Şifrem?
123 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

97 Yaşındaki Emekli Öğretmeni Duygulandıran Jest
Ayvalık'ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2011 yılında, senelerini öğretmenliğe adadıktan sonra emekli olan öğretmenlere özel verilen bir plaket gecikmeli olarak yerini buldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Uzun yıllar öğretmenlik yapan 97 yaşındaki emekli öğretmene 2011 yılında verilemeyen plaket, önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaşlı öğretmenin evine yapılan ziyaretle teslim edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2011 yılında ülke genelinde uzun yıllar öğretmenlik mesleğinde çalıştıktan sonra emekli olan en yaşlı öğretmenlere verildiği öğrenilen plaketlerden biri önceki gün gecikmeli olarak sahibine iletildi. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra 1960 yılında emekli olan 97 yaşındaki Saadet Akar’a, 2011 yılında düzenlenen törene hastalığı nedeniyle katılamaması sonrasında verilemeyen onur ödülü aradan 2 yıl geçmesine rağmen teslim edilememişti.

Bu süreçte yetkililer tarafından yitirildiği öğrenilen ödül unutulup gitmişti. Ancak, kısa bir süre önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir mektup gönderen emekli öğretmen Saadet Akar, ölmeden önce kendisine verilemeyen ödülünü almak istediğini belirtti. 97 yaşındaki emekli öğretmenin bu talebiyle harekete geçen Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, yaşlı öğretmenin kaybolan ödülünün yerine yenisinin hazırlanması talimatını verdi. Yaşlı öğretmen için hemen şık bir plaket hazırlatıldı. Bununla yetinmeyen Erkan Bilen, emekli öğretmene ait görev yaptığı yıllara ait eski bir fotoğrafı arşivden buldurdu.

Saadet Akar’ın görev yaptığı yıllarda okulun bahçesinde öğrencilerine halk oyunları öğretirken çekilmiş siyah-beyaz fotoğraf çerçeveletilerek önceki gün Akar’ın Ayvalık’ın Orta Çamlık mevkiindeki evine bir ziyaret gerçekleştirildi. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’in öncülüğünde; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kurtuluş, 15 Eylül Ortaokulu Müdürü Sevcan Bilgiç, öğretmen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 2 çalışanla gerçekleşen ziyarette zaman zaman duygulu anların yaşandığı gözlendi. Ziyarette; emekli öğretmen Saadet Akar’ı, ilçede uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Müberra Sezer ve komşuları yalnız bırakmadı. Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, 97 yaşındaki emekli öğretmen Saadet Akar’a, 1950’li yıllarda çekilmiş fotoğrafı verdiğinde, Akar’ın oldukça duygulandığı ve bir o kadarda sevindiği gözlenirken, Müdür Bilen emekli öğretmenin 2011 yılında verilmesi gereken plaketi kendisine takdim etti.

Ziyaret sırasında emekli öğretmen Akar’ın; hatırlanmak ve onurlandırılmaktan duyduğu memnuniyeti sık sık ifade etmesi dikkatlerden kaçmazken, Erkan Bilen ise, emekli öğretmene en zor koşullarda öğretmenlik yaparak, kendilerini yetiştirdikleri için duyduğu minneti ifade ederek şükranlarını dile getirdi. Emekli öğretmen Saadet Akar, öğretmenlerin emekli olduktan sonra kendilerini evlerine kapatmaması gerektiğinin önemini vurgulayarak, “Yapabildiğiniz ve gücünüz yettiğince öğretmenlik mesleğini sürdürün. Emekli olsanız bile asla yerinizde saymayın” öğütlerinde bulundu.

AKAR, AYVALIKIN YAŞAYAN EN YAŞLI EMEKLİ ÖĞRETMENİ

Gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından görüşlerini aldığımız Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilen, Saadet Akar’ın kendilerine gönderdiği mektupla birlikte harekete geçtiklerini belirterek, “Sevgili öğretmenimize 2011 yılında verilmesi gereken ödül, kendisinin o dönemlerde hasta olması nedeniyle verilememiş. Bizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değerli öğretmenimize yeni bir plaket hazırlattık ve bu ziyareti gerçekleştirdik. Şu anda Ayvalık’ta yaşayan emekli öğretmenler arasında en yaşlısı olan Saadet öğretmeni son derece sağlıklı gördük ve bu bizi çok mutlu etti. Kendisine biz yeni nesil için harcadığı emekler için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

30.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 97 Yaşındaki Emekli Öğretmeni Duygulandıran Jest

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi