Şifrem?
115 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Velilerin Öğretmen İsyanı
Dursunbey'de yaşanan öğretmen sıkıntısı had safhaya ulaştı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

İlçe merkezindeki Sabahattin Göndür İlköğretim Okulu velileri; iki ayda 6 tane öğretmenin değiştiğini bu nedenle çocukların müfredatın gerisinde kaldığını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğünü ve Kaymakamlığı protesto ettiler.

Balıkesir’in Dursunbey İlçesinde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Balıkesir ziyareti esnasında patlak veren Dursunbey’deki öğretmen açığı sıkıntısı devam ediyor. 120 öğretmen açığının olduğu ilçede eğitim sözleşmeli öğretmenler ile sürdürülmeye çalışılırken sürekli öğretmen değiştiren öğrenciler de müfredatın gerisinde kaldı. Dursunbey'de 2011 yılı başarı sıralamasında birinci sırada yer alan, Balıkesir’deki birçok başarılı okulu geride bırakan Sabahattin Göndür ilköğretim okulunda 3. Sınıf öğrencileri 2 ayda tam 6 öğretmen değiştirdi. Okulların açıldığı günden bu yana müfredatın henüz başında olduğu belirtilen öğrencilerin, diğer öğrencilerin ilk sınav notlarını almış olmalarına rağmen henüz ders başı dahi yapamadıkları ileri sürüldü. Geçtiğimiz aylarda Kaymakamlık önünde öğretmenleri olmadığı için protesto gösterisi yapan veliler, bugün seslerini duyurmak için bir eylem daha düzenledi. Bu defa geçtiğimiz haftalarda kadrolu olarak okula gönderilen 6. öğretmenin de sağlık durumundan dolayı 5 gün rapor alması üzerine duruma isyan ettiklerini anlatan aileler, yetkililerin bu öğretmen kaosuna son vermesini istedi. Veliler adına söz alan Fatih Karaca; Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı Yan Alan Uygulaması ile birlikte öğretmenlerin alan değişikliği yapıp başka yerlere gittiğini söyledi. Öfkeli veli, bu durum üzerine öğretmen açığının ortaya çıktığını, ücretli öğretmenler ile bu durumun giderilmek istendiğini fakat giderilemediğini kaydetti. Ayrıca görevlendirme yapılan ve kadrolu gönderilen öğretmenlerin de okulda durmadıkları belirtildi. Gelen öğretmenlerin rapor alarak okulda durmadıklarını söyleyen Fatih Karaca isimli öğrenci velisi, çeşitli nedenler ile öğretmenlerin bugüne kadar derse giremediğini, bu durumdan şikayetçi olduklarını belirtti. Karaca "Bu ülkenin Başbakanının ülkenin sorunlarına çözüm olduğunu biliyoruz ve bu insan çözüm olmak için uğraşıyor. Başbakandan biz sadece Dursunbey'e de eğilmesini istiyoruz. Dursunbey halkı bu başbakan ve hükumete aşırı şekilde destek verdi. Sadece Başbakanın bu konuya biraz daha duyarlı davranmasını, buraya geçici değil kalıcı bir çözüm bulmasını istiyoruz. Yan alana geçişle bu işin çözüm olmadığını görmelerini istiyoruz. Bakanlığın bu işe acil olarak el atmasını istiyoruz. Burada çocuklarımız mağdur edildi, geride kaldılar. Bu ülkede sadece bir Güneydoğu sorunu yok, bir terör sorunu yok, eğitim sorunu da var. Eğitim sorununun daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Kaliteli nesillerin, bireylerin yetişmesi gerektiği acil ve ortada. Bu konuda ne olur hükumetimiz bize yardımcı olsun, buraya bir müfettiş atasınlar ve buradaki sorunları dinlesinler" dedi.

Okul önünde toplanan veliler basın açıklamasının ardından alkışlarla yetkilileri protesto ettikten sonra sessizce dağıldı. Veliler, bu durumun devam etmesi halinde öğrencileri başka okullara götüreceklerini belirttiler.

BALIKESİR’DE 310 FAZLA, DURSUNBEY'DE 120 AÇIK
Dursunbey’de yaşanan öğretmen açığı ilçede her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor. İlçede toplam 120 öğretmene ihtiyaç olduğu, bu açıkların ücretli öğretmenlerin tahsisi ile giderilmeye çalışıldığı ancak Balıkesir’de 310 öğretmen fazlası olduğu öğrenildi. Vatandaşlar, Milli Eğitim Müdürlüklerinin bu konuda neden bir çalışma yapmadığını sordu. Balıkesir’deki norm fazlası 310 öğretmenin 28’inin Dursunbey’de ihtiyaç duyulan branşlar için uygun oldukları belirtildi. Ayrıca; Dursunbey’de yaşanan öğretmen açığına rağmen geçen haftalarda Göbül ve Durabeyler köylerindeki ilkokullarda görev yapan kadrolu öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Manyas ve Balıkesir’deki okullara görevlendirildiği, o sebeple de bu köylerdeki okulların da öğretmensiz kaldığı bildirildi.

05.12.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Velilerin Öğretmen İsyanı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi