Şifrem?
102 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı
Ayvalık'ta, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri 2012 yılının son toplantısını gerçekleştirmek üzere toplandı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün, Ayvalık Belediyesi’ne ait Fuaye Salonunda gerçekleşen Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısında; ağırlıklı olarak İmar Komisyonundan gelen konuların yanı sıra Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünden gelen konular görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in öncülüğünde, saat 14.00’de gerçekleşen toplantıya; CHP’li Fatih Ayyürek ile Yusuf Bilir geçerli mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Toplantıda; Meclis Hukuk Komisyonundan gelen ilçedeki Taksi Dolmuş yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, daha önce Cunda-Ayvalık arasındaki güzergahta çalışan Taksi Dolmuşların Haziran-Eylül aylarında 22.00 ile 01.00 saatleri arasında 28 araçtan yüzde 25 oranına kısıntı yapılarak 22 araçla yolcu taşımasına ilişkin madde iptal edildi. Böylelikle önümüzdeki yıl itibariyle Cunda-Ayvalık arasında söz konusu kısıtlamanın kaldırılmasıyla, 28 Dolmuş Taksi’nin tamamının yaz-kış vatandaşlara hizmet vermesinin önünün açıldığı belirtildi. Bir GSM firmasına bağlı taşeron şirketin; ilçe genelinde kablosuz yayın için 3 ayrı hatla fiberoptik hat çekmek için belediyeden istediği izin kabul edilirken, söz konusu hattan yararlanmak isteyecek diğer 2 GSM operatörü firmanın, hem belediyeye hem de hattı ilçeye çekecek olan firmaya aylık bedel ödemek koşuluyla söz konusu fiberoptik ağdan faydalanabileceği kaydedildi.

Ayvalık’a fiberoptik ağ kuracak olan GSM operatörü firmanın çalışma yapacağı alanların yeniden düzenlenmesi ve tamiratlarını da kendisinin yapmasına karar verildi. Söz konusu kararın alınmasında MHP’li Meclis Üyelerinin işi alacak olan firmanın tek firma olması nedeniyle tedirgin olduklarını kaydederek, oylamada red oyu vermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

TAVUK ADASI İMAR KOMİSYONUNDA
Ünlü sanatçı Nükhet Duru’nun eski eşi ve Eskidji Müzayede Firmasının sahibi Dikran Masis tarafından Tavuk Adası’nda sürdürülen çalışmalar kapsamında adada bir ‘beach club’ kurabilmek için söz konusu adanın üzerindeki 3 bin 700 metrekarelik bölümün tercihli alana dönüştürülmesine ilişkin istediği izin konusu Belediye İmar Komisyonuna gönderildi. Tavuk Adası ile ilgili kararın, İmar Komisyonunda değerlendirilirken 14 ayrı kurumdan görüş alınmasının gerektiği belirtildi.

Ayvalık Belediyesi’nin Aralık-2012 Meclis Toplantısında, Ayvalık Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından Van’da yapılacak ilköğretim okula destek verilmesi konusu da görüşüldü. Birlik tarafından; Van’ın Erciş ilçesinde bir köyde 8 derslikli ilkokulun yapılacağı ve Van Valiliği ile gerekli protokolün imzalandığını belirten Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Birlik Genel Kurulundan da onay alınmasıyla birlikte inşaatın başlayacağı bilgisini vererek, yapılan hesaplamada söz konusu okulun yapılabilmesi için Ayvalık Belediyesi’ne de 37 bin liralık bir pay düştüğünü kaydetti.

Yapılan oylamada, Ayvalık Belediyesi olarak Van’da ki ilkokulun yapılması için gereken 37 bin liranın belediyeye 2011 bütçesinin binde 1’i olarak İller Bankasından gelecek olan payın içinden kesilmesine oy birliğiyle karar verildi. Toplantıda Cunda Adasında yıkım kararı çıkan, restoranların kullandığı çardaklarla ilgili önümüzdeki Cuma günü Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kurulundan bir heyetin geleceği belirtilerek, çardakların yıkımının ardından 2 ayrı projeden birinin hayata geçirileceği belirtildi.

06.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi Toplandı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi