Şifrem?
132 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Kaybolan Balıkçı Çiftin Arama Çalışmaları Sona Erdi
Ayvalık'a bağlı Altınova beldesinde, Ege Denizine attıkları balık ağlarını toplamak için küçük tekneleriyle denize açılan balıkçı çiftin kaybolmasının ardından arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Balıkçı çiftin çocukları ise umutlarını diri tutuyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Altınova beldesinde, eşi ile denize açılan balıkçıdan aradan 3 gün geçmesine rağmen bir haber alınamıyor. Sabah saat 05.30 da açık denizdeki balık ağlarını toplamak için 6,5 metrelik ‘Rüya’ ismini taşıyan tekneyle denize çıkan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cabir Güler (62) ile kendisine yardım etmek için götürdüğü eşi Nezahat Güler’in (54) denizde sır olarak nitelendirilen kayboluşları gizemini koruyor. Cabir Güler’in iyi bir balıkçı olduğunu belirten yakınları, arkadaşları ve belde sakinleri her gün öğleden sonra açıldığı denizden mutlaka saat 15.00 civarında döndüğünü belirttikleri Güler’in 3 gün önce açıldıkları denizden dönmemeleri üzerine jandarmaya haber verdi.Güler çiftinin bulunması için başlayan arama kurtarma çalışmaları aradan 3 gün geçmesine rağmen bir sonuç alınamayınca sona erdi.

Altınova Belediyesi önündeki Ebe Çıkmazı Sokağı'nda bulunan evlerinde ikamet eden Güler çiftinin denizden dönmemesi üzerine başta çiftin yetişkin 3 çocuğunun yanı sıra akrabalarıyla, belde halkının kaygılı bekleyişleri sürüyor.

Güler’in kızları Rahşan Ölez, Aylin Mühürdaroğlu, oğlu Erdem Güler, damatları Ali Önez’in yanı sıra Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, önceki gün sona eren resmi arama çalışmalarının devam etmesi gerektiğini kaydederek, söz konusu sır kayboluşun normal olmadığını belirtti.

MİDİLLİ'DE BULUNAMADI
Yaşlı çiftin, Yunanistan’ın Midilli adasına sürüklenmiş olabileceği ile ilgili açıklama yapan Midilli Valiliği ise yaptıkları arama çalışmalarının olumsuz sonuçlandığını kaydettiği öğrenildi. Resmi aramaların süresinin 3 gün olması ve önceki gün saat 17.00’de söz konusu 3 günlük sürenin sona ermesinin ardından Güler çiftinin Altınova Merkez Mahallesi Karanfil Sokaktaki evinde kaygılı bekleyiş umutları sürüyor.

Belde ve mahalle halkının destek verdikleri Cabir ve Nezahat Güler çiftinin çocukları ve yakınları ise anne ve babalarının denizde boğularak ölmüş olabileceğine inanmadıklarını kaydetmeleri dikkat çekiyor. Ege denizinde kaybolan Güler çiftinin büyük kızı Rahşan Ölez, resmi makamların 3 günlük arama çalışmalarının sona erdiğini ancak herhangi bir sonuç alınamamasının içlerindeki umudu kırmadığını kaydetti.

EVLATLARI ANNE VE BABASININ BULUNMASINI İSTİYOR
Ölez, yapılan arama çalışmaları sırasında jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine beldedeki balıkçıların ve belde halkının tam destek verdiğini ve arama çalışmalarına gönüllü olarak katıldıklarını vurguladı. Bu 3 günlük süreçte herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini anlatan Ölez, şunları söyledi: "Ama halen daha annem ve babam ölü ya da diri eve dönemedi. Yapılan aramalar ağırlıklı olarak Altınova açıkları ile karşı kıyı Midilli Adasında yapıldı. Biz ise yaptığımız değerlendirmeler sonrasında anne ve babamızı taşıyan teknenin İzmir’e bağlı Foça ve Dikili’ye bağlı Çandarlı açıklarındaki uluslar arası suların da bulunduğu geniş bölgede olabileceğine inanıyoruz. Bunun yanı sıra anne ve babamızın yanında cep telefonları vardı. Ancak her iki telefondan da sinyal alınamadığını öğrendik. Ama ben cep telefonları kapalı olduğu halde sinyal alan bir sistemin var olduğunu düşünüyorum ve yetkililerden bu sistemi anne ve babamın bulunması için kullanmalarını istiyorum”

Anne ve babasının son derece iyi yüzücü olduklarını ve babasının özellikle teknenin motorunun arıza yapması durumunda bu arızayı giderecek yeteneğe sahip olduğunu kaydeden Rahşan Ölez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Babam beldemiz Su Ürünleri Kooperatifini kurarak, Altınova’ya kooperatifçiliği öğretmiş bir insandır. Buranın denizini ve havasını çok iyi bilen ve tanıyan bir insandır. Babam iyi bir denizcidir. İlk kez bir fırtınaya yakalanmadığı gibi babamların kaybolduğunda denizde çok ciddi bir fırtına yoktu. Biz aile olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ilgili bakanlıklardan anne ve babamı bir an önce evimize dönmelerini sağlamalarını istiyoruz”

Cabir ve Nezahat Güler çiftinin oğulları Erdem Güler ise, anne ve babasının kayboldukları teknelerinde can simidi ve yeleklerinin bulunduğuna dikkat çekerek, arama çalışmalarının sürmesi gerektiğini vurguladı.

Yeniden başlatılmasını istedikleri çalışmalar kapsamında denizin dibinde arama çalışmalarının yapılmasını isteyen Erdem Güler, “Ben arama çalışmalarının yeniden başlaması halinde anne ve babamın bulunacağına inanıyorum”

UMUTLAR SÜRÜYOR
Kaybolan çiftin damadı Ali Önez, kayınpederi ve kayınvalidesinin yaşadığına inandığını ancak, denizde güneşin altında yardım beklediğine inandığı Güler çiftinin açlık ve susuzluk nedeniyle hayatlarını kaybetmesinden endişe ettiklerini vurgulaması dikkat çekti.

Kayıp balıkçı çiftin çocuklarını ve yakınlarını bir an için bile yalnız bırakmadığı gözlenen Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ise, yapılan 3 günlük resmi arama çalışmalarının sürmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Özellikle İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın İzmir’den yaşlı balıkçı çiftin kaybolduğu bölgeye yönelik arama çalışmalarında bulunduğunu anlatan Sürer, şöyle konuştu: "Ama genelde Altınova sahilinin açıklarında bu çalışma yapıldı. Yunan resmi kurumlarıyla sürekli temaslar halindeydik ama hiçbir şekilde ne teknenin batmış olabileceğine ilişkin ne de balıkçı çiftin hayatını kaybetmiş olabileceğine ilişkin hiçbir ize rastlamadık. Aslında bu durum birazda içimizde ciddi bir teselli olarak umutlarımızı artırdı. Biz halen daha yaşlı balıkçı çiftin bir kıyıda ya da koyda olabileceklerine inanıyoruz. Bu bağlamda konunun normal bir kaybolma meselesi olmadığını düşünerek arama çalışmalarının yeniden başlaması gerektiğine ve arama çalışmalarının özellikle Yenişakran ve İzmir açıklarında yapılmasına inanıyoruz”

Öte yandan, Ege denizinde 3 gündür ortadan kaybolan balıkçı çiftin herhangi bir düşmanlarının olmadığı ve bu yüzden planlı bir cinayet ya da benzeri şekilde ortadan kaybolmuş olabileceğine ilişkin bir durumunun söz konusu olmadığı vurgulandı.

24.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Kaybolan Balıkçı Çiftin Arama Çalışmaları Sona Erdi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi