Şifrem?
187 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Minik Öğrencinin, 'Vali Amca' Hitabı Herkesi Güldürdü
Balıkesir'de 2012-2013 eğitim öğretim yılına 1 hafta kala ana sınıfı ve ilkokul 1. sınıfa gidecek öğrenciler bir hafta erken ders başı yaptı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Okul ile yeni tanışan çocuklar kadar heyecanlı olan anneleri de çocuklarla birlikte sınıfları doldurdu. Bir ana sınıfında 5.5 yaşındaki öğrenci ile burayı ziyaret eden Valinin arasında geçen ve herkesi güldüren diyalog ise günün görüntüsü oldu.

12 YIL ZORUNLU EĞİTİM SORUNSUZ BAŞLADI
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, il olarak 4+4+4 olan yeni 12 yıl zorunlu eğitime hazır olduklarını söyledi. Okulların da bu yeni döneme hazır olduğunu kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın,
herhangi bir sıkıntının olmadığını bildirdi. İbrahim Aydın, "Şu anda 4+4+4 yani 12 yıl zorunlu eğitime biz Balıkesir Milli Eğitimi olarak hazırız, okullarımız da hazır. Öğrenci ve velilerimiz mutlu, herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda geçen yıldan daha iyi ortamlarda eğitim, öğretime devam ediyoruz. Daha önceden 72 ayını tamamlayan öğrencilerimiz ilkokula devam ediyorlardı ancak şimdi 66 ayını tamamlayan öğrencilerimiz okula devam ediyorlar. İl merkezinde 66 ayını dolduran 5 bin 400 öğrencimiz bu yıl eğitim öğretime başladı. İlimiz toplamında ise 66 ayını tamamlayan 17 bin 900 öğrencimiz eğitim öğretime bugün itibariyle başladı. Toplam 566 öğrencimiz fiziki veya zihinsel gelişimini tamamlayamadığı için rapor almış durumda. Bu yüzde 3.5'a tekabül ediyor ki bizim için fevkalade sevindirici bir orandır" dedi.

"VALİ AMCA, BEN SINIFA BAŞLAMAK İSTEMİYORUM"
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan il merkezinde bulunan Altıeylül İlkokulunu ziyaret etti. Ailelerle görüşen Vali Turhan, hal hatır sorduğu velilere okulda herhangi bir sorunla karşılaşıp karşılaşmadıklarını sordu. Bir sorun olmadığını söyleyen veliler ise Balıkesir'e yeni gelen Vali Ahmet Turhan'a teşekkür edip, görevinin de hayırlı olmasını dilediler. Okulda önce ilkokul 1. sınıflara giren Vali Ahmet Turhan, öğrencilerle tanıştı, sohbet etti ve onlara birer boyama kitabı hediye etti. İlk defa tanıştıkları Valiye teşekkür eden çocukların sınıflarına ve öğretmenlerine çabuk bir şekilde alıştıkları gözlendi. Vali Ahmet Turhan çocuklara ve öğretmenlere yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi. Daha sonra okuldaki ana sınıfına giren Vali Ahmet Turhan burada 48 ila 66 ay yaş aralığındaki çocuklarla da sohbet etti. Kendisini, "Ben Vali amca" diye tanıtan Vali Ahmet Turhan, yanında getirdiği erkekler için yarış arabaları, kız çocukları için de oyuncak bebekleri hediye etti. "Ben Vali amca" diyen Valiye, "Vali amca" diye seslenen 5.5 yaşındaki Ali Sürücüoğlu isimli öğrenci, "Vali amca, ben sınıfa başlamak istemiyorum" dedi. Çocuğun hitabı ve şikayetini dile getirişi sınıfta bulunan herkesi güldürdü. Çocuğa hemen cevap veren Vali Ahmet Turhan, "Zamanla çok seveceksin, bak ne kadar güzel arkadaşların var" dedi. Şikayetine devam eden minik Ali ise, "Tamam da, beni annemin yanına göndermiyorlar ya" diye konuştu. Vali Ahmet Turhan çocuğun annesinin de sınıfa gelebileceğini söyleyip öğretmenine talimat verdi. Vali Ahmet Turhan yanına çağırdığı Ali ile tanışırken, kendi oğlunun da isminin Ali olduğunu söyleyince, öğrenci Ali de, "Dünyada bir sürü Ali var" diye cevap verdi. Vali ile girdiği diyalog ve konuşmalarıyla tüm dikkatleri üzerine çeken minik Ali, Vali Ahmet Turhan'ın verdiği oyuncak arabasını çok beğendi, teşekkür etti. Kızları bebek erkek öğrencileri ise yarış arabalarıyla sevindiren Vali Ahmet Turhan, sınıftan ayrılırken seslendiği Ali'ye, "Ali ben tekrar geldiğimde seni burada görmek istiyorum, tamam mı?" dedi. "Vali amca" diyaloğuyla akıllarda yer eden minik Ali'nin ise etrafına topladığı arkadaşlarıyla oyuna dalıp, çoktan oyuncak arabasını yarıştırmaya koyulduğu gözlendi. Vali Ahmet Turhan Milli Eğitim Müdürü ile okul müdür ve yardımcıların, öğretmenlere teşekkür edip, yeni eğitim döneminde başarı diledi.

Öğretmenler yeni tanıştıkları öğrencileri ve velilerine sınıfta şeker ikram etti, velilere hiç bir şekilde endişelenmemelerini söylediler.

10.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Minik Öğrencinin, 'Vali Amca' Hitabı Herkesi Güldürdü

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi