Şifrem?
138 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Müftü den Kıyamet Yorumu
Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, Maya takvimi ve kıyamet senaryolarını değerlendirerek, "Kıyametin ne zaman kopacağını Allah'tan başka kimse bilemez" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Maya takviminin sona erdiği tarih olarak bilinen ve kıyametin kopacağı iddia edilen 21 Aralık 2012 tarihi ile ilgili açıklamalarda bulunan Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, “Kur'an-ı Kerim’de kesin bir ayet var, 'Bazı şeyler var ki bunu Allah’tan başkası bilemez' diye. Bunların başında, 'Kıyametin ne zaman kopacağı, ölümün ne zaman geleceği, yağmurun ne zaman yağacağı, anne karnındaki çocuğun hayırlı olup olmayacağı, çocuğun kaderi ile ilgili şeyleri Allah’tan başkası bilemez' diye ayet var. Peygamberimiz de kendisine sorulan sorulara bazen ciddi cevaplar vermiş, bazen de esprili şekilde, 'Senin ne hazırlığın var?' demiş. Demek ki ayet ve hadislerde, İslam inancında Allah’tan başka hiç kimse kıyametin ne zaman kopacağını bilmiyor. Maya takvimi diyorlar, Hristiyanlık inancı diyorlar. Hristiyanlık ve Yahudilik de ilahi kaynaklı dinler. Onların da orijinalinde böyle bir bilgi olması mümkün değil. Hem Tevrat hem İncil tahribata uğradığı için, içine insan sözleri katıldığı için böyle anlamaya müsait cümleler girmiş olabilir. Onlarda da mezhepler ve tarikatlar var, onlardan bir bölümünün inancı haline gelmiş olabilir. Dünyada kıyametin ne zaman kopacağının tarihini kimse bilemez” dedi.

"KRALDAN ÇOK KRALCI ANLAYIŞLA YILBAŞI KUTLAMAMAK LAZIM"
Müslüman bir kişinin 21 Aralık’ta kıyamet kopacağına inanması konusuna da değinen Müftü Turgut Açari, “Bir Müslüman, 'Bu söylenenler doğru. Ben de iddialara katılıyorum. 21 Aralık’ta kıyamet kopacak' gibi bir cümle sarf ederse, o zaman ayete ters hareket ettiği için, ayette 'kimse bilemez' denildiği halde, 'Biliyorum diyenlere katılıyorum' demek tehlikeli olur. İslam inancına uygun söz ve davranış olmaz. Ölümü bilmiyorsak kıyameti de bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Yaklaşan 2013 yılı öncesi yılbaşı kutlamalarına dikkat çeken Balıkesir İl Müftüsü Turgut Açari, başka kültüre ait bir uygulamanın tıpa tıp alınıp yaşanmasının doğru olmadığını söyledi. Müftü Açari, “Yılbaşında, malum miladi yılın bitimi ve yeni miladi yılın başladığı güne diyoruz. O geceye de yılbaşı gecesi deniyor. Bir Müslüman'ın geçen bir yılı nasıl geçirdim? İyi yönde değerlendirebildim mi? Dinim diyanetim, dünyam, ahiretim açısından güzel değerlendirebildim mi? Yılbaşı gecesi bir Müslüman'ın oturması, arkadaşları ile çay içmiş olması, 'Gelecek yıl ne yapabiliriz?' diye planlar yapması günah değil. Mesela ertesi günde birçok insan birbirini arıyor, yeni yılını kutluyor. Bunda bir sakınca yok” dedi.

Müftü Açari, gençlerin deneme maksatlı alkol ve bağımlılık yapan maddelerden uzak durması gerektiğini belirterek, “Yılbaşı gecesini hayra çevirebiliriz. Hem maddi hem manevi. Tamamen kraldan çok kralcı gibi bir anlayışla yılbaşı kutlamamak lazım” dedi.

Medyada dini konularda yorumlarda bulunan kişilerle ilgili değerlendirmeler yapan Turgut Açari, yorumları Müslüman'ın lehine yapmakta fayda olduğunu söyledi. Açari, sözlerini şöyle tamamladı:
“Peygamber'imizin, 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın' meşhur hadisine sırtımıza dayadığımızda, Müslüman'ı ürküten, kaçıran, yaptığına pişman eden bir yaklaşım değil de mübahları belirterek o alanı açık tutarak ama ki yanlış varsa. Böyle bir gece için içmek, uyuşturucuları almak kimse mübah diyemez. Yasak yasaktır. Eş dostla buluşup çay içmekle sohbet etmekte o geceye denk gelen muhabbette sakınca yok. 'Yeni yılın kutlu olsun' demekte bir hayır temennisidir. 'Onlarda bir mahsuru var' diyenin de bir başka yaklaşım biçimi vardır. Onlara da saygı göstereceğiz. Dinde aslolan ürkütmemektir, kaçırmamaktır, kardeşliği kaybetmemektir.”

08.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Müftü den Kıyamet Yorumu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi