Şifrem?
199 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit’te Sel Felaketi
Edremit'te 7 saat aralıksız yağan sağanak nedeniyle bölge sele teslim olurken, yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Akşam saat 20.00 civarında şiddetini artıran sağanak, gece yarısı saat 03.00’a kadar devam etti. Zaman zaman dolu yağışı yaşanan bölgede, Balıkesir’i Çanakkale ve İzmir’e bağlayan E 87 Karayolu’nda yüzlerce araç, oluşan sel yüzünden mahsur kaldı. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldiği gözlenirken, karayolu polis ve jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. İlçe merkezi ve Akçay ile Zeytinli tatil beldelerinde yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı. Ev ve iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşlar, Balıkesir ve Çanakkale’den gelen 9 kişilik Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri ile belediyelerin itfaiye ekipleri, iş makineleri ve traktörler tarafından kurtarılmaya çalışılıyor.

Sular altındaki çiftliklerde bulunan çok sayıda hayvan telef olurken, henüz ulaşılamayan yerleşim alanlarında can kaybı yaşanmasından endişe ediliyor. Edremit Belediyesi’nin İtfaiye Müdürlüğü binasının da sular altında kaldığı sel felaketinde maddi hasarın boyutu, yapılacak olan inceleme neticesinde ortaya çıkacak.

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İHA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, ilçede çok büyük bir afet yaşandığını belirterek, “Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış düştüğünü tahmin etmekteyiz. Şu ana kadar ilçemizde bir can kaybı bilgisi almadık ve inşallah olmaz da. Hayvanların telef olduğu yönünde bilgi almaktayız ama şu anda net bir bilgi yok. Çalışmalara, Çanakkale ve Balıkesir il merkezinden kurtarma ekipleri destek verirken, askeri birliklerden de destek almaktayız. Belediye ve tüm kurtarma ekipleri canla başla çalışıyor. Şu anda her yere herkes koşturuyor. Yaşadığımız afet çok büyük. “ diye konuştu.

 

TSUNAMİ ETKİSİ BIRAKTI

Edremit ilçesinde 8 saate yakın aralıksız süren yağmur ilçeyi yıktı geçti. Son 40 yılın en şiddetli yağışlarının meydana geldiği ilçede rögarların patlaması sonucu yollar göle döndü. Çanakkale İzmir Yolu arasındaki E-87 karayolunun bazı bölümlerinde asfalt kabardı. Yağmur dolayısıyla aynı karayolu üzerinde bulunan Akçay köprüsü de yarıldı. 4 şeritli köprüde, yarıklar sebebiyle araçların tek şeriti geçişine izin verildi.

CAMİYİ SU BASTI

Güre beldesinde de sel manzaraları devam etti. Sabah saatleriyle birlikte felaketin boyutları gözler önüne serildi. Güre Merkez Camisi de şiddetli yağışlar sebebiyle sular altında kaldı. Cami cemaati ve İmam Yılmaz Acar, camiye giren suları kovalarla boşaltmak için saatlerce uğraştı. İlçe merkezinde ve beldelerinde yüzlerce evi su bastı. Başta Edremit olmak üzere, Akçay, Zeytinli, Altınoluk ve Güre’de ev, işyeri ve sanayi bölgeleri sular altında kaldı.

SÜRAT TEKNESİ REFÜJDE

Kadıköy-Akçay arasındaki KİPA mevkiinde 4 şeritli yolun gidiş istikameti, derenin kabarıp su kanalını patlaması sonucu araç geçişine kapatıldı. Yağmur sebebiyle Güre beldesinde dağlardan çok sayıda odun parçaları da kent merkezine ulaştı. Ülkü Yolu üzerinde ise hayvan çiftliklerinde çok sayıda tarım arazisinin sular altında kaldığı, ağıllarda yüzlerce küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Şiddetli yağışlar dolayısıyla bazı sürücüler de araçlarını yol kenarına bırakarak güvenli yerlerde bekledi. Beldede denizden gelen bir sürat motoru ise E-87 karayolunun refüjüne kadar gelmesi olayın boyutlarını gözler önüne serdi. Sel felaketi sebebiyle mağdur olar vatandaşlar, “Biz böyle felaket görmedik. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

 

 

10.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit’te Sel Felaketi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi