Şifrem?
211 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Diş Hekimliği 104 Yaşında
Dünyada ilk defa 22 Kasım 1908'de başlayan Bilimsel Diş Hekimliği Eğitimi nedeniyle 104. yılını dolduran Diş Hekimliği mesleğinin bu özel günü kutlanıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dünya Diş Hekimleri Günü ve bu günü içine alan hafta da, "Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" olarak kabul edildi. Diş hekimleri Günü, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. ADSM'deki kutlamada Başhekim Dt. Zekai Kafaoğlu ve diş hekimleri polikliniklere gelen hastaları karanfillerle karşıladı, vatandaşlara ve çocuklarına Sağlık bakanlığının "satılamaz" ibareli özel üretim diş macunu ile beraberinde diş fırçası ve ağız-diş sağlığı bakımı için gerekli bilgilerin bulunduğu broşürlerin bulunduğu bir set hediye edildi. Balıkesir Kamu Hastane Birlikleri (KHB) Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz da beraberinde daire başkanları olduğu halde ADSM'deki etkinliğe katıldı. Genel Sekreter Hasan Yılmaz, önceden hazırlanan diş macunu ve diş fırçalarını vatandaşlara hediye etti. Hasan Yılmaz, ADSM'deki diş hekimleriyle de görüşerek hekimlere birer karanfil hediye edip Diş Hekimleri Günlerini kutladı. Merkezin konferans salonunda diş hekimleriyle bir araya gelen KHB Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, Balıkesir ADSM'nin hastane yapısında hizmet verdiğini, önümüzdeki süreçte burayı hastane yapmak düşüncesinde olduklarını ifade etti. Yıllar öncesine göre Balıkesir'deki ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çok büyük ilerleme kaydedildiğinin altını çizen Hasan Yılmaz, şöyle konuştu;

"Diş Hekimlerimizin bu özel gününü bir defa daha kutluyorum. Her günün bu günün anlamında olması gerekiyor. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Yıllara baktığımızda diş hekimliği hizmetlerimiz ciddi anlamda aşama kaydetti. Sıkıntılı bir yerde hizmet vermeye çalışan ADSM muhteşem bir yere taşındı. Hem çalışanlarımıza hem halka sevgi, saygı, muhabbet ve diyaloğun en üst seviyede olmasını istiyoruz. Burası adeta bir hastane gibi. Genel anestezi altında diş tedavisi yapılan ender yerlerden birisiyiz. Birkaç ay önce başladık bu işe; Bir gün anestezi uzmanımız geliyor engelli vatandaşlarımızın ameliyathane ortamında dişlerini tedavi ediyoruz. Geçen hafta sayımız 6 idi, ama bunun duyulmasıyla sayı 20'lere çıkacaktır. İzmir'den aranıyor burası, bu işleri yapan tek bölge. İzmir'de hastanesi dolu olduğu için hastayı buraya yönlendiriyor. Belki burada da iki, üç ay sonra ameliyathaneler dolu olacak, randevu bile vermeye başlayacağız. Her gün daha geliştiğini göstermek için bu örneği verdim. Bizler 10 sene, 20 sene önceye göre çok ileri safhaya geldik. Avrupa'nın parayla yaptığı hizmeti biz burada ücretsiz, birebir yapıyoruz. Halkımız bu hizmetten çok memnun."

BALIKESİR TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Balıkesir ADSM Başhekimi Dt. Zekai Kafaoğlu, kurum olarak sadece bu bölgede değil Türkiye'de örnek bir ADSM olacaklarını söyledi. "Gönlümüzde hastane olmak var" diyen Zekai Kafaoğlu, "Gönlümüz hastane olmayı arzu ediyor. Bu konuda bütün ekibimizle beraber, çalışan personelimiz ile birlikte kurumumuzu bu noktaya getirmekte azimli ve gayretliyiz. Sizlerin de desteğinizi bekliyoruz" diye konuştu. KHB Genel Sekreteri Hasan Yılmaz da, "Hastane hüviyetinde çalışacağız, inşallah hastane de oluruz" diyerek Balıkesir ADSM'nin hastane olması için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.

Balıkesir ADSM Başhekimi Zekai Kafaoğlu, haftanın önemi nedeniyle toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, koruyucu diş hekimliği anlayışının yaygınlaştırılması adına çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü, Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak, toplum ağız ve diş sağlığının, koruyucu diş hekimliğinin önemini vurgulamak ve hekimlerin bu gününü kutlamak adına bir dizi program düzenlediklerini, bu tür faaliyetlerin hekimleri motive ettiğini belirtti.

22.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Diş Hekimliği 104 Yaşında

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi