Şifrem?
151 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ta Gergin Meclis Toplantısı
Ayvalık'ta, Ayvalık Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısı oldukça gergin geçti.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün saat 14.00’de Ayvalık Belediyesi’ne ait Fuaye Kültür Salonu’nda yapılan meclis toplantısına üyelerin tam kadro katıldıkları gözlenirken, salonda toplantı gündeminde bulunan belediyeye ait taşınmazların satışına ait kararın çıkmasına engel olmak amacıyla hazır bulunan yaklaşık 60 kişilik vatandaş topluluğu da hazır bulundu. Eylül Ayı Meclis toplantısına dinleyici olarak topluca katılacaklarını daha önce açıklayan çoğunluğu Ayvalık’a bağlı Alibey olarak da bilinen Cunda’lı vatandaşlar nedeniyle meclis toplantısında çok sayıda polis memurlarının da olası bir arbedeye karşı hazır bulunduğu gözlendi. İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün mahalle isimleri ile ilgili talebi, Meclis İmar Komisyonundan gelen konular, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen konular, 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. maddesine göre Sözleşmeli Mimar çalıştırılması, gayrimenkul satışlarının görüşülmesi ve belediye birimlerinden gelen konulardan oluşan gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantı Atatürk ve şehitler için saygı duruşu ile başladı.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in başkanlığında yapılan toplantıda; gündemin ilk maddesinde; Ayvalık’ın Merkez mahallelerinden Gazikemalpaşa ve Kazım Karabekir mahallelerinin isimleri oy birliği ile tescil edildi. Yapılan toplantıda İmar Komisyonundan gelen konular değerlendirildi. Bu konulardan biri olan Uludağ Elektrik AŞ. Edremit Müdürlüğü tarafından talep edilen belediye imar planlarının üzerinde bulunan arsalara elektrik trafo binasının yapılmasına ilişkin talebi görüşülerek, konunun Meclis İmar Komisyonu’na gönderilmesine karar verildi.

İMAM HATİP LİSESİ TALEBİNE RED
Toplantıda; Milli Eğitim Bakanlığınca, Ayvalık Belediyesinden talep edilen Aliçetinkaya Mahallesi sınırları içindeki 5 bin 563 metrekarelik araziye İmam Hatip Lisesi yapılmasına ilişkin konu; MEB’in kriterlerine göre, bir arazinin 10 bin metrekarenin altında olması nedeniyle okul yapılamayacağına ilişkin yönetmeliği gereğince, söz konusu arazinin 10 bin metrekarenin altında olması nedeniyle okul yapılmasına uygun olmadığı kararına varıldı.

Yapılan toplantıda; Belediyede mimar olarak çalışan bir personelin evlenerek Antalya’ya taşınması nedeniyle yerine Yüksek Mimar Büşra Öykü Kılıç’ın bin 980 lira karşılığında sözleşmeli olarak bu göreve getirilmesine karar verildi. Ayvalık Belediyesi’ne ait ilçe merkezi ile Cunda Adasında bulunan atıl durumdaki arsa ve binaların satışı ile ilgili gündem maddesine gelindiğinde salondaki gerginlik dozunun arttığı gözlendi. Toplantının bu etabında, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, belediyeye ait atıl durumda olan şuulu arsa ve binaların satışını gerçekleştirerek, söz konusu mahalle arasındaki taşınmazların boş ve mezbele bir görünümden kurtarılmasını ve satıştan elde edilecek gelirle de ilçeye daha fazla yatırım yapmak istediğini vurguladı. Göreve geldiği günden bu yana Ayvalık’a 3 Trilyon liralık mülk kazanımında bulunduklarını kaydeden Türközen, herhangi bir vatandaşın, bu arsa ve binalarda herhangi bir işgallerinin bulunması halinde söz konusu arsa ve binaların satışını gerçekleştirmeyeceğini belirtmesiyle, salondaki gerginliğin yumuşadığı gözlendi.

Toplantıda MHP’li Meclis Üyesi Sema Ünver’in, Ayvalık Belediyesi olarak toplam 57 arsa ve binanın satışından vazgeçmesi için yaptığı çıkışlar, meclis salonundaki vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Başkan Türközen’in, satışların amacının tamamen Ayvalık’a hizmet için kullanılmasından yana olan tavrını sürdürürken, Ünver ve salondaki vatandaşlar söz konusu satışlardan vazgeçilmesi taleplerini yineledi. Zaman zaman karşılıklı tartışmaların yaşandığı gergin dakikaların ardından, Türközen, konunun bir kez daha gözden geçirilerek, Cuma günü saat 14.00’de yeniden yapılacak Meclis toplantısında karara bağlanmasını istedi.

Satış kararının Cuma gününe kalmasının ardından, ilçedeki dolmuş taksicilerin yönetmelik gereği tatil günlerinde yüzde 25 olan nöbet sisteminin serbest bırakılmasına ilişkin talep, ilgili gözden geçirilmek üzere ilgili komisyona sevk edilmesiyle Ayvalık Belediyesi’nin Eylül ayına ait gergin meclis toplantısı sona erdi. Toplantının ardından, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen öncülüğünde, MHP’li meclis üyeleriyle belediyeye ait 57 arsa ve binanın satışına ilişkin konu hakkında kısa bir toplantının daha yapıldığı dikkatlerden kaçmadı.

07.09.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
05.05.2024 Tarihli Haberler
04.05.2024 Tarihli Haberler
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ta Gergin Meclis Toplantısı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi