Şifrem?
249 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

3 Günlük Gelin, Para ve Bileziklerle Kaçtı
Balıkesir'de anlaşarak evlendiği karısı tarafından nikahtan 3 gün sonra evdeki para ve altınları da alıp kaçan damat ortada kaldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Alışveriş için çıktıkları çarşıda eşini züccaciye dükkanına sokup birşey almasını isteyen kadın birden ortadan kayboldu. Dükkandan çıkan şahıs eşini göremeyince kaçırıldığını zannetti, ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayıp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Kuşkaya köyünde ikamet eden Bülent Durna (34), Bigadiç ilçesine bağlı Elyapan köyünde eski muhtarın aracı olup tanıştırdığı Nigar Aslan ile anlaşıp severek evlendi. Eşinin de kendisinin de daha önce başlarından birer evlilik geçtiğini, hem kendisinin hem yeni eşinin birer çocukları olduğunu anlatan Bülent Durna, yaşadıklarını şöyle özetledi;

"Bizi Elyapan köyünün eski muhtarı tanıştırdı, meğer o da şebekedenmiş. Biz tanıştık, birbirimizi sevdik. Evlenmeye karar verdik. 28 Mart 2013 tarihinde resmi nikahımız kıyıldı, Balıkesir'e geldik burada muhtar nikahıyla evlendik. 1 Nisan günü hem gezmek hem de alışveriş için Balıkesir'e çarşıya çıktık. Yanına eşyalarını taşıdığı çantasını da alınca garibime gitti, çantayı niye alıyorsun evde bırak dedim. Israr etti aldı. Meğer çaldığı paralar ve altınlar içindeymiş, sonradan öğrendik. Balıkesir'de gezerken bir züccaciye dükkanının önünde vitrine bakıyorduk. Benden çaydanlık altı almamı istedi, kendisi içeriye girmedi. Dükkandan istediğini alıp çıkacağım zaman baktım ki eşim yok. Sokakta sağa sola koştum, yok. Korkuya kapıldım. Olay günü köydeki evimizden babamın sakladığı 5 bin TL para ile annemin 5 tane Adana Burma bileziğinin alınıdğını tespit ettik. Meğer evlendiğim kadın tarafından dolandırılmışız."

"BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN"

Bülent Durna, olay günü hemen şehir merkezindeki polis merkezine gidip durumu anlattıklarını ve şikayetçi olduklarını, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı Konakpınar Jandarma Karakol Komutanlığına da müracaat edip şikayetçi olduklarını anlattı. Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. Şikayet üzerine Bigadiç Elyapan köyüne giden jandarma ekipleri şüpheli olarak aranan Nigar Durna (Aslan) ile bunları tanıştıran eski muhtar B.D.ile kadının ağabeyi H.A., anneleri D.A. ve dünürleri M.A. ile birlikte dolandırıcılık iddiasıyla ilgisi olduğu ileri sürülen şahısları köyde bulamadı. Yaptığı bu evlilikten dolayı çok pişman olduğunu anlatan Bülent Durna, "Şu anda tek derdimiz paralarımızın bulunması, annemin bileziklerini ve paramızı geriye alabilmek. Bana son derece cana yakın davrandı, güvenimi kazandı. Meğer bunların hepsi dolandırıcı imiş. Biz yandık aman başkaları yanmasın. Bilmedikleri kişilerle evlenecekler öncelikle çok iyi araştırsınlar, emin olmadan evlilik yapmasınlar. Şu anda Nigar Aslan benim resmi nikahlı eşim. Kendi karım beni dolandırdı, her yerde aranıyor. Belki başkalarıyla da böyle evlilikler planlayabilirler, vatandaşlarımız dikkatli olsun" diye uyarıda bulundu.

Psikolojisinin bozulduğunu belirten Bülent Durna, köyde insanların çok dedikodu yaptığını, bunun manevi zararının dahi kendisine büyük bir acı ve yıkıntı verdiğini belirtti. Bülent Durna, evlilik için aracı olan eski muhtara 1.400 TL para verdiğini, ayrıca Nigar Aslan'ın annesinin kendisinden başlık parası olarak 10 bin TL istediğini pazarlık ile 5 bin TL'ye razı olduğunu ve herkesin önünde çıkarıp bu parayı eşinin annesine verdiğini anlattı. 5 bin lira başlık, bin 400 lira aracıya, 5 bin lira evden çalınan para ve Adana burması bileziklerle toplamda yaklaşık 20-25 bin TL dolandırıldığını iddia eden Bülent Durna, eşinin ve yardım edenlerin bulunup adalet önünde hesap vermesini istediğini söyledi.

Öte yandan, Nigar Aslan'ın eşini atlattığı işyerindeki güvenlik kameralarında kadının kaçtığının tespit edildi. Jandarmanın kayıp gelin Nigar Durna (Aslan) ve dolandırıcılık ile itham edilen diğer şahısların yakalanmasına çalıştığı, olayla ilgili savcılık soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

 

10.04.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 3 Günlük Gelin, Para ve Bileziklerle Kaçtı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi