Şifrem?
152 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
Balıkesir 4.Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen tören ile açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, fuarda çiftçilere müjde vererek 35 milyon 350 bin TL'lik tarımsal desteklemenin çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına yattığını söyledi.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde kurulan fuar alanında bu yıl 4.'sü düzenlenen Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 150 stantta, 550 firmanın katıldığı ve 200 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, çiftçilere müjde verdi. Uğur, "Daha önceki fuarları da ziyaret ettik. Bu kadar muntazam ve düzenli değildi. Kepsut, Balıkesir'e 18 kilometre mesafede kesinlikle uzaklık diye bir şey yok. Balıkesir'de 550 bin büyükbaş hayvan, 1 milyon küçük baş hayvanımız var. Tarım olarak da her türlü sebzenin meyvenin üretildiği, tahılın üretildiği, her türlü meyvenin ve zeytinin üretildiği bir il. Balıkesir'de süt üretimi 1 milyon tona yakın. Bu tarımsal desteklerle ilgili müjde vermek istiyorum. Mazot, gübre ve toprakla ilgili destekler 24 milyon 71 bin 72 lira bugün çiftçilerimizin Ziraat Bankası hesaplarına geçmiştir.

Yine yem bitkileri desteği 11 milyon 293 bin 343 lira Ziraat Bankası hesaplarına geçmiştir. Toplam 35 milyon 350 bin lira. 2011 yılında Balıkesirimizdeki toplam destek 188 milyon liradır. Bu çok ciddi bir destektir" dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, fuarın teknoloji ile tarımı bir araya getirdiğini vurguladı. Vali Turhan, "Fuarlar, dünyada adeta tarımı şekillendiren organizasyonlardır. Dünyada çok büyük bir rekabet var. Biz artık sadece komşumuzla yarışmıyoruz. Tarımda da Allah'a şükür 4. yada 5. sıradayız. İhtiyaçlar değişiyor, biz olduğumuz yerde eski usullerle bu işi sürdüremeyiz. Biz, tarımı ve teknolojiyi bir araya getirmek durumundayız. Bununda en kolay yolu fuarlardır. Balıkesir'de 4. kez yapılması bu işin yerleştiğini gösteriyor" dedi.

BAKANLIKTAN FUARA ÖZEL İLGİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan gelen genel müdürler Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katıldı. Bitkisel Üretim Genel Müdürü Talat Şentürk, sertifikalı tohum kullanılmasında önemli artış olduğunu kaydederek, "Tarımda yapısal değişiklikler oldu. Tarımsal Gayri Safi Milli Hasıla son 10 yılda 62 milyon dolara çıktı. Faiz indirimli kredi uygulaması başlatıldı. Tarımsal kredi kullanan sayısı 42 kat arttı. Sertifikalı tohum kullanılmasında önemli artışlar sağlandı" dedi.

Hayvansal Üretim Genel Müdürü İbrahim Özcan ise Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta önemli bir il olduğunu kaydederek,

"Tarımsal üretimlerimizi tanıtmaya ve rekabete gücümüz yetmiyorsa yaptığımız işlemin bir anlamı kalmaz. Balıkesir'deki tarım fuarı bu yüzden önemlidir. 70 bin ton bal üretimimiz 94 bin tona çıkmışsa bu insanımız beslemeye ve ihracata yöneliktir. Balıkesir'in üretiminden memnunuz ve üretimi arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, polemiklere neden olan fuar alanına Balıkesir'in sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Cankul, "Tarım fuarları önemlidir. 1 milyon 160 bin nüfusun 400 bini çiftçilikle uğraşıyor. Fuarla ilgili polemikler yapıldı. Balıkesir tarım fuarı Kepsut'ta kapılarını açtıysa Balıkesir sahip çıkmak zorundadır. Fuar alanları hiçbir şehirde, şehrin göbeğinde değildir. Kepsut'ta fuar düzenlemenin gururunu beraber paylaşıyoruz" dedi.

VALİ TURHAN: "ZEYTİNYAĞI KIZARTMADA KULLANILMALI"

Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında ziyaretçiler stantları gezdi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtma Grubu Başkanı Mehmet Semerci'nin ikram ettiği zeytinlerin tadına baktı. Milletvekili Aydınlıoğlu, zeytinyağının kamu spotu çalışmalarının sonuna gelindiğini ifade etti. Balıkesir Valisi Turhan, zeytinyağının kızartmada kullanma alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi. Vali Turhan, zeytinyağının kızartmada kullanılmaması yönünde yanlış bir algı olduğunu ve bu algının aşılması gerektiğini söyledi. Vali Turhan, "Zeytinyağında özellikle kızartma üzerinde durmamız lazım. Zeytinyağını kızartmada kullanamazsak miktarı arttıramayız. Zeytinyağı kızartmada kullanılmaz diye olumsuz bir algı var, o algıyı kaldırdığımızda tüketim 2 katına çıkar" dedi.

 

01.03.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi