Şifrem?
93 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yırcalı'dan Çalışanlara Veda
Balıkesir ve ülke ekonomisinin dinamik kuruluşlarından olan Yırcalı Şirketler Grubu, bünyesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekliye ayrılan 15 personeli ödüllendirdi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

 Rona Yırcalı'nın bizzat katılıp personeli ödüllendirdiği tören Yırcalıların çalışanlarına gösterdiği vefa örneği bakımından takdirle karşılandı.

Yırcalı Şirketleri Grubunun üyesi olan Mortaş Madencilik A.Ş., Balıkesir Elektromekanik Tesisleri (BEST) A.Ş., Balyem A.Ş., Yersa A.Ş. ve Pamuklu Dokuma A.Ş. şirketlerinde 12 yıl ile 49 yıl arasında hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan personel kendileri için düzenlenen özel bir gecede onore edildi. 52 Evler Et Lokantasında düzenlenen yemekli geceye Yırcalı Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı, oğulları Sırrı ve Sinan Yırcalı ile şirkmetlerin genel müdür ve üst düzey yöneticileri ile diğer çalışanlar katıldı. Yemektten önce açılış konuşması yapan A. Rona Yırcalı, ahde vefa örneği sergilenen gecede nostaljik hatırlatmada bulundu. Zaman zaman duygulandığı gözlenen Rona Yırcalı, "Kuruluşların ve şahısların hayatlarında önemli günler vardır, hayat devam ediyor. Bu hayatın bir kısmında ailelerimizin ve çocuklarımızın büyümesiyle beraber şirketlerimiz, işlerimiz büyüyor. Gruplarımız büyüyor. Arzumuz bunun böyle devam etmesi. Bu gelişmelerin ışığında ülkemiz, şehrimiz, bölgemiz genişlediği gibi hepimizin katılımlarıyla beraber yürüttüğümüz işlerimiz de gelişiyor. Bunu başta kendimiz için arzu ediyoruz. Emek verdiğimiz kuruluşlarımız için; ailelerimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve şehrimiz için bunu arzu ediyoruz" dedi.

BALIKESİR'İN İLK FABRİKASI
A. Rona Yırcalı, dedesi Muharrem Hasbi Koray tarafından Balıkesir'de 1920 yılında ilk fabrika girişiminde bulunulduğunu ve 1924-1925'li yıllarda fabrikanın kurulduğunu, o zamanlarda bunun tek fabrika olduğunu anlattı. Gıda, yiyecek ve giyecek sektörü düşünülerek kurulan fabrikanın çok önemli bir üretim yaptığını ifade etti. Yırcalı, "Un, buz ve pamuk fabrikası olarak kurulmuş. Un gıda, buz yiyeceklerin devamı için lazım olan madde, pamuk da çırçır fabrikası için. Yani o zaman bu ülke ve insanlarımızın en elzem olan 3 maddesini işleyip geliştirmek için kurulmuş. Öyle enteresan ki bugün de ayakta, çalışmıyor ama ayaktadır. Çok enteresan bütün dünyayı kavuran 1923 krizinde ayakta kalabilen ender kuruluşlardan, fabrikalardan biridir. Muharrem Hasbi Korayın 3 tane fabrikası varmış, biri bu (Balıkesir'deki), biri Mustafa Kemal Paşa diğeri de Tekirdağ'da. O krizde iki fabrikasını satıp buradaki fabrikayı devam ettirmiş ve dünya krizinde ayakta kalmış. Bunu böyle zor durumların da olduğunu ifade etmek için anlatıyorum. Allah'a şükür bizim böyle zor bir durumumuz olmadı. Olmamasını da arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yırcalı Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı, şirketlerin bugün geldiği noktada bugün hayatta olmayan ve çalışan personelin büyük emeklerinin olduğunu söyleyip teşekkür etti. Bu programın bundan sonra geleneksel bir şekilde devam edeceğini açıklayan Rona Yırcalı, şunları söyledi;

"Burada olmamızın asıl sebebi olan uzun seneler bu işe emek vermiş, omuz vermiş, gayret vermiş arkmadaşlarımızın hepsi aramızda yok, daha önce ayrılanlar oldu. Son 6-7 senedir bizden ayrılan arkadaşlarla bir araya gelelim istedik. Hem onlarla beraber olmayı, hem de nlara bu kadar senenin hepimiz için verdiği emeklere karşılık da bir hatırlanma olsun istedik. Bu arkadaşları hatırlarken emeği geçmiş ve Allah'ın rahmetine kavuşmuş arkadaşlarımızı da bu vesileyle anmamızda fayda var. Bizler maddi meseleler için çalışıyoruz. Biz özel sektörüz; para kazanılacak, bir kısmı yatırılacak, bir kısmıyla işçi çalıştırılıp onların ailelerine imkanlar sağlanacak, bir kısmıyla buraya para yatıran insanlara karşılık verilecek. Bu belli bir düzen içinde olacak. Bu arabanın dört tekerleğinden biri arızalandığı zaman öbürlerinin istenilen yükü taşıyamadığını biliyoruz. Dlayısıyla gayret olacak, para olacak, çalışma olacak, fedakarlık olacak ve bunun neticesi olarak bir özel sektör meydana gelecek. Bugün Türkiye'nin kalkınmasından memnun isek herhangi bir görüşü bir tarafa bırakarak, bu özel sektörün gayretiyle olmuştur. Bunu Sayın Başbakanımız da başta olmak üzere artık herkes kabul ediyor. Eğer bugün Türkiye dünyada yaşanan küresel krizi nispeten az gördüyse bu özel sektörün dinamizmi sayesinde olmuştur. Türkiye yükselmesini özel sektörün dinamizmi üzerinde yapmıştır. Sizler de özel sektörün birer üyesisiniz, bundan kendinize paye çıkartın, iftihar edin diye söylüyorum. Burada uzun süreden beri hizmit vermiş arkadaşlarımız var. 1949 yılında Mortaş babam Sırrı Yırcalı tarafından kuruldu. Bu kuruluşların maddi ve manevi olarak yapılmasında, yürütülmesinde, çalıştırılmasında kendisi bize bizzat önder ve örnek olmuştur."

GURUR TABLOSU
Törende konuşmaların ardından Yırcalı yşirketlerinden emekliye ayrılan perosenele ödülleri verildi. Mortaş A.Ş.'den Osman Hoşköseoğlu (49 yıl hizmet verdi) "Bu akşam burada bulunmaktan mutluyum, unutulmamak güzel bir şey. Daha çok başarılar diliyorum. Biz birinci kuşakla çalıştık, ikinci kuşakla çalıştık. Şimdi burada üçüncü kuşaklar var, onların da daha başarılı olmalarını diliyorum" diyerek teşekkür etti. Ödül alan 15 personel ve çalıştıkları süreleri ise şöyle;

"Mortaş A.Ş.'den Bedri Çakır (46 yıl) ve İskender Tugan (39 yıl), Balıkesir Elektromekanik Tesisleri (BEST) A.Ş.'den Mustafa Sami Tabanlı (36 yıl), Kemal tüzüner (34 yıl), Nihat Karaağaç (30 yıl), Nezih Gürleroğlu (30 yıl), Armağan Tugay (30 yıl), Balyem A.Ş.'den Eyüp Sabri Tokat (38 yıl), Yalçın Hasdağlı (36 yıl), Muzaffer türkan (32 yıl), Reşat Aktaş (22 yıl), Halil Özgedik (12 yıl), Yersa A.Ş.'den İsmail Hakkı Özmumcu (24 yıl) ve Pamuklu Dokuma A.Ş.'den Yalçın Bozdağ (39 yıl)."

Rona Yırcalı'nın tek tek dolaşıp yakından ilgilendiği konuklar, bu düşüncelerinden dolayı Yırcalı grubuna teşekkür ettiler.

29.08.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler













Son Günlerin Haberleri
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yırcalı'dan Çalışanlara Veda

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi