Şifrem?
286 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Edremit'in Yeni Belediye Başkan Kim Oldu ?
Edremit Belediye Meclisi’nde kapalı oturum ile gerçekleştirilen toplantıda yapılan oylama neticesinde, MHP’li meclis üyesi Fatih Çağlar belediye başkan vekili oldu.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın tutuklu yargılanması nedeniyle gelen emri yerine getiren Belediye Meclisi, bugün kapalı oturum ile bir araya geldi. Kapalı oturum öncesinde küçük bir gerginlik yaşanırken, meclis başkan vekili Ali Yılmaz Diker oturumu başlattı. Polisin toplantı salonu önünde güvenlik önlemi aldığı toplantıda kapalı usulle oy kullanıldı. 4 tur yapılan seçimin birinci turunda; Mustafa Çakmakçı 7 oy, Fatih Çağlar 6 oy, Şükrü Çay 2 oy aldı. 2. Tur oylamada; Yılmaz Diker 3 oy, Fatih Çağlar 5 oy, Mustafa Çakmakçı 7 oy aldı. Aranılan salt çoğunluk yakalanamadığı için 3. tur oylama yapıldı. 3. Tur da ise, Mustafa Çakmakçı 7 oy, Fatih Çağlar 8 oy aldı. Yine sonuç alınmaması nedeniyle geçilen 4. Turda da, kanun gereği en fazla oy alan kişi seçilmesi gerektiğinden Fatih Çağlar 8, Mustafa Çakmakçı da 7 oy aldı ve başkan vekili olarak MHP’li üye Fatih Çağlar seçimi kazanan kişi oldu.

Toplantı bitiminde kapılar basına ve vatandaşlara açıldı. Toplantının neticesini açıklayan meclis başkan vekili Ali Yılmaz Diker, sonucun hayırlar getirmesini diledi. Daha sonra, yeni belediye başkan vekili Fatih Çağlar kürsüye gelerek konuşma yaptı. Çağlar, “Bana gösterilen bu güven için öncelikle teşekkür ediyorum. Bu zor ve stresli süreci hep birlikte yönettik. Tuncay başkanım gelene kadar birlik ve bütünlük içinde bu görevi yapmaya çalışacağız. Bugün buraya maalesef bir zorunluluktan dolayı toplandık. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç bir süreliğine görevinden ayrılmıştır. Bizler başkanımızın suçsuzluğuna inanıyoruz. En kısa zamanda aramıza dönmesini bekliyoruz. Türk adaletine ve hukuğuna saygılıyız. Ancak geç gelen adaletin adalet olmadığını biliyor, hukuğun en kısa sürede, en doğru kararı vereceğine inanmak istiyoruz. Başkanımızın arkasındayız. Bu onurlu görevi yürütürken, öncelikle Edremitli vatandaşlarımızdan, sonra meclis üyelerimizden, sevgili Ed-Bel personelimizden, MHP’li dava arkadaşlarımızdan öncelikle yardım, sonra da anlayış bekliyorum. Zaman, kişisel hesaplaşma ve suçlama zamanı değil, şov yapma ve siyasi rant peşinde koşma zamanı değil, Edremit Belediyesini hep birlikte bu sıkıntılı durumdan en az zararla çıkarma zamanıdır. Bundan sonra Edremit Belediyesi için hep birlikte adımlar atacağız. Allah yardımcımız olsun. Allah hiçbirimizi utandırmasın. Edremit için hayati önem taşıyan bir konu var. 12 Eylül Cuma günü TBMM’de büyükşehir kanunu oylanacak. Bu kanuna göre tasarı onaylanırsa Altınoluk ilçe olacak. Akçay, Zeytinli ve Güre beldeleri, köyleriyle birlikte Altınoluk’a bağlanacak. Bu tasarı Allah korusun bu haliyle geçerse, Edremit’imizin 1. Ligden 3. Lige düşmesi gibi kötü bir olay yaşanacak. Bu olay bir ilçeye yapılabilecek ön büyük kötülüktür. Biz Altınoluk’un ilçe olmasına karşı falan değiliz. Ama Edremit’i adeta köye dönüştürecekler. Beldelerimizi almayın. Bu olay Edremit’in ekonomisini çökertir, büyük yaralar açar. Bu yanlıştan geri dönülmesini bekliyoruz ve tasarının bu haliyle geçmemesi için elimizden geleni yapmalıyız. Ankara’ya gidip sesimizi duyuracağız” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran ve siyasi parti ilçe başkanlarının da katıldığı toplantı sonrasında Fatih Çağlar tebrikleri kabul etti.

10.10.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler



















Son Günlerin Haberleri
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler
14.04.2024 Tarihli Haberler
13.04.2024 Tarihli Haberler
12.04.2024 Tarihli Haberler
11.04.2024 Tarihli Haberler
10.04.2024 Tarihli Haberler
09.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Edremit'in Yeni Belediye Başkan Kim Oldu ?

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi