Şifrem?
207 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Koro Şefine Tepki
Ayvalık Halk Eğitim Merkezi’nde konser veren ve çoğunluğu öğretmenlerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu şefi Namık Aslan’a; Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği’nden sert tepki geldi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Namık Aslan’ın HEM Konferans Salonunda düzenlenen konser öncesinde yaptığı konuşmada ‘Bir dolu türkü söylemek yerine doğru türkü söylemeyi öğreniyoruz’ şeklindeki sözlerine tepki gösteren Ayvalık Halk Müziği Sevenler Derneği Başkanı Ali İşler, ilçede yılardır bir tek Halk Müziği Derneği olarak kendilerinin olduğunu vurgulayarak, “Biz dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana kapsamlı olarak 9 ayrı konser verdik. Her konserimiz ilçede büyük yankılar uyandırmakla kalmamış, çok büyük takdirleri de bizlere beraberinde getirmiştir” dedi.

Ayvalık’ta her geçen gün Türk Halk Müziğini daha geniş kitlelerin yanı sıra özellikle gençlere sevdirebilmek için yoğun çaba içinde bulunduklarının altını çizen Ali İşler, “Biz konserlerimiz öncesinde repertuarlarımızı hazırlarken, Kültür Bakanlığı’nın 9 ciltlik ansiklopedisinden seçtiğimiz eserleri notalarına ve usullerine göre icra etmeye özen gösterdik. Bu yüzden de şimdiye kadar verdiğimiz konserlerde şimdiye kadar bizi bu işin üstatları da olmak üzere hiç kimse tenkit etmemiş ve ‘yanlış yapıyorsunuz, türküleri doğru söylemiyorsunuz’ ifadelerini kullanmamıştır. Ama biz; Sayın Namık Aslan hocamızın, o gece verdikleri konser öncesinde ‘Bir dolu türkü söylemek yerine, doğru türkü söylemeyi öğreniyoruz’ şeklindeki sözleriyle bizi hedef aldığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Ayvalık’ta türküleri dolu dolu seslendirecek kendilerinden başka bir halk müziği derneğinin bulunmadığını kaydeden İşler, “Sayın Namık Aslan, bundan 2 yıl önce derneğimizde koromuzun şefliğini üstlenmiş ve bize,’Ayvalık için çok güzel bir çalışmaya imza attınız’ diyerek benim hazırladığım programı gelip yönetti. Konser sonrasında da salonu dolduran yüzlerce Türk Halk Müziğini sevenler tarafından alkışlanarak takdir toplamıştı. Peki şimdi soruyorum; Sayın Aslan neden o zamanlar bana, ‘Ali ağabey bu yaptıklarınız doğru değil’ diye neden bir şey söylemedi?” diye sordu.
Aslan’ın, geçen hafta çoğunluğu öğretmenlerden oluşan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen konserde, Ayvalıkta hiç kimsenin halk müziğini doğru söylemediğini ve kendilerinin de doğru türkü söylemeyi öğrenmeye çalıştıklarını belirtmesini manidar bulduğunu kaydeden dernek başkanı Ali İşler, “Onlar doğru türkü söylüyorlar da; biz türküleri hatalı mı seslendiriyoruz? Bu yapılan bizim derneğimizi halkın huzurunda küçük düşürmek ve rencide etmeyi amaçlayan bir davranıştır. Bu yüzden kendisini bu sözleri nedeniyle şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

Namık Aslan’a geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde verdikleri ilk konserleri sırasında tam destek verdiklerini anlatan Ali İşler, “Kendisine 1 kaval, 2 bağlama ve derneğimiz üyesi 2 arkadaşımızı gönderdik. Ben o gün Sayın Namık Aslan’ın konser öncesinde bizlere de teşekkür etmesini beklerdim. Ama o bunu yapmadığı gibi, üstüne üstlük birde bizi halkın gözünde rencide etmeye çalıştı” dedi. Türk Halk Müziğini doğru söylediklerini vurgulayan İşler, “Biz TRT sanatçısı Akif Özüşen’in de himayesinde konser verdik. O bile bizim doğru notaları bastığımızı ve halk müziğini en doğru şekilde icra ettiğimizi bizlere her defasında dile getirirdi. Bu yüzden de biz Sayın Namık Aslan’ın bu sözlerini kabul etmiyor ve kendisini derneğimiz üyelerinden özür dilemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AYVALIK HALK MÜZİĞİNİ SEVENLER DERNEĞİ YENİ YÖNETİMİ İŞ BAŞINDA
Öte yandan, Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği’nin geçen hafta yapılan genel kurulunda; dernek başkanlığına Ali İşler yeniden seçilirken, derneğin yeni yönetiminin ise; dernek başkan yardımcısı Levent Çokuysal, sayman Hüseyin Oruç, dernek sekreteri Aysu Sezer ve Cemile Balta isimlerinden oluştuğu öğrenildi.

28.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Koro Şefine Tepki

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi