Şifrem?
91 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

'Türkiye'de Millet Adına Hizmet Eden Bir Hükümet Var'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Türkiye'nin artık IMF’den borç alan değil borç veren bir ülke olduğunu belirterek, "Biz hizmetkar olmaya geldik" dedi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Salon Kaya’da bine yakın kişinin katıldığı iftar yemeğine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Tülay Pabuşçu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, AK Parti ilçe başkanı Harun Yüzüak, teşkilat başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. İlçe Başkanı Harun Yüzüak ve Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel’in konuşmalarından sonra kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, kendilerinin millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiklerini belirterek “Milletimiz neyi istiyorsa, bizim arzumuz, onu yapmaktır. 2002 yılında Türkiye’nin Edremit’in Balıkesir’in bir fotoğrafını alın bakın, bir de bugüne bakın. Türkiye’nin her yeri duble yollar, barajlar, havaalanlarıyla donatıldı. 20 yıllarda bitirilemeyen, kaç hükümet geçen yatırımlar artık bir iki yılda bitiriliyor. Havran Barajı 20 yılda bitirilememiş. Bitirmek bize nasip oldu. Kısaca Türkiye çok değişti. Sosyal olarak da değişti. Fakir fukaraya, engellilere ve eğitime hiçbir hükümetin vermediği değeri verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İMF'YE ARTIK BORÇ VERİYORUZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, konuşmasına şöyle devam etti: “Eskiden Merkez Bankası başkanı vardı, doların yükseleceğini biliyordu. Bir gün önce parasını dolara çeviriyor, yüz de yüz kazanıyordu. Şimdi böyle bir şey yok. O zamanlar tam takır olan Merkez Bankası kasasında, şimdi 90 milyar dolar var. Yıl sonunda 100 milyar doların üzerinde olacak." Dünyada küresel kriz olduğunu anlatan Uğur, şunları söyledi: "Ülkeler IMF’ye yalvarıyor. Para verin diye. Ama Türkiye’de millet adına hizmet eden bir iktidar var. 2001 krizi döneminde IMF’den aldığı parayı ödedi. Aşağı yukarı 1,5 milyar dolayında bir borcumuz kaldı. Onu da önümüzdeki yıl kapatacağız. Peki ne oldu IMF ne dedi. Merkez Bankası’nda 90 milyon dolar para var. Paraya ihtiyacınız yok. Enflasyon düştü, faizler düştü. Sıkıntınız yok bize borç verin. Yani borç alan değil, borç veren ülke olduk. IMF’ye 5 milyar dolar borç para verdik."

Diğer partilerin seçim startını verdiklerini söylediğini anlatan Uğur, “Biz yazın halkın içindeyiz. Bizim seçim startı vermek gibi bir derdimiz yok ki. Biz her zaman teşkilatlar olarak her an seçime hazırız. İnşallah bu seçimlerde her zamanki başarıyı artırarak gösterecek Türkiye’nin ve Balıkesir’in de birinci partisi olacağız” ifadelerini kullandı.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR OLURSA HİZMETLER İKİ KAT ARTACAK
Balıkesir’in büyükşehir statüsüne geçmesiyle ilgili çok sorular sorulduğunu ifade eden Uğur, bu konuda şunları söyledi:

“Büyükşehir olduğumuzda hizmet gelirimiz yüzde yüz artaracak. Yani bu halka daha çok hizmet demektir. Köylere yapılan hizmetleri de il genel mi, yoksa belediye mi, yapacak konusunda tartışma olmasın diye bundan sonra bu hizmetleri büyükşehir belediyesi yapacak. Bir turizm şehri. Balıkesir, termal kaplıcaları olan bir şehir. Bir tarafı Ege, bir tarafı Marmara’da olan Balıkesir’i büyükşehir olması uçuracak. Denizi olan ormanı olan Türkiye’de hiç bir ile nasip olmayan Allah'ındenizi, oksijeni ile su gibi üç nimeti bir yere verdiği ender yerlerden bir il. Kısaca Balıkesir, Antalya ile yarışacak. Kongre şehri olacak. Her yeri bölünmüş, asfalt yollar ile kaplayarak gerek hava, kara ulaşımı ile Ankara- İzmir-İstanbul gibi şehirlere bağlıyoruz. Refah seviyesi kısaca yükselecek”

30.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir 'Türkiye'de Millet Adına Hizmet Eden Bir Hükümet Var'

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi