Şifrem?
135 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Umem Kursları 1 Nisan’da Başlıyor
Ayvalık Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yürütüleceği ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM Beceri 10) Uygulama Projesi, Ayvalık Ticaret Odası’nın desteğiyle 1 Nisan’da başlıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Proje kapsamında ilk etapta 55 kişinin istihdam garantili Garsonluk ve Kat Görevlisi branşlarına kursların kayıtlarının ise 25 Mart Pazartesi ve 26 Mart Salı gününe kadar süreceği ve başvuru yapan kursiyer adaylarına 27 Mart Çarşamba günü de mülakat yapılacağı belirtildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde uygulanan ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’nin Balıkesir ayağı Ayvalık’ta gerçekleşmesi öncesinde ilk etapta açılacak olan Garsonluk ve Kat Görevlisi branşlarına ait kurslara ait kayıtların ise başladığı öğrenildi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde ülke genelinde belirlenen koordinasyon merkezleri tarafından sürdürülen ve işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve iş bulamayanların meslek edindirme kurslarıyla işgücü piyasasına kazandırılması amacıyla başlatılan UMEM Beceri'10 Projesi’nin Balıkesir geneli etabındaki çalışmalarında; Ayvalık Ticaret Odası destekleriyle, Ayvalık Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından yürütüleceği bildirildi.

“KURSLARA KATILAN KURSİYERLERE GÜNLÜK ÖDEME YAPILACAK”

Ülke genelindeki genç nüfusun, işgücü piyasasının talepleri doğrultusunda mesleki eğitim yoluyla mesleki bilgi, beceri ve nitelikleri yükseltmek, istihdam imkanlarını arttırmak amacını taşıyan projenin kayıtlarının başladığının altını çizen ATO Başkanı Rahmi Gençer, isteklilerin kayıtlarını bugün ve yarın olmak üzere bir an önce yaptırması gerektiğini söyledi. Ayvalık Ticaret Odası’ndaki makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rahmi Gençer, Umem Beceri 10 Projesi kapsamında Garsonluk ve Kat Görevlisi alanlarında meslek sahibi olmak isteyen işsizlerimize yönelik iş garantili kurslarımızın kayıtları önümüzdeki Çarşamba günü başlayacaktır. Seçilecek olan kursiyerlere kurs süresince İŞKUR tarafından ücret ödenecektir. Başvurular 25 Mart Pazartesi ve 26 Mart Salı günü saat 17.00’ye kadar Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR Hizmet Noktası’na yapılacaktır. Başvuruda bulunanlara 27 Mart Çarşamba günü saat 10.30’da Lale Adası’nda bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde mülakat yapılacaktır” dedi.

KURS SONUNDA İŞ GARANTİSİ

Kursların 1 Nisan’da başlayacağını söyleyen Gençer, “Bu çerçevede açacağımız Garsonluk ve Kat Görevlisi kurslarımızın süresi 2 ile 2 buçuk ay sürecektir. Ancak bu teorik eğitim süresince kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük ödeme yapılacak ve kursiyerlerimiz herhangi bir iş kazası veya meslek hastalıklarına karşın güvence altına alınacak ve sigorta prim giderleri de yine İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Kursların sonunda kurs bitirme sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, işyerlerinde staj görmeye başlayarak, o işyerlerinde resmen çalışmaya başlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Ticaret Odası olarak yaptıkları duyuruların ardından, ilçedeki turizm sektöründeki işverenlerimiz, 30 kursiyeri istihdam edebileceklerini belirttiler. Bunun yanı sırada Ayvalık Gözlük Sanayi Limited Şirketi de ilk etapta 25 kişiyi personel olarak almayı garanti etti. Bu vesileyle ilçemizden 55 kişiye iş imkanı oluşturma şansımız oldu” dedi. Ayvalık’ta iş istihdamına katkı vermek adına ATO olarak söz konusu projeyi önemsediklerinin altını çizen Rahmi Gençer, “Kurslara 15 yaşın üzerindeki işsiz konumdaki herkesin başvurabileceğini vurgulayarak, “Kursların ardından yapılacak staj sonrasında olası istihdam durumunda, istihdam edilen kişilerin, 18-29 yaş arası erkekler ve yaş sınırı olmaksızın kadınlar için 42 ay süreyle, 30 yaş üstü erkekler için 30 ay süreyle sigorta primi, işveren payı gibi ödemeleri kamu kaynaklarından karşılanacaktır” dedi.

AMAÇ KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMEK VE İSTİHDAMA DESTEK

Ayvalık’ta özellikle turizm alanındaki hizmet sektörüne kalifiye eleman yetiştirebilmek için Ayvalık Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile birlikte başlatılan projeye ATO olarak tam destek verdiklerini belirten Rahmi Gençer, “Proje kapsamında Ayvalık Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Balıkesir genelinde ‘Koordinatör Okul’ olarak seçilmiştir. Bu yüzden de bu uygulama Balıkesir genelinde sadece ilçemizde gerçekleştirilecektir. UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında, iş sektörlerine kalifiye personel yetiştirilmesinin yanı sıra iş istihdamına katkı vermeyi amaçlıyoruz. İlk etapta turizm sektöründeki Garsonluk ve Kat Görevlisi branşlarında açılacak kurslarımızın önümüzdeki süreçte iş kollarının her alanı için personel yetiştirilmesinin sağlanabilmesini hedefliyoruz” diyerek kursların Ayvalık Ticaret Meslek Lisesi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde yapılacağının da altını çizdi.

24.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Umem Kursları 1 Nisan’da Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi