Şifrem?
95 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kent Merkezine Yakışmayan Görüntüler
Balıkesir'de il merkezindeki bir mahallede kente yakışmayan görüntüler üzüntüye yol açtı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Dinkçiler mahallesinde belediyenin yaklaşık birbuçuk ay önce yol yapımıyla ilgili çalışma yapıp bıraktığı Uzun sokaktaki vatandaşlar mağdur edildiklerini söyleyip yardım istedi.

Dinkçiler Mahallesi Uzun Sokakta ikamet eden vatandaşla, yollarının yapılmamasından, belediyenin bir-birbuçuk ay önce yarım bıraktığı çalışmaların ardından evlerinin ve canlarının tehlike altında olduğunu belirterek tepki gösterdi. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Uzun Sokak sakinleri, defalarca yaptıkları başvurulara rağmen yetkililerin seslerine kulak tıkadığını ileri sürdü. "Çaresiz kaldık" diyen vatandaşlar, bugün aldıkları bir haber üzerine sevindiler. Belediye Başkanı İsmail Ok, kendisini arayan Akife Ergül'e yardımcı olacaklarını söyledi. Nihayet Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, bugün Dinkçiler Mahallesi Uzun Sokak'a giderek Ergül ailesinin mağdur olduğu yeri inceledi. Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, Akife Ergül ve yaşlı annesine evlerinin önündeki yol ve duvar setin yeniden düzenleyip yapacaklarını, söz konusu sokaktaki yeni yol çalışmalarının da en kısa zamanda tamamlanıp burada yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artırılacağını, sokaktaki evlerin yağmur ve sel sularından hiçbir şekilde etkilenmeyeceğini söyledi.

SEL ALTINDA YAŞAM
Uzun Sokakta ikamet eden vatandaşlardan Akife Ergül annesiyle birlikte yaşadıkları evlerinin yol yapımı için belediye ekipleri tarafından bir süre önce yapılan çalışmalarda set duvarın yıkılıp öylece bırakıldığını, yağmur sularının sel olup doğrudan evlerine dolduğunu, dertlerini defalarca aktardıkları halde bugüne kadar kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini anlattı. Aynı sokakta merdivenlerin bulunduğu aralıktaki yokuşun da belediye ekipleri tarafından kum ve çakıl ile doldurulduğunu, ancak hiçbir düzenleme yapılmadan öylece bırakıldığını, buradan gelen yağmur sularının sele dönüşüp evleri bastığını anlattı. Çevrelerindeki bütün sokakların belediye tarafından yeni yol yapım çalışmalarının yapılıp tamamlandığını, kilit parke taşlarla döşendiğini, ancak sadece Uzun sokaktaki yerin stabilize olarak bırakıldığını anlatan mahalle sakinleri, "Burada çile çekiyoruz. Mülkiyeti bize ait olmayan bir yeri yol yapımı için yıkıp bıraktılar, yol yapılmadığı için evlerimize doğal gaz da bağlatamıyoruz. En ufak bir yağmur yağışında sel içinde kalıyoruz. Lütfen yolumuzu ve buradaki duvar setlerinin düzenlemesini bir an önce yapsınlar. Burada selin altında yaşam sürmeye çalışıyoruz. Böyle mi büyükşehir olacağız?" diye yardım istediler. Kanser hastası olduğunu anlatan Akife Ergül, annesinin de hasta olduğunu, karşı karşıya bırakıldıkları bu sorun yüzünden büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini söyledi.

BELEDİYE: "SORUN ÇÖZÜLDÜ, YOLU VE DUVARI YAPACAĞIZ, KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK"
Öte yandan, Dinkçiler Mahallesi Uzun Sokaktaki Akife Ergül ve annesi ile diğer vatandaşların yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulacağı bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, "Söz konusu yerdeki çalışmalarla ilgili gereken derhal yapılacaktır. Biz hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz, buradaki vatandaşlarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Yıkılan set duvar ile diğer yol çalışmaları en kısa sürede yapılıp tamamlanacaktır. Vatandaşlarımızın gönlü rahat olsun" diye konuştu. Belediye başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, beraberinde götürdüğü Fen İşleri Müdürüne gerekli talimatı verdiğini, çalışmaların derhal başlatılacağını söyledi. Bunun üzerine, Uzun sokak sakinleri Belediye Başkanı İsmail Ok ve Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk'e ilgilerinden dolayı teşekkür ederken, yağmur yağmadan önce en kısa zamanda çalışmaların başlayıp tamamlanmasını beklediklerini, verilen sözün tutulacağına inandıklarını söylediler.

05.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler











Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kent Merkezine Yakışmayan Görüntüler

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi