Şifrem?
163 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Balıkesir'e Teknokent Kuruluyor
Balıkesir'de, Sanayi Odası ve Üniversite işbirliği ile kurulacak olan Teknokent ile ilgili önemli kararlar alındı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Balıkesir Üniversitesinin 24 bin metrekarelik arsa tahsisi yapıp Teknokent için gerekli binanın inşasını üstlendiği, bu şekilde en büyük hisse sahibinin de üniversite olacağı, ilk sermaye artırımında ise üniversitenin hisse payının geride kalacağı bildirildi.

TEKNOKENT 2013 HAZIR
Balıksir Sanayi Odası'nın (BSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. BSO'nun Organize Sanayi Bölgesindeki binasında gerçekleşen toplantıya BSO B aşkanı Ahmet Kula, BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı ve oda üyeleri katıldı. Başkan Ahmet Kula'nın Teknokent ile ilgili gelişmeleri aktardığı meclis toplantısında BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı Dünya Odalar Federasyonu başkanı olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimyek ile birlikte yaptıkları dış geziler ve izlenimlerinden söz etti. BSO Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Üniversitesinin arsa tahsisini ve bina yapımını üstlendiğini, arsa ve binanın değeri kadar üniversitenin hisse sahibi olacağını, diğer ortakların da hissesi kadar bu şirketin içine girebileceği önerisini kabul ettiklerini söyledi. Kula, "Bu şekilde olursa '2013 yılının Eylül ayında biz bu işi bitiririz' dediler. Örneğin 1 milyon TL. Bir şirket kurulacak. Bu şirketin değeri 1,5 milyon TL ise 1 milyon TL'lik hissesi üniversitenin olacak. Ondan sonra biz Sanayi Odası olarak şu kadar vereceğiz, Ticaret Borsası girebilir, Ticaret Odası girebilir, OSB girebilir. Dolayısıyla bu şirket bu çerçevede faaliyetini tamamlayacak. Burada en yüksek hisse üniversiteye ait olunca acaba ne olur diye bir soru işareti oluştu. Ama onlar hiç de böyle bir düşünce içinde değiller. İleride sermaye artırımında üniversite 'biz para koyamayacağız' diyor. Biz koyamazsak siz para koyarsınız ve sizin hisseler çoğalır, bizimkiler düşer deniyor. Bu da bize makul geldi. Biz bu yolun olabileceğini düşünüyoruz. Teknokent ile ilgili bir alternatifi de Sırrı Bey orada dile getirdi. 49 yılığına arsayı Teknokent adına kiralama yapabilir miyiz dediler. Ona pek sıcak bakılmadı. Dolayısıyla bu çerçevede üniversite proje örneklerini hazırlayacak. Bizim onayımızdan sonra da proje kısmını tamamlamış olacağız. Bunların neticesinde de niyet sözleşmesi yapılacak. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde niyet sözleşmesinin imzalarını da atmış olacağız. Geçtiğimiz ay içerisinde Çanakkale Teknoloji Girişimcilik Merkezi A.Ş. olarak kuruldu. Bunu da inceledik biz. Çanakkale Üniversitesi yüzde 54 hisseyle girmiş. Yüzde 18 ile Ticaret Borsası ve Biga Maden isimli şirket girmiş. Bunun yanında iki şirket daha yüzde 3 ve yüzde 2'lik hisselerle girmiş. 220 bin TL sermayeyle bu şirketi kurmuşlar ve 8 üyeden yönetim kurulu oluşturmuşlar. Ama daha hiçbir şeye başlamamışlar" dedi.

YIRCALI'DAN NEPAL VE ERBİL TESPİTİ
Ahmet Kula'dan sonra söz alan BSO Meclis Başkanı A. Rona Yırcalı, Dünya Odalar Federasyonu başkanı olarak yaptığı gezilerle ilgili izlenimlerini anlattı. Türk yatırımcıları için Nepal ve Kuzey Irak Otonom Bölgesinde Erbil'e dikkat çekti. Ekim ayı içinde konuşmacı olarak gittiği Nepal'den bahseden Yırcalı, Çin ile Hindistan arasındaki 28 milyonlu ülkenin bir tarım ülkesi olduğunu, ekonomisinin gelişmemiş olduğunu, ancak Çinv e Hindistan'a yakınlığı nedeniyle lojistik açıdan önemli bir ülke olduğunu söyledi. Nepal'i 1950'li yılların Türkiye'sine benzeten Rona Yırcalı, ülkenin en büyük ihtiyacının enerji olduğunu, alt yapısı son derece zayıf bu ülkenin yakın zamana kadar krallıkla yönetilirken kısa bir süre önce yönetim şeklinin cumhuriyet şekline döndüğünü, dini tapınaklarıyla dikkat çeken ülkenin Türkiye'deki yatırımcılar için önemli imkanlarının bulunduğunu kaydetti. Nepal'de tekstil, inşaat, enerji ve turizm sektörlerinden herhangi biriyle ilgilenen yabancı yatırımcılara çok önemli teşviklerin verildiği hatırlatıldı. Rona Yırcalı ikinci olarak Kuzey Irak Otonom Bölgesindeki izlenimlerini anlattı. Yabancı heyetle beraber gittiği Erbil şehrinden çok etkilendiğini belirten Yırcalı, "Orası bizim için siyasi, ekonomik ve sosyal açıdan çok önemli. Son derece gelişmekte olan bir ülke. Türklere çok yakınlar. Bilindiği gibi Türkiye'de Kürt meseleleri var. Fakat oradaki insanlar Türk vatandaşları ile olan konulardan kendilerini soyutlamış olarak gördüm. Ticaret ve ekonomik meselelere eğilmişler. Büyük bir atılım içindeler. Doğal kaynakları olması son derece önemli. Oradaki yabancı yatırımcıların yüzde 65'i Türk. Türkler tarafından yapılan yepyeni ve çok kullanışlı hava meydanları var. Bir çok hava yolları şirketi buraya dirkt uçuyor. THY'de bunların başında geliyor. Bir de 4 tane 5 yıldızlı otel yapmışlar. Petrolleri olduğu için Irak hükumetinin bütçesinin yüzde 17'si buraya ayrılıyormuş. Bunun yanında kendileri de petrollerini satmaya devam ediyorlar. Bizimle devamlı iş yapmak istiyorlar. Erbil'de kendi bayrakları var, parlamentosu var, hükumeti var. Bir tek parası yok, Irak dinarı kullanıyorlar. Bağdat ve diğer taraflardan daha ileri gitmişler. Ekonomik olarak ilerideler. Balıkesir olarak orada iş yapılabilir. Her türlü gıdaya ihtiyaç duyuyorlar. Ekonomik bakımdan önümüzdeki dönemlerde ayrı bir yer olacağını düşünüyorum. Boru hatlarının Türkiye'den geçmesi düşünülüyor" dedi.

AMERİKALI YATIRIMCILAR TÜRKİYE'DEKİ TEŞVİKLERİ TAKİP EDİYOR
Amerika Birleşik Devletlerine de giden Rona Yırcalı, New York'taki ziyaret ve temaslarında haftaya yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde iki adayın oylarının akın gittiğini gördüklerini kaydetti. Amerika'daki yatırımcıların Türkiye'deki teşvikleri yakından takip ettiklerini söyleyen Rona Yırcalı, "Bir orada Türkiye'ye yatırım yapmak için her sene düzenlediğimiz toplantıyı yaptık. Çok büyük katılım oldu. Hem gelenlerin seviyesi, hem konuşmalardan sonra gerek bizlere gerekse yetkililere sordukları sorularda teşvikleri çok yakından takip ettikleri görülüyor. Türkiye ile olan ilişkilerin ve sıcak yakınlığın devam ettiği görülüyor. Türkiye'deki siyasi ve ekonomik gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini gördük. Dünyadaki Türk diasporasını harekete geçirmek için Türk iş adamlarıyla bir araya geldik. Rahmi Koç, Muhtar Kent gibi Türkiye'yi orada temsil eden önemli insanlar geldi. Bunun yanında 300'e yakın ABD'yi temsil edenler geldi. Yurt dışındaki Türklerin bu tür toplantılara ihtiyacı olduğunu bir kez daha tespit ettik. Bu Türk diasporasının harekete geçirilmesinde çok önemli mesafeler alınması geldiğini ve bunun Türkiye için çok önemli olduğunu gördük. Son 1-2 günlük meseleler hariç Amerikan ekonomisinin geçen seneye göre toparlanmış olduğunu gördük. Bizimle olan münasebetlerin iyi olması da olumluydu. Suriye, İran ve Arap Baharından dolayı ilişkileri sıcak tutmalarının ekonomik bakımdan iyi olacağını gözlemledik" diye konuştu.

VALİ KATILMADI
Bu arada, BSO tarafından her ay düzenli olarak yapılan olağan meclis toplantısının Ekim 2012 toplantısının konuğu Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'dı. BSO'dan yapılan duyuruya rağmen meclis toplantısının sonunda Vali Ahmet Turhan'ın konuşmacı olarak katılacağı belirtilen BSO meclis toplantısına son anda katılamayacağının iletildiği bildirildi.

02.11.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Balıkesir'e Teknokent Kuruluyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi