Şifrem?
187 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Çalışan Gazeteciler Günü'
Balıkesir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir dizi etkinlikle kutlandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir'de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü bir dizi etkinlikle kutlandı. Basın emekçileri, Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği dayanışma yemeğinde bir araya geldi.

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği (BBGD) Yönetim Kurulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde bir dizi etkinlikte bulundu. Yeni kurulan derneğin yönetim kurulu ve dernek üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Anıt'taki programın ardından Valiliğe geçen BBGD Yöneticileri ve dernek üyeleri Vali Ahmet Turhan'ın il dışında bulunması nedeniyle Basından Sorumlu Vali Yardımcısı Selda Dural’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Selda Dural, yeni kurulan derneğin hayırlı olması temennisinde bulundu. Basın çalışanlarının çalışma koşulları ile sektörü ilgilendiren birçok konunun ele alındığı görüşmede gazeteciliğin çok önemli bir meslek olduğu vurgulandı. Valilik ziyaretinin ardından Tüccar Kulübü’nde yemek verildi. BBGD'nin düzenlediği birlik ve dayanışma yemeğinde; Balıkesir il merkezi ve ilçelerde yayınlanan gazete, radyo, televizyon, dergi ve internet haberciliği yapan basın kuruluşlarının sahip, temsilci ve çalışanları bir araya gelme fırsatı buldu. Yemeğe ayrıca; Vali Ahmet Turhan adına Vali Yardımcısı Selda Dural, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, DEİK İcra Kurulu Başkanı ve Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı, Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreteri Erdoğan Dur, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Tahsin Şahin, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsa Erol, Fırıncılar Odası Başkanı Niyazi Tunç ve çok sayıda gazeteci katıldı. Yemekte günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan BBGD başkanı Emrah Ayyıldız, çalışan gazetecilerin yaşadığı problemleri dile getirdi. Ayyıldız, 212 Sayılı Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber Çalışan Gazetecile

 

r Bayramı olarak kutlanan bu özel günün uzun zamandır bayram olmaktan çıktığını, başta yıpranma hakkı olmak üzere birçok kazanılmış hakkın gazetecilere yeniden kazandırılarak bu özel günün yeniden 'bayram' olarak kutlanmasının en büyük temennileri olduğunu kaydetti. Yemekli toplantıda BBGD Geçici Yönetim Kurulu adına bir konuşma yapan Emrah Ayyıldız, şunları söyledi:

"Gazetecilerin sosyal ve ekonomik haklarında önemli iyileştirmeler sağlayan 212 Sayılı Yasa 10 Ocak 1961’de yürürlüğe girmiş ve gazeteciler tarafından 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlanır olmuştu. O günden bugüne çalışan gazetecilerin koşulları her gün biraz daha güçleşmiştir. Uzunca bir süredir bu önemli yıldönümünün Çalışan Gazeteciler Günü olarak anılmasıyla sınırlı kalınması gazetecilerin içinde bulundukları koşulların da düzeltilmesi bir yana ağırlaşarak sürdüğünü simgelemektedir. Uygulanmasını zorunlu kılacak etkili yaptırımların bulunmaması ve sendikasızlaştırma girişimleri nedeniyle yasa, genelde yok sayılır bir düzeye kadar indirgenmiştir. Bizleri tatmin etmeyen gerekçelerle yıpranma payının da kaldırılmış olması gazetecilik mesleğimizin sürdürebilirliğini daha da zorlaştırmıştır. Gazetecilik faaliyetlerinin özellikle Terörle Mücadele Yasasının son dönemdeki yorumlarla 'terör suçu' kapsamında değerlendirilmesi demokratik ülkelerde benzerine rastlanmayan bir durumu açıkça ortaya koymaktadır. 2008 yılından bu yana tutuklandığı belirlenen yaklaşık 200 gazeteciden 70’i gazetecilik faaliyetleri nedeniyle bu yıl da 10 Ocak’ı cezaevlerinde geçirmek zorunda kaldılar. İfade özgürlüğü konusundaki eksiklikler giderilmezken, Türkiye'nin hapisteki gazeteci sayısı yönünden dünyada ilk sırayı alması da bu yılki anmanın en üzücü yanını oluşturmaktadır. Tutukluluk sürelerinin ceza infazına dönüşmesi de Türkiye'nin bir başka ayıbını oluşturmaktadır. Bu mesleği yerele indirgediğimizde ise Resmi İlan pastasının her geçen biraz daha küçültülmesi, yarınlarda bu ilanların sadece internet sitelerinde yayınlanabilmesi için yapılan hazırlık ve girişimler, tüm geçimini bu onurlu meslekten sağlayan gazete sahiplerini ve dolaylı olarak biz gazete çalışanlarını daha da zor şartların beklediği günlere adım adım götürmektedir. Bugün yayınladığımız resmi İlanlar için kestiğimiz faturaların yüzde 15’ini Basın İlan Kurumu’na, yüzde 18’ini KDV’ye ve yüzde 20’sini gelir vergisine olmak üzere her faturanın yüzde 53’ünü devlete geri vermekteyiz. Kalan yüzde 47’lik dilim ile hem personel çalıştırıp hem de gazetenin çıkması için gereken unsurları tedarik ederek haberi en hızlı şekilde okuyucusuna ulaştırmayı amaçlayan gazeteler eğer arttırabilirse kendi geçimlerini sağlamanın zorluklarını yaşamaktadırlar. Yerel radyo ve televizyonlarımız sadece reklam gelirleriyle bu meşakkatli yolda yollarına devam etme gayretleri ise takdire şayan bir ayakta kalma mücadelesi olarak görüyoruz.

İşte tüm bu şartlar altında bugün bu mesleği sürdürmenin gayretinde olan, okurlarına haberi en hızlı ve en doğru şekilde iletmek için; izin dahi kullanmaya imkan bulamayan biz gazeteciler yılda 1 günde olsa hatırlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde tüm çalışma arkadaşlarımızın ve meslektaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerle kutluyoruz."

BBGD'nin yemekli birlik ve dayanışma buluşmasında bir araya gelen çalışan gazeteciler sohbet edip kaynaşma imkanı bulurken, bu organizasyonu düzenleyen BBGD yöneticilerini teşekkür edip kutladılar. Vali Yardımcısı Selda Dural, Belediye Başkanı İsmail Ok, DEİK İcra Kurulu Başkanı ve BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı sıcak ve samimi bir ortamda sohbetlerin edilip, basın çalışanlarının durumlarının ele alındığı yemeğin ardından BBGD yöneticileri ile Balıkesir'in tarihi simgesi olan saat kulesi önünde günün anısına toplu fotoğraf çekildi.

10.01.2013

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Çalışan Gazeteciler Günü'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi