değer katan davranışlara ticaretin yazılı kanunları yok iken sahipti. 1890'lı yılların sonlarında odamız kayıtlarına göre bu ilden yapılan ihracatta; ülkenin adına leke sürülmesin diye kalite kontrol komisyonları kurulmuştur. İnsanımızın, iş adamımızın sahip olduğu köklü geleneklerdendir ki; Balıkesirli tüccarın sözü senettir. Vergi tahsilat oranı yüksektir. Bankaların batık kredileri düşüktür. Yardımseverdir, yardımlarının çoğunu ilan etmeden yapar, kimse bilmez. Halk oyunlarını tek tek oynar ama ihtiyaç olduğunda kuvayi milliyede olduğu gibi bütünlük halinde tek yürek olur. Bilir ki başarının yolu, saygıyla büyümenin yolu tek yürek olmaktan geçmektedir. İşte tarihi köklerinin ve atalarının misyonu Balıkesirli iş adamının bugünlere ulaşmasının en büyük kaynağıdır. Sahip olduğu değerleri korumak adına çabaları takdire şayandır. İnsanlar doğarlar ve kendilerine emanet verilmiş olan hayatlarını yaşarlar. Şüphesiz önemli olan bu hayatın ne kadar değerli olduğu, çevreye ne kadar değer kattığıdır. Bugünün anlamı; emanet aldıkları hayatlarını Balıkesir ve Türkiye ekonomisinin kalkınmasına adamış olan ve ülke ekonomisine büyük katkılar yapmış iş adamlarımızdır. Bazı insanlar vardır çalışırlar, emeklerini ortaya koyarlar, terlerini akıtırlar, toplumun daha huzurlu, daha mutlu olması için girişimcilik sanatını icra ederler. Zor iştir girişimcilik. Sonradan öğrenilmez, muhtemelen doğuştan olur insanın özünde. İşte bizim girişimcilerimiz, her birini bu kadar uzun süreden bu yana odamız üyesi olarak ticari hayatın içinde oldukları, Balıkesir ve Türkiye ekonomisine katkı yaptıkları, çevredekileri sayıp korudukları ve değerlerine sahip çıktıkları için teker teker kutluyor, kurdukları işletmelerin çok uzun yıllar varlıklarını devam ettirmelerini temenni ediyorum."

343 ÜYEYE TAKDİR BERATI VERİLDİ
BTO'nun 25 yılın üzerinde odaya kaydı bulunan, 50, 40 ve 30 yıllık üye kaydı olan toplam 343 üyeye belgeleri törenle verildi. 50 yıl ve üzerindeki üyelere takdir beratlarını BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz ve BTO Meclis Başkanı Recai Gürcan verdi. Yine 40, 30 ve 25 yılın üzerindeki üyeler de takdir beratlarını Oda başkanları ve İl Müdürlerinden aldı. BTO'nun ödül töreninde Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerde yönetime aday olan Fahri Ermişler de katılarak, takdir beratı aldı. Ermişler'e belgesini Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula verdi. Törene; BTO başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir Sanayi Odası başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Borsası başkanı Faruk Kula, BTO Meclis Başkanı Recai Gürcan, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, çeşitli Oda ve dernek başkanları ile çok sayıda iş adamı ve BTO üyeleri katıldı.

SEÇİMLER 8 MAYISTA
Bu arada, BTO'nun seçimli genel kurulunun yapılacağı tarihin de kesinleştiği öğrenildi, 8 Mayıs 2013. Hafta içi çarşamba gününe denk gelen seçimlerin Balıkesir Ticaret Odası'nın çarşı merkezinde Basın Sokak'taki mevcut hizmet binasında yapılacağı bildirildi. BTO'da seçimlerde mevcut başkan Mahmut Akgün Yavuz ile Değişim Platformu adına da Fahri Ermişler başkanlık için adaylıklarını açıklayan iki isim olmuştu.

19.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir BTO Üyelerini Ödüllendirdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi