Şifrem?
133 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit’teki Kurslarda 2 Bin 942 Kişi Okuma Yazma Öğrendi
Balıkesir’in Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 6 Haziran 2008 tarihinden bu güne kadar açtığı 132 kursta 2 bin 949 vatandaşa okuma yazma öğretirken, halen 99 kursiyere eğitim veriyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında sıkı çalışmalar yapan Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, okuma yazma bilmeyen herkesi kurslara davet etti. Ocak 2011 istatistiklerine göre, ilçeler bazında Balıkesir’de en çok okuma yazma kursu veren ilçenin Edremit olduğu öğrenildi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, ilçe merkezinde, bağlı beldeler ve köylerde okuma yazma bilmeyen kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, okuma yazma bilmeyenleri kurslara davet etti. Damar, “Okuma yazma bilme her insanın temel hakkı, toplum yaşayışının vazgeçilmez bir parçası, ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmenin değerli bir aracıdır. Okuma yazma bilmezlik, 21. Yüzyılın baş döndüren gelişmeleri arasında hala önümüzde çözemediğimiz bir problem olarak durmaktadır. Geleceğin dünyasında önemli bir yer alacağını düşündüğümüz güzel ülkemizin bu problemi acilen çözmesi gerekiyor. Buna yönelik ülke genelinde Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın liderliğinde, eşleri Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde 6 Haziran 2008 tarihinde Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya ile 5 milyon kişiyi bulduğu tahmin edilen okumaz yazmaz vatandaşımızın önemli bir bölümünü okur-yazar hale getirmek olmuştur” dedi.

HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER EDİYORLAR

Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara oluşmak için ellerindeki imkanları zorlayarak, yoğun çalışmalar kaydeden Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, kursların devam ettiğini bildirdi. Müdür İsmail Damar, “Biz de ilçemizde oluşturulan komisyon başkanlığında, öncelikle TÜİK verilerinde okuma yazma bilmez olarak belirtilen 4537 kişiye ulaşmayı hedefledik. Yerel basın, ilan, afiş ve broşür çalışmaları yoluyla okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Buna yönelik olarak Kaymakamımız Osman Tunç'un talimatları, eğitimlere gösterdiği hassasiyet sayesinde önemli bir ivme kazanan okuma yazma kurslarımızla ilgili olarak köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantılar gerçekleştirildi. Yürütme Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda köylerde ve mahallelerde muhtarlıklar ve okullar ortak bir çalışmayla okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespitini yaptılar. Sağlık Grup Başkanlığı da tespit ettiği okumaz yazmaz vatandaşlarımızın listelerini hazırladı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak biz de köylerde ve mahallelerde alan taraması çalışmaları gerçekleştirdik. Son yapılan milletvekilliği seçimlerinde parmak basarak oy kullanan vatandaşlarımızın listesini İlçe Yüksek Seçim Kurulundan aldık. Sonuç olarak TÜİK verilerine göre 4 bin 537 kişi olarak belirtilen okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızdan 3 bin 150'sinin bilgilerine ulaşılmıştır” diye konuştu.

HEDİYELER İLE OKUMA YAZMAYA ÖZENDİRİYORLAR

Okuma yazma bilmeyen vatandaşları kurslara yönlendirmek ve teşvik etmek amacıyla özendirici faaliyetlerde de bulunduklarını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, “Elde edilen bütün veriler ışığında köylerde ve ilçe merkezimizde Okuma Yazma Kursları açıldı. Kurs açılışları Kaymakamımız Osman Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Atanur Çağlayan, şube müdürlerimiz ve bir çok daire amirlerinin katılımlarıyla kurslar açıldı, belge dağıtım törenleri gerçekleştirildi. Kaymakamlığımızca bu kurslarda okuma yazma öğrenen vatandaşlarımıza gıda çekleri hediye edilmiş ve okuma yazma kursları özendirilmiştir. Alan taraması çalışmalarımız sırasında okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrendiğini tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza bulundukları köylerde ve mahallelerde Seviye Tespit Sınavları düzenlenmiştir. Hali hazırda merkezimizde de 1. Kademe ve 2. Kademe Okur Yazarlık Sınavlarını her ay düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. İlçemizde kampanya kapsamında 6 Haziran 2008 tarihinden bu güne kadar 77 kurs 55 sınav olmak üzere 132 kursta 2 bin 949 vatandaşımız okuma yazma öğrenmiştir. Kampanya kapsamında başarı oranımız yüzde 65 olmuştur. Bu oranla ilçemiz Balıkesir ilçeleri arasında 3. Sırada yer almaktadır. Ana-Kız Okuldayız kampanyası sona ermesine rağmen halen açık bulunan kurslarımızdan 6 kursumuza 99 kursiyer devam etmektedir.

26.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit’teki Kurslarda 2 Bin 942 Kişi Okuma Yazma Öğrendi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi