Şifrem?
192 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kıckbox ve Güreşe İlgi Artıyor
Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinde, Belediye Başkanlığı tarafından Küçükköy Belediyespor sosyal tesislerinde yaptırılan kapalı spor salonunda ücretsiz olarak Kickbox ve Ata Savunma sporları eğitimleri verilmeye başlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Profesyonel sporcu Tuncay Talay ve yardımcısı Ufuk Alan tarafından verilen eğitimlerin hafta içi Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında gerçekleştiği öğrenilirken, çalışmalara ilginin her geçen gün arttığı belirtiliyor. Küçükköy Belediyespor’un Kapalı Spor Salonunda süren çalışmalarla ilgili görüşlerini aldığımız başarılı antrenör Tuncay Talay, bireysel spor olan Kick Boks'u öğreterek, genç sporcularıb enerjilerini paylaşmayı ve yardımlaşmayı öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarının altını çizerek, “Böylece birlikte üretken bir yapıya sahip olmalarını sağlamak, gelenek, ilke ve değerleriyle bütünleşen eğitim anlayışıyla başarılı öğrencilerin lisanslı Kickboks sporcusu olmasının önünü açmaya çalışıyoruz. Bu amaçla başladığımız çalışmalarda, sporcularımızı öncelikle topluma kazandırılmasını sağlamak ve böylece Türk Kickboksu’na hizmet edebilmek adına çıtamızı bir üst seviyeye taşıyacağı için belde de yaşayan gençlerimizi salonumuza bekliyoruz” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULAR TALAY’DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYOR

Spor hayatına 1976 yılında, Karatenin shotakan dalıyla başlayan tecrübeli sporcu Tuncay Talay’ın, 4 yıl sonra koyokushin karateye yöneldiği kaydedilirken, Talay’ın; 1989 yılında Balkan şampiyonluğu, 1992-93 yıllarında Avrupa Kulüpler arası mutai thai dalında da birinciliği ile birlikte şimdiye kadar sayısız kupa ve madalyasının olduğu ve usta sporcunun son 10 yıldır da kickbock ve ata savunma sporlarına yöneldiği vurgulanıyor. Küçükköy Belediyespor’un kapalı spor salonunda usta antrenör Tuncay Talay’dan eğitim gören sporculardan Ufuk Alan, Süleyman Dadaş ve Elifay Talay ise genç yaşta başarılı sporculuk geçmişleriyle göz dolduruyor.

Talay’ın öğrencisi, başarılı sporcu Ufuk Alan’ın uluslar arası Akdeniz şampiyonasında 2 kez, ikinci olduğu ve daha sonra uluslar arası gençlerde ve ağırsıklet müsabakasında dünya şampiyonluğu derecesinin olduğu öğrenilirken, başarılı sporcunun Türkiyedeki kickbox elemelerinde ise 2. olduğu belirtiliyor. Küçükköy Belediyespor Sosyal Tesislerinde kickbox ve ata savunma sporı eğitimleri veren Tuncay Talay’ın kendisi gibi sporcu olan 14 yaşındaki kızı Elifay Talay’ın da Türkiye Süper Liginde semi contackt dalında yıldız bayanlarda 2. olduğu kaydediliyor. Tuncay Talay’ın başarılı öğrencilerinden biri olan 21 yaşındaki Süleyman Dadaş’ın ise; 7 yıldır sürdürdüğü spor hayatında sayısız madalya ve ödülle kıckbox hayatını sürdürdüğü vurgulanıyor.

3 yıldır profesyonel olarak dövüşen Süleyman Dadaş’ın bir diğer özelliğinin de wushu, kıckbox, muatai, asarha karate, box, tekvando, mma, olmak üzere toplam 7 dalda aktif olarak mücadele etmesi olduğu belirtiliyor. Dadaş’ın kickbox sporunun gösteri maçlarında arana isim olmasının yanı sıra yakın bir zamanda sporun bu branşında dünyanın en önemli isimlerinden biri olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

ERGİN VE AKINER GENÇ SPORCULARI ANTRENMANDA ZİYARET ETTİ

Öte yandan, tecrübeli antrenör Tuncay Talay tarafından verilen eğitimler kapsamında süren kickbox ve ata sporu çalışmalarını yerinde görmek isteyen Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ile Küçükköy Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Akıner önceki gün genç sporcuların antrenmanlarını izledi. Başarılı sporcuların antrenör Talay’ın direktiflerini harfiyen yerine getirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Küçükköy Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Akıner, geleceğin güvencesi olan beldedeki gençlerin topluma faydalı bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını vurgulayarak, “Sporun evrensel boyutları içerisinde, genç sporcularımızın bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak için açılan tesisimize olan taleplerin artması bizleri daha çok sevindirmektedir. Ücretsiz olarak verdiğimiz bu hizmet karşılığında kazanılan her başarı onur kaynağımız olacaktır” dedi.

Kulüp Başkanı Akıner ile birlikte yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçtan memnun olduğunu ifade eden Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ise, dünyada en kutsa yatırımın, insan yatırım olduğunu vurgulayarak, “Küçükköy Belediyesi olarak gençlerimize yönelik yatırımlarımıza devam ediyoruz. Beldemize ışıklandırılmalı basketbol sahası kazandırmanın ardından şimdide bir futbol antrenman sahası inşa edebilmek için çalışmalarımız sürüyor. Futbol antrenman sahası için gerekli izinleri almamızın yanında beldemizin gururu olan Küçükköy Belediyespor’umuza ait Tafil Türkan Stadının tribünlerine kapalı bölüm yaptırdık. Halen daha sırada bekleyen beldemiz gençlerini kötü alışkanlıklardan uzak tutup, spora teşvik edebilmek adına spor alanına yönelik bir çok projelerimiz bulunuyor.

İnşallah geçmişte olduğu gibi, gelecekte de beldemizden birçok başarılı sporcu yetişecektir. Sevgili Tuncay hocamızın öncülüğünde kapalı spor tesisimizde çalışmalarını sürdüren gençlerimiz gelecekte nice başarılara imza atacaklardır. İnanıyorum ki geleceğin kickboks şampiyonları beldemizden yetişecektir. Biz, Küçükköy Belediyesi olarak; spor yapan, dinamik yaşayan, donanımını spor salonlarında yansıtan gençlerimiz üzerine geleceğimizi inşa edeceğiz” diye konuştu.

15.02.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kıckbox ve Güreşe İlgi Artıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi