Şifrem?
86 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkiye ve AB Ülkeleri Ortak Projede Buluştu
Balıkesir, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi kapsamında, "Suç, Gençlik ve Sosyal Hizmet" isimli proje kapsamında İtalya, Romanya ve Bulgaristan'dan katılımcılara ev sahipliği yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Türkiye adına Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Projeler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje ile ilgili Sındırgı ilçesindeki termal otelde düzenlenen toplantılarda ülkelerin gençlere yönelik uygulama ve deneyimleri paylaşıldı. Bu çalışma ile yeni gençlik projeleri doğuracak sürdürülebilir platform kurulması amaçlanıyor.

Sındırgı'da Obam Otel'de düzenlenen AB Proje toplantısında, İtalya, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen katılımcılar, gruplara ayrılarak çeşitli sentez çalışmaları yaptı. Projeyle ilgili bilgi veren yetkililer, Balıkesir İl'inde Sosyal Hizmetler alanında görev yapan gençlik alanındaki çalışanların (idareci, sosyal çalışmacı ve psikologlar, öğretmenler) Avrupa'daki, "suça sürüklenen ve suç nedeniyle mağdur olan" gençlerle ilgili iyi uygulamaları öğreneceklerini, deneyim paylaşımının yaşatılacağını söyledi. Projeyle ilgili çalışmalarda yeni gençlik projelerinin ortaya çıkarılacağı sürdürülebilir platform kurulmasının amaçlandığı bildirildi. Projenin tanıtım toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım ve Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik birer konuşma yaparak AB'li konuklara hitap ettiler. Kaymakam Çelik, Türkiye, Balıkesir ve Sındırgı hakkında kısaca bilgi verdiği proje ortağı olan yabancı konuklara özellikle Türk aile yapısını iyi gözlemlemelerini önerdi. İl müdürü Ömer Yalım, bu tür projelerin sosyal hizmetlere önemli katkılarının olacağını belirterek projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra kürsüye gelen İtalya, Romanya ve Bulgaristan proje koordinatörleri, Balıkesir'deki proje çalışmalarıyla ilgili izlenimlerini kısaca aktarırken memnuniyetlerini ifade ettiler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, bağlı oldukları bakanlığın AB uyum yasaları çerçevesinde yeni mevzuat hazırlığında olmasının bu projenin önemini daha da artırdığını vurguladı. Dezavantajlı gençlik kesimine yönelik hizmetler konusunda AB ülkelerinin deneyimlerini paylaşmanın kendileri için önem taşıdığını belirten Ömer yalım, "Bu projede; kurum olarak bu aşamada dezavantajlı gençlik kesiminde suça sürüklenen gençler ile suçlar nedeniyle mağdur olan, rehabilitasyona ihtiyaç duyulan gençlere yönelik hizmetler konusunda Avrupa Birliği ülkeleri ile fikir alışverişinde bulunulacaktır. Projemiz ile elde etmek istediğimiz sonuçlar ise; suça sürüklenen ve mağdur olan gençler alanında Avrupa ve Türkiye'deki iyi uygulamaların değişimi, kapasite oluşturulması konularında ortak platform oluşturulacak.Dezavantajlı gençlik alanında yeni projeler hazırlanması ve geliştirilmesine katkı sağlanacak. Yeni proje fikirlerinin geniş katılım ve ortak akıl ile oluşturulması sağlanarak gençlik projelerindeki kalitenin arttırılmasına katkı verilecek. Farklı kültürlerin gençlik teması üzerinde buluşması ve model üretmesi, yaygınlaştırması sağlanacak. Ortaklarımız ile hazırlanan sonuç raporunda savunulan sosyal hizmet politikalarının hayata geçmesi için toplantı ve görüşmelerin, yaygınlaştırma ve farkındalık faaliyetleri yapılacak" dedi.

Projenin tanıtım toplantısında söz alan İtalya Proje Koordinatörü medyatör-kültürel hizmet sorumlusu Maria Kavouri, böyle bir proje içerisinde yer almaktan memnun olduklarını söyledi. Maria Kavouri, "Ulusal Ajans projesinde gençlik, suç ve ceza kavramları konusunda yeni fikirler elde etmek ve bu fikirler üzerinde çalışmalar yapmak üzere bir araya geldik. Projenin gerçekleşmesini sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Romanya Proje Koordinatörü Miheala Radu, Romanya'da yaklaşık 5 yıldır faaliyette olan "Yuang Partners" isimli bir gruplarının olduğunu, grubun 7 üyesinin alanlarıyla ilgili kendi ülkelerinde çeşitli çalışmalar yapıp gözlemlerde bulunduğunu ve bunları proje çerçevesinde paylaştıklarını anlattı. Ekonomist olan Romen Miheala Radu, "Avrupa Birliği ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen projenin ortağıyız. Romanya'da kurduğumuz Yuang Partners grubu 7 üyeden oluşuyor. Bu 7 üye iki gün içinde kendi ülkelerinde suç, ceza ve sosyal hizmetler konusunda diğer proje ortaklarına bilgi verdiler. Diğer günlerde ise yeni açılımlar ve gençlerin problemleri hakkında çözüm yolları ürettiler. Gençlerin problemlerini en iyi gençler bilir. Bu projeyi hazırlayanlara ve katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.

AB ve Ulusal Ajans destekli, "Suç, Ceza ve Sosyal hizmet" proje ortağı İtalya, Romanya ve Bulgaristan ile Türkiye adına katılımcıların grup çalışmalarında beyin fırtınası yaptığı çalışmaların hafta boyunca devam edeceği, çalışmanın sonunda aralarında İtalya Pizza Üniversitesinde görevli bir profesörün de yer aldığı, psikolog, ekonomist, diyetisyen gibi mesleklerden olan genç kadrodan oluşan 21 kişilik konuk heyet, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli ekip tarafından körfez bölgesi başta olmak üzere Balıkesir'in tanıtılacağı bir gezi turuna çıkarılacak. Balıkesir'de gerçekleşen Türkiye'deki proje çalışmasının hafta sonunda tamamlanacağı bildirildi.

07.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkiye ve AB Ülkeleri Ortak Projede Buluştu

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi