Şifrem?
217 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık, EMIT Fuarı'nın Gözdesi Oldu
Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ve bu yıl 17'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul-Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dünyada ve Türkiye'de turizmde öne çıkmak isteyen iller, beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör profesyonellerinin yer aldığı ve 27 Ocak'a kadar gezilebilecek olan fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yaptı. Arjantin Turizm Bakanı Carlos Enrique Meyer, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, ITE Group Bölge Müdürü Ben Williamson, Ekin Fuar AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Başer, fuara katılan vali, kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra turizm sektörü temsilcilerinin hazır bulunduğu fuarın açılışında konuşan Bakan Ertuğrul Günay, dünya ülkelerinin neredeyse yarısının, Türkiye'deki illerin neredeyse hepsinin EMITT'in konuğu olduğunu, bu durumun da fuarın yerel veya ulusal değil, uluslararası hale geldiğini kanıtladığını söyledi.
Dünyada ekonomik kriz ve bazı bölgelerde siyasi sıkıntılar yaşanmasına rağmen geçen yıl Türkiye'nin 32 milyona yakın yabancı pasaportlu misafiri ağırladığını kaydeden Günay, ''Bir kaç yıldan bu yana Türkiye, İngiltere'yi geride bırakan bir ülke oldu. Altıncı sıraya yerleştik. Dünyada Amerika ve Çin gibi iki kıta, Avrupa'da da İtalya, İspanya ve Fransa gibi üç geleneksel turizm ülkesi var. Onun dışında dünyada yarıştığımız başka ülke yok. Şimdi kalitede en yukarıya çıkmaya, hizmette, sunumda, turizm kalitesinde ilk 5'in içine girmeye çalışıyoruz'' diye konuştu. Turizmdeki temel ilkeyi, ''Dünyanın her tarafından gelenler, Türkiye'de en iyi biçimde konuk edilsin ve Türkiye'den mutlu ayrılsın'' şeklinde açıklayan Günay, son yıllarda Türkiye'nin tanıtımı konusunda çok ciddi adımların atıldığını ifade etti.
Türkiye turizmini tarih, kültür, geleneksel el sanatları ve mutfakla buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Günay, ''İstiyorum ki, yakın gelecekte, belli bir kültür düzeyinde ve belli bir gelir düzeyinde olan insanlar Türkiye'yi görmemişlerse, hayatlarında bir eksik hissetsinler, Türkiye görülmesi önemli, hayatın vazgeçilmez bir parçası olan bir ülke haline gelsin'' diye konuştu. Tango gösterisi ve kurdele kesimi töreninin ardından fuarı gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Malezya standında çerçevelenmiş bir karikatürü hediye edildi.

AYVALIK STANDINA İLGİ HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA YOĞUN OLDU
Her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi İstanbul'da buluşturan ve dünyanın 5. en büyük uluslararası fuarı olarak kabul edilen, EMİTT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin gözler önüne serildiği Ayvalık ise AYTUGEB tarafından temsil edildi. Ayvalık Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant’ın ABD’de bir başka fuarda bulunduğu için EMİTT Fuarına gecikmeli katılacağı öğrenilirken, Ayvalık standını; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, ATO Başkanı Rahmi Gençer, AYTUGEB yöneticileri ile ilçedeki turizm sektörü temsilcileri yalnız bırakmadı.
Her yıl olduğu gibi zeytin, zeytinyağı, sakızlı kurabiye, lor tatlısı, Girit leblebisi, Ayvalık tost ekmeği gibi ilçeye has ürünlerin standı gezenlere tadımlık olarak dağıtıldığı Ayvalık standına fuara katılanların büyük bir ilgi gösterdiği gözlenirken, Ayvalıklı turizmcilerin; fuarda turistik bağlantılar kurabilmek için yoğun temaslarda bulunduğu bildirildi.

 

26.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık, EMIT Fuarı'nın Gözdesi Oldu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi