Şifrem?
213 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Küçükköy'de Teşvik İndirimi
Ayvalık'a bağlı dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarına sahip Küçükköy Beldesinde, belediye; ikametgâhı Küçükköy’de olan vatandaşlara atık su ödemelerinde yüzde 50 oranında indirim kararı aldı. Uygulama ile yazlıkçıların da Küçükköylü olmaya özendirilmesinin amaçlandığı öğrenildi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Küçükköy Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı Başkan Mesut Ergin başkanlığında yapıldı. AK Parti’li üye Hüseyin Gün’ün mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıda diğer üyeler tam kadro hazır bulundu. İki gündem maddesi bulunan oturum, gündem dışı önerilerle 7 maddeye çıktı. Bütçe Tarife Komisyonu’ndan gelen atık su ücret tarife raporu görüşe sunuldu. Komisyon, meskenler ve işletmeler için su abonelerinin ödeyeceği atık su bedelinin yazlıkçılardan yüzde 100 oranında alınmasını, Küçükköy nüfusuna kayıtlı olan yerleşiklere ise yüzde 50 oranında indirim yapılmasını önerdi. Yılın 12 ayı çalışan otellerin de indirimden yararlanması gerektiği belirtildi. CHP’li üyeler Hakkı Toka ve Mehmet Atılgan, uygulamada eşitlik ilkesinin dikkate alınmasını istediler.

“MALİYETİ YERLEŞİKLERE YÜKLEYEMEYİZ”
Toplantıda konu ile ilgili görüşünü dile getiren Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bizim yaklaşık 10 bin civarında ikinci konutumuz var. Yazlıkçılar Sarımsaklı’daki evlerini yazın ancak 3 ay kullanıyorlar. Biz arıtmayı, sezonluk konuklarımız var diye, 150 bin olarak tuttuk. Buradaki daireler beldemizde arıtma var diye, değer kazanıyor. Arıtma olduğu için, temiz denize girilebilecek. Yoksa bize 10 bin kişilik sistem yeterdi. Su abonelerine paylaştırmak zorunda olduğumuz atık su bedelini yılın 12 ayı burada yaşayanlara yüklersek onlara haksızlık etmiş oluruz. Bir de sezonda 3 ay çalışan otellerle yıl boyu açık olan ve işçi çalıştıran otelleri bir tutamayız. Eğer komisyonun indirim önerisini uygulamaya koyarsak belki de yazlıkçıları sürekli beldemizde yaşamaya, otelleri de 12 ay açık tutmaya teşvik edebiliriz” dedi.

Küçükköy Belediyesi Hukuk Müşaviri Av. Günay Benli ise, Atık Su Bedeli Yönetmeliğinde engelliler, şehit aileleri ve diğer unsurlarla ilgili Meclisin özel indirim yetkisi olduğunu işaret etti. Buna göre, indirim uygulaması ile arıtma işletim maliyeti arasındaki dengenin ortaya çıkması için yılsonuna kadar atık su ücreti yerleşik olanlardan yüzde 50 indirimli alınacak. Kuyulardan bahçe sulama dışında su kullananlar teşvikten yararlanamayacak. Gündemin diğer maddesinde, Ayvalık Vergi Dairesi’nin gayrimenkul satış komisyonuna Küçükköy Meclisi’nden üye talebi yer aldı. CHP’li üye Tafil Göksu asil, AK Parti’li Samet Varol da komisyona yedek üye seçildiler. Bütçe Tarife Komisyonu’nun şehirlerarası otogara giriş çıkış bedeli, İzmir ve Balıkesir’e çalışan toplu taşıma araçlarından 15 lira, diğer şehirlere çalışan araçlardan da 25 lira alınması kararı oybirliği ile kabul edildi.

ATİNA VE AYVALIKGÜCÜ İLE BİRLİKTE TURNUVA DÜZENLENİYOR
Midilli’nin, Atina ve Ayvalık’la birlikte Küçükköy Belediyespor genç takımına gönderdiği turnuva daveti olumlu karşılandı. Başkan Ergin, “Midilli’de yapılacak turnuvaya bizim gençlerimizin katılması sporcularımıza iyi bir tecrübe olur. Konaklama ve yemek giderlerini Midillili yetkililer karşılayacak” dedi. Mehmet Atılgan’ın önerisi ile Bilentur ve Badavut gibi kanalizasyonu olmayan yerler için İller Bankası’na girişimde bulunulması kararı alındı.

05.07.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler







Son Günlerin Haberleri
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler
16.04.2024 Tarihli Haberler
15.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Küçükköy'de Teşvik İndirimi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi