Şifrem?
157 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

50 Yıldır Oda Başkanı
Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Başkanı 94 yaşındaki Ahmet Kopuk, oda başkanlığında 50 yılı geride bıraktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Başkanı 94 yaşındaki Ahmet Kopuk, oda başkanlığında 50 yılı geride bıraktı. Başkanlıkta kendisine hiç rakip çıkmadığını söyleyen Başkan Kopuk, hizmet süresini kastederek “Bir tek ben varım. Başka yok” dedi.

Balıkesir Celepler ve Besiciler Odası Başkanlığı görevini 50 yıldır sürdüren Ahmet Kopuk, hayvancılık ile uğraştığı 1963 yılında birkaç arkadaşı ile bir araya gelerek Celepler ve Besiciler Odası'nı kurdukların ve odanın kurulumundan bu yana geçen 50 yıllık sürede de başkanlık görevini yürüttüğünü söyledi. Ahmet Kopuk, “50 yıldır başkanım. Odada hiç karşıma kimse çıkmadı. Bende göreve devam ettim. Bir tane İstanbul’da varmış 36 yıllık başkan ama 50 yıllık yok. Bir tek ben varım. Başka yok” dedi.

DÖRDÜNCÜ EŞİYLE EVLİ, 7 ÇOCUK VE 22 TORUN SAHİBİ AHMET KOPUK: "SOFRAMDAN ET EKSİK OLMAZ"

94 yaşını geride bıraktığını ifade eden Başkan Ahmet Kopuk, “İki evlilikle 22 sene vakit geçirdim, ikisi bir aradaydı. Birinden 5, diğerinden de 2 çocuğum var. Bunların ikisi de vefat etti. Almanya’ya gitti bazı çocuklarım, sonra döndüler emekli oldular birisi vefat etti. Hanımlar vefat ettikten 60 gün sonra evlendim. Şimdi evliyim 4. hanımla 13 sene önce evlendim. O da 93 yaşında. Toplam 7 çocuk, 22 torunum var” dedi. Saçlarının ve bıyıklarını kendisi boyayan ve dinç görünümü ile dikkat çeken Başkan Ahmet Kopuk, sağlıklı yaşamının sırrının et olduğunu söyledi. Etsiz sofrasının olmadığını ifade eden Kopuk, “Etsiz sofram geçmez. Sabah akşam muhakkak et yerim. Dana eti, tavuk eti fark etmez. Balık da yerim. Kahvaltıya önem veririm. Zeytininden reçeline kadar her şey sofrada olur. Kahvaltıda kanat yerim” dedi.

BAŞKANLIKTA EFSANE OLDU

Başkan Ahmet Kopuk, görevde olduğu sürece üyeleri için çalıştığını ve 305 oda üyesinin hayatını kaybetmesi sonucu kendilerine maaş bağladığını söyledi. Kopuk, “305 üyem hayatını kaybetti çocukları yetim kaldı. Muhtarlardan ilmühaber aldım. Bunları emekli yaptık, yani devlet yaptı ben uğraştım. Pazara bir gideyim. Hanımlar ayağa kalkar başkanım poşetin hazır der. Sağ olsunlar benim ihtiyacım yok. Onların duası bana yeter. Benim üyelerim, sözümün üzerine söz koymazlar. Oda aidatımız 186 lira. Her şey yolunda çok şükür” dedi.

50 yıldır başkanı olduğu odada üyelerin kendisini bırakmadığını anlatan Başkan Ahmet Kopuk, artık başkanlık görevini bırakmak istediğini söyledi. Kopuk “Ben görevi bırakmak istiyorum. Ama celepler görevi bıraktırmıyor bana. Seneye bitiyor görevim. Kesinlikle bırakamazsın diyorlar” dedi.

ATATÜRK’Ü ANLATTI

Türk Siyaset tarihine tanıklık eden Ahmet Kopuk, en iyi yöneticinin merhum Adnan Menderes olduğunu söyledi. Menderes zamanında hayvancılığın daha iyi olduğunu anlatan Ahmet Kopuk, hayvancılık teşviklerinin ve kredilerinin Menderes zamanında en iyi şekilde verildiğini söyledi. Atatürk’ü 7 yaşında gördüğünü söyleyen Ahmet Kopuk, “Atatürk Balıkesir’e geldi. Cumartesi pazarı vardı. Atatürk geliyor dediler. Babam eşeğin üstüne attı beni getirdi. Atatürk’ü gördüm, orta boyluydu, öyle yüksek boylu değildi. Cin gibiydi. İki tarafa baktığı zaman her yeri görüyormuş gibiydi. İkinci defa geldi. Hapishanenin temelini attı. O zamanda görmüştüm” dedi.

HANIMI İÇİN SİGARAYI BIRAKTI

Uzun yıllar sigara ve alkol aldığını anlatan yarım asırlık oda başkanı, günde 3 paket içtiği sigarayı son eşinin kokudan rahatsız olması üzerine bıraktığını, alkolü de sokakta kavga eden alkollü şahısları görünce tiksinip bıraktığını anlattı. Kahvehanede çok sevdiği kağıt oyununu da bırakan Ahmet Kopuk, "Sigarayı da alkolü de çok içtim. Bir ramazan günüydü. Bir kahveye gittim. Kapıyı açtım, içeriye girdim leş gibi koktu. Bu bana bu kadar koktuğuna göre, evdeki hanıma nasıl kokuyordur dedim sigarayı bıraktım. İçeriye girdim. Yaşlılar kağıt oynuyor, ellerini yalayıp kağıda dokunuyor onu da bıraktım. Sonra iki sarhoşun kavgasına tanık oldum, rakıyı da bıraktım. 1979’dan bu yana ağzıma koymadım. Ne yapayım bilemiyorum. Ne öksürük var nede başka bir şey. Dağlara mı koşayım bu vücudu nereye bağlayayım?” diye konuştu.

Besicilerin ve celeplerin son dönemlerde işlerinin kötü olduğunu aktaran Başkan Ahmet Kopuk, koyun varlık sayısının azaldığını söyledi. Sığır sayının fazla olduğunu kaydeden kopuk, “Sığır çok fazla ama koyun azaldı. Eskisi gibi kuzu da yok. Yemin, kepeğin kilosu pahalı. Hep sattılar ellerindeki koyunları. Hayvan pazarının işi zor. Eski pazarın onda biri kadar iş yok. Koyun diye bir şey kalmadı" diyerek bu durumdan endişe duyduğunu kaydetti.

26.02.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 50 Yıldır Oda Başkanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi