Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık’tan Ergenekon Davasına Sert Tepki
Ayvalık İşçi Partisi (İP) Ayvalık İlçe Başkanlığı, aralarında emekli paşaların yanı sıra emekli rektör, gazeteci ve partililerin bulunduğu 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'yla ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın esasa ilişkin mütalaasına tepki gösterdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ellerinde bayrak ve dövizlerle slogan atarak ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtının önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup bir basın açıklaması yaparak Ergenekon Savcısı’nın esasa ilişkin mütalaasına tepki gösterdi. Atatürk anıtının önünde; İşçi Partisi Balıkesir İl Yöneticisi Fikret Çavdar ve Ayvalık İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak tarafından yapılan basın açıklamalarının sık sık ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, 'Cumhuriyet Değil, AKP Yıkılacak’, ‘Ne ABD, Ne AB Tam Bağımsız Türkiye’ ve ‘Yeminler Edildi, Yıkılacak Silivri’ sloganlarıyla kesildiği gözlendi. Yapılan basın açıklamasına; İşçi Partisi İl Başkanı Kartal Demir’in yanı sıra Ayvalık CHP’nin eski İlçe Başkanı Hüsnü Erol, ilçede faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle, vatandaşlarında destek verdiği görüldü. İşçi Partililerin Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamalarının ilkini İP İl Yöneticisi Fikret Çavdar seslendirdi. Çavdar yaptığı açıklamada, “Ergenekon davasında dün savcılar mütalaasını açıkladılar. Atatürk’e hakaret eden Danıştay katiline beraat, buna karşılık komutanlarımıza, yurtseverlere, milletvekillerine, gazetecilere müebbet ceza isteniyor. Buradan ilan ediyoruz. Tertiplerle hazırlanan bu iddianamenin sonucunda verdikleri cezaları uygulayamayacaklar. Amerika’dan gelen emirlerle Türkiye’nin bölünebileceğini düşünenler, Anadolu coğrafyasını ve Türkiye’nin insan birikimini tanımıyorlar” dedi.

Fikret Çavdar açıklamasında, “Biz kabede putları kıran Hz. Muhammed’iz. Biz yoldaşı için ölümü göze alan Hz. Ali’yiz. Biz köhnemiş köleci Roma’yı yıkan Fatih Sultan Mehmet’iz. Biz Makedonya’dan atlarına binen İstanbul’a gelip, gerici 31 Mart isyanını bastıranlarız. ‘Biz açılsın kapılar şaha gidelim’ diyen Pir Sultan’ız. Biz 1876’da 1. Meşrutiyeti kuranlarız. Hilafetinize biz son verdik. 1920’de Misak-ı Milli’yi biz kabul ettik. Padişahlarınızı biz yıktık. Vatanı demir ağlarla biz ördük. Biz Mustafa Kemal’iz. Biz İsmet İnönü’yüz. Biz komiteci Celal Bayar’ız. Biz komutan Kazım Karabekir ve Fevzi Çakmak’ız. Biz ilk kurşunu atan Ali Çetinkaya’yız. Tayip Erdoğan zulmün artsın. Zulmün arttıkça yıkılacağın günler yaklaşıyor. Türk Milleti’nin ayakları altında kalacaksınız. Duvarlarınız bize vız gelir. Müebbet cezalarınız bize vız gelir. Sizden korkuyorsak namerdiz. Gelin bizi de alın. Bizler ya İstiklal ya Ölüm diyenleriz” ifadelerini kullandı.

“ERGENEKON’UN BİR NUMARALI İSMİ; MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”

İl yöneticisi Fikret Çavdar’ın altında bir basın açıklaması da Ayvalık İşçi Partisi İlçe Başkanı Deniz Tuğhan Arbak yaptı. Arbak yaptığı açıklamada, “Yüce Türk Milleti adına yargılama yaptıklarını iddia edenler dün Ergenekon Tertibinin mütalaasını açıkladılar. 13 Aralık’ta mütalaayı okumayanlar, 18 Mart’ta vatanseverlere ağırlaştırılmış müebbet istediler” ifadelerini kullandı. Açıklamasında oldukça sert sözlere yer veren Deniz Tuğhan Arbak, “Sizlerden korkmuyoruz. Duvarlarınız, durduramaz bizleri. İddia ediyoruz, o cezaları uygulayamayacaksınız. Savunmanın dinlenmediği; PKK’lıların tanık, Türk Ordusu’nun sanık olduğu mahkemeyi tanımıyoruz. Hukuk Silivri’de yoktur. Mahkemeye getirilen savunmanın tanıkları dinlenmemiştir. Bu kanunen yapılamaz. Hakim bu söylemiyle sonuç kararını açıklayarak hukuksuz bir işlem yapmıştır. Ceza Mahkemeleri Kanuna göre savunma tanıkları dinlemek zorundadır. Son celselerde Jandarma ile Savunma Avukatları darp edilmiş, savunma engellenmiştir. Sahte deliller iddianameden çıkarılmamıştır. Bu sahte delilleri imal edenlerin üzerine gidilmemiştir. Bugün artık herkes biliyor ki, ‘Ergenekon’ diye bir örgüt yoktur. Ergenekon’un bir numaralı ismi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu söylemeye cesaretleri yoktur. Ergenekon davası bir tertiptir. 35 Aydınlıkçı İşçi Partililer için ceza istenmiştir. Ey CHP, Ey MHP neredesiniz? Sizin milletvekillerini hapiste değil mi? Niçin halkın tepkilerini ortaya koymaya engel oluyorsunuz?” diye sordu.

Arbak açıklamasında, “Bugün herkesi tepki vermek için İşçi Partisi altında mücadeleye çağırıyoruz. Bu tertiplerin işe yaramadığını göstermek için İşçi Partisi’ne üye olun. Ergenekon davası 8 Nisan’a ertelenmiştir. O günde karar veremeyeceksiniz. Verdiğiniz kararı uygulayamayacaksınız. Türk Milleti Amerika tertiplerine boyun eğmez” ifadelerini kullandı.

“KOMUTANLAR TERÖRİST, TERÖRİST BAŞI BARIŞ ELÇİSİ HALİNE GETİRİLDİ”

Çavdar ve Arbak’ın açıklamalarının ardından, İşçi Partililer olaysız bir şekilde dağılırken, muhabirimize konuşan İP Balıkesir İl Başkanı Kartal Demir ise, İşçi Partisi’nin milletin infialini dillendirdiğini vurgulayarak, “Bugün terörist başı Abdullah Öcalan barış elçisi olarak gösterilirken, Türk Ordusu’nun Genel Kurmay Başkanı, onurlu subayları ve Türkiye’nin birliğini savunan aydınları terörist nitelemesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bugün Türkiye’de ayaklar, baş olmuştur. Bu Amerika’nın bir planıdır. Türk Milleti bu zulmü kabul etmez. Etmeyeceğini de göreceğiz” diye konuştu.

20.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık’tan Ergenekon Davasına Sert Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi