Şifrem?
190 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Olaylı Maça Tepki Büyüyor
ZEYTİNLİ'DEKİ OLAYLI MAÇ AYVALIK'TA SPOR CAMİASINI AYAĞA KALDIRDI


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli’de; Körfez 1. Amatör Küme takımlarından Zeytinli Belediyespor ile Ayvalık’ın en eski spor kulüplerinden olan Barbaros Sefa Spor Kulübü arasında oynanılan karşılaşmada meydana gelen olaylara; Ayvalık’ta spor kulüpleri başkan ve yöneticileriyle, siyasilerden büyük tepki geldi. 
Körfez Amatör 1. Kümede lig ikincisi olabilmek için yapılan karşılaşmada ev sahibi ekip Zeytinli Belediyespor’un 3-0 galipken, çıkan olaylarda taraftarların sahaya girmesi ve konuk ekip Barbaros Sefa sporlu oyuncuların adeta linç edilmeye çalışıldığı bildirildi.
Zeytinli sahasının tel örgülerini aşan taraftarlara müdahale edebilmek için güvenliği sağlamaya çalışan jandarma biriminin havaya ateş açmasına rağmen olaylar karşısında yetersiz kaldığı savunulurken, şimdiye kadar hiçbir ulusal televizyon kanalları ile haber ajanslarının muhabirlerinin amatör küme maçlarını takip etmemesine rağmen, söz konusu muhabirlerin maçı baştan sona kadar görüntülemesi, ‘Haber muhabirlerinin maçta ciddi olayların çıkacağına dair istihbarat alırken, jandarmanın istihbaratta sınıfta kalması’ şeklinde yorumlandı.
Çıkan olaylarda yaralanan Ayvalık’ın en eski kulüplerinden Barbaros Sefa Spor’lu futbolcular ile Teknik Direktör Ali İhsan Uysal tedavi altına alınırken, olayların ölümle sonuçlanmaması ise mucize olarak nitelendirildi.
Zeytinli Belediyespor ile Barbaros Sefa Spor takımları arasında gerçekleşen maçta çıkan olaylar bir anda ülke gündemine bomba gibi düşerken, çıkan olaylara en büyük tepki Ayvalıklı Spor Camiasından geldi.
Ayvalık’ta önceki gün saat 14.00’de Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanlığında bir araya gelen ilçedeki spor kulüplerini başkan ve yöneticileri, Türk futbolunda tribün terörünün sona ermesi için yetkililerin bir an önce gereken tedbirleri almasını istedi.
Ayvalık Belediye ve Kulüp Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye ve Kulüp Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Akıner, Yenimahalle Spor Kulübü Bülent Burgaz, Hamdibey Kayaspor Kulüp Başkanı Aydoğan Sat, Barbaros Sefaspor Kulübü Başkanı Aydoğan Ergöksel, Sakarya Spor Kulüp Başkanı Arif Tünek, Adaspor Kulüp yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda; Zeytinli’de çıkan olaylar şiddetle kınandı.
Zeytinli’deki spor katliamı ve linç girişiminin Türk futboluna yeni bir kara lekeyi vurduğuna işaret edilen toplantıda, büyük bir ekonomik olumsuzluklar içinde bulunan amatör spor kulüplerinin güçlükle ayakta durduğu ve bu koşullarda gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spora teşvik etmeye çalışmalarına rağmen bu tür olayların amatör spora büyük darbe vurduğuna dikkat çekildi.
Toplantıda Zeytinli karşılaşmasında çıkan olayları anlatan Barbaros Sefa Spor Kulübü Teknik Direktörü Ali İhsan Uysal olaylarda güvenlik zafiyetinin bulunduğunu belirtti.
Ayvalık Belediye ve Kulüp Başkanı Hasan Bülent Türközen,Türkiye’de amatör lig maçlarının gerçekleştiği futbol sahalarının sportif müsabakalar için olumsuzluklarla dolu olduğuna dikkat çekerek, federasyonların koşulları müsait olmayan kulüpleri göz önünde bulundurarak bu olumsuzluğun önüne geçmesi için gerekeni yapmaya çağırdı.
Altınova Belediye ve Kulüp Başkanı Asım Sürer, Zeytinli’deki olayda tahrik bile olsa, hiç kimsenin kendi cezasını kendisini vermeye hakkının olmadığını vurguladı.
Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Zeytinli’deki olayların kabul edilebilir gibi olmadığını belirtirken, Küçükköy Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Akıner ise, küfür eden taraftarın maçlara gelmemesini istedi.
Toplantıda, Barbaros Sefa Spor Kulübüne hakkını sonuna kadar araması için tam destek verileceği belirtilirken, bu konuda sonuna kadar mücadelenin sürdürülmesi gerektiğinin altı çizildi.
ERGÖKSEL, “ÇIKAN OLAYLAR, TÜRK FUTBOLUNA VURULAN KARA BİR LEKEDİR”
Toplantının ardından muhabirimize konuşan Barbaros Sefa Spor Kulübü Başkanı Aydoğan Ergöksel, kulüp olarak Zeytinli’de çıkan olaylarda yeterli tedbir almayan Jandarma, federasyon ve Zeytinli Belediyespor’lu yöneticiler ile olayları çıkaran taraftarlar hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını belirterek, “Bu yaşanılan Türk futboluna hakaret içeren olaylardır. Türk futboluna vurulan kara bir lekedir. Biz yeni çıkan Spor Yasasının bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.
Ergöksel, bir anda Türkiye genelinde yayın yapan bir çok ulusal televizyon kanalıyla, gazetelerde kendilerini bulduklarını ve basın muhabirlerinin daha öncesinde maçta bu tür olayların çıkabileceğine ilişkin duyumları almasına rağmen ve kendilerinin de gergin geçmesini bekledikleri karşılaşma öncesinde maçın güvenliğini sağlayacak olan jandarma birimlerine bu durumu bildirdikleri halde gereken tedbirin alınmamasını anlayabilmekte zorlandıklarının altını çizdi.

02.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Olaylı Maça Tepki Büyüyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi