Şifrem?
101 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Dahi Çocuklar Aranıyor'
Edremit'te Eğitim Gönüllüleri Derneği(EGDER) 2012 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı derneklere yardım projeleri kapsamında, “Dahi Çocuk Sen misin?” konulu “Beyin Gücü Geliştirme” konferansları düzenledi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Veli ve öğrencilere geçtiğimiz hafta içinde düzenlenen konferans sonrası akşamda Faruk Güven’in sunuculuğunu yaptığı Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde öğretmen ve yakınlarına konferans düzenlendi.

EGDER Başkanı Adem Uzun, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanında da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdurlar. Kalkınmanın temel şartı eğitim ve öğretimdir.”dedi.

Dünyanın en saygın insanları olan, öğretmenler gününü kutladığını belirten Uzun, “ “Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun. Bu sene proje ekibimizin sıkı çalışmaları ve dernek üyelerimizin de gönülden destekleri ile güzel bir netice elde ettik. Şimdi projemizi sağlıklı bir şekilde uygulayıp dahi çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz. Edremit halkına katkı sağlamaktan ve Balıkesir’imizi iyi temsil ettiğimiz için mutluyuz. Tüm gönüllü öğretmen arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim “ ifadelerini kullandı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, “Dahi Çocuk Sen misin? EGDER ile işbirliği içerisinde 12 kurs açıldı. Mental aritmetik, Hızlı Okuma ve Hafıza teknikleri kurslarımıza yoğun talep oldu. Halk Eğitim Merkezi olarak Edremit halkına bu tür eğitim hizmetleri sunmaktan mutlu oluyoruz. Edremit’te birçok kurumla işbirliği yapmaktayız. Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneğiyle geçen sene itibari ile 66 kurs ya da seminer faaliyetimiz oldu. Binin üzerinde kursiyere hizmet verdik. Emeği geçen dernek gönüllüsü öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

“Dahi Çocuk Sen misin ?” konferansında Eğitimci-Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı olan Kadir Olgun konuşmacı olarak bir sunum yaptı.
Kadir Olgun sunumunda; Beyin gücü gelişimi nasıl sağlanır?, Beyin gücü gelişen bir bireyde neler değişir?, Bu değişim derslere ve sosyal yaşantıya nasıl katkı sağlar? Sorularının cevaplarından oluşan giriş bölümünün ardından Hızlı okuma, Hafıza teknikleri ve Mental aritmetik eğitimleri hakkında geniş bilgi verdi.

Kadir Olgun, şöyle konuştu: “Beyin gücü gelişimde IQ ve EQ zekâmızın birlikte geliştirilmek zorundadır. Düşünsel zekâmızla duygusal zekâmız birbirinin tamamlayıcısıdır. IQ su yüksek ama EQ zekâsı düşük bir birey işinde başarısız, iletişimsiz ve müşkülpesent olabilir. Bizim mutlaka duygusal zekâsızında geliştirilmesi gerekir. “

Konferansta hızlı okuma bölümüne geçildiğinde sahneden üç kişi ile yirmi dakika eğitim yapılarak başlangıçtaki hızları ile eğitimden sonraki okuma hızları test edildi. İzleyicilere canlı eğitim sunumunda başlangıçtaki okudukları kelime sayılarını 80 kelime ila 140 kelime arasında artırdıkları gözlendi.

Hafıza tekniklerinin sunumunda eğitimleri devam eden Hilal Özkan, Zeynep Ünver ve Elif Akkaya sahneye çıktı. Katılımcıların söyledikleri on beş atasözünü hafızalarına 6-7 dk. İçerisinde aldılar. Katılımcıların sordukları sıralı ya da sırasız olarak atasözlerini söylediler. Katılımcıların mest olduğu gösteri büyük alkış aldı.

Mental aritmetik sunumunda da eğitimleri devam eden Enes Koyuncuoğlu sahneye çıktı. Zihinden on bir iki basamaklı çarpma, on iki, on beşle iki basamaklı sayıların çarpımı ve on basamaklı beş sayının toplamını yaptığı gösteride izleyicilerin yoğun ilgisini çekti. İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver'in katıldığı konferansta, mental aritmetik eğitimlerinde kullanılan parametrik matematik ile beyin gücü gelişiminin sağlandığı görsel ve uygulamalı olarak ispatlanmış oldu, yorumları yapıldı. Konferans katılımcılara verilen kokteyl ikramıyla sona erdi.

26.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Dahi Çocuklar Aranıyor'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi