Öztaylan, 2015 yılına kadar Bandırma’ya yıllık 100 ton kapasiteli sodyum bor hidrur fabrikası (bor pili), 10 bin ton kapasiteli çinko borat fabrikası ve 50 bin ton kapasiteli borik asit fabrikası kurulacağını açıkladı. Öztaylan, Bandırma’ya kurulacak sodyum bor hidrur fabrikası'nda 100, çinko borat fabrikasında 100, borik asit fabrikasında da 100 olmak üzere toplam 300 kişinin istihdam edileceğini söyledi.
10 bin ton kapasiteli çinko borat fabrikasında zirai bor gübresi ve alev geciktirici üreteceğini açıklayan Öztaylan, tesislerin hizmete girmesiyle birlikte ülkenin bu konudaki dışa bağımlılığının azalacağını dile getirdi. İlçeye kurulacak olan 50 ton kapasiteli borik asit fabrikası için TÜBİTAK ile iş birliği yapıldığını ve bu konuda çalışmalara başlandığını açıklayan Öztaylan, bu tesisin ilaç sanayi ve televizyon üretim sektörüne hizmet vereceğini söyledi.
2007-2012 yılları arasında Eti Maden Bandırma İşletme Müdürlüğü bünyesindeki fabrikalara toplam 418 kişinin alındığını, bunun yüzde 3’ünün eski hükümlü, yüzde 5’inin de engelli olduğunu belirten Öztaylan, “2013 yılında ise Bandırma İşletme Müdürlüğü bünyesindeki Boraksit Tesislerinde 33, Çinkoborat Tesisleri'nde 45 olmak üzere toplam 78 kişi istihdam edilecek. Bu tesislerin kurulması için mahalli idarelerden izin alınmayacak. Kanun gereği belediyeden izin almaya gerek yok. Bildiğiniz üzere daha önce açacağımız iki fabrikaya Bandırma Belediyesi izin vermemiş ve 350 kişinin çalışacağı tesis başka bir yerleşim yerine kurulmuştu. Bu defa işi kanunla hallederek onların heveslerini kursağında bıraktık. Yeni fabrikaların Bandırma'mıza, burada çalışacak olanlara, emek verecek olanlara ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ederim. Bandırma'ya hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
05.02.2013