Şifrem?
131 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

İzmir'den Balıkesir'e Ekmek Geliyor
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇÖLYAK VE FENİLKETONÜRİ HASTALARI İÇİN EKMEK ÜRETİYOR


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ürettiği ucuz ve sağlıklı ekmeklerle dar gelirlilerin aile bütçelerine katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çölyak ve fenilketonüri hastalarının da imdadına yetişti. İthali 12 TL olan glutensiz ekmekler, Kent Ekmek Fabrikası’nda 75 kuruştan satılınca talep patlaması oldu. Şimdi İzmir’in ekmekleri, Tekirdağ’dan Van’a kadar Türkiye’nin 50 şehrinde 274 noktaya ulaştırılıyor. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası, üretim yelpazesine glutensiz ekmeği katınca ünü kent sınırlarını aştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yatırım ve üretim maliyeti yüksek olduğu için fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için 2011 yılı Mart ayında elini taşın altına koydu. Bir yıl süren hazırlık aşamasından sonra glutensiz ekmek üretmeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası, ömür boyu özel beslenmek zorunda olan çölyak ve fenilketonüri hastalarının umudu oldu. İlk etapta İzmir’deki hastalar için üretilen özel ekmeklere kısa sürede kent dışından talep gelmeye başladı. Gelen talebe duyarsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi, kargoyla gönderdiği glutensiz ekmeklerle 50 şehir 274 noktada çölyak ve fenilketonüri hastalarını kucaklıyor.

TATLI TELAŞ
Her gün onbinlerce İzmirliye ucuz ekmek sunan Kent Ekmek Fabrikası’nda her Pazartesi ve Perşembe günü tatlı bir telaş yaşanıyor. Çünkü bu iki gün, fabrika içinde kurulan özel bölümde, özel hastalar için glutensiz ekmek üretiliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan üretim süreci, glutensiz ekmeklerin paketlenip sevkiyata hazırlanmasıyla son buluyor. Siparişle üretilen özel ekmekler, İzmir içindeki 60 Kent Ekmek satış büfesi ile EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelere ulaştırılıyor. İzmir dışındaki hastalara ise kargoyla gönderiliyor. Kent Ekmek Fabrikası, aylık ürettiği ortalama 6 bin adet 450 gramlık glutensiz ekmeği 75 kuruştan satıyor. Glutensiz ekmeklerin “tost” ve “hamburger” olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.

İTHAL EKMEĞİN PABUCU DAMA ATILDI
Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetinin sadece İzmir’de değil Türkiye’nin pek çok noktasında çölyak hastalarına “ilaç gibi geldiğini” belirten Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, “Gluten alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastaları ile ömür boyu diyet yapmak zorunda olan fenilketonüri hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi glutensiz ekmek üretmeden önce yurt dışından getirilen ekmeklere ortalama 12 lira vermek zorunda kalıyordu. Her hastanın bütçesi bunu karşılayabilecek durumda değildi. Kar amacı gütmeden 75 kuruşa satılan ekmek için Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyoruz. Sayesinde çölyak hastaları ekmek yiyebildi” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası’nın glutensiz ekmek gönderdiği 50 şehir şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Afyon, Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Karabük, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak.

26.02.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir İzmir'den Balıkesir'e Ekmek Geliyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi