Şifrem?
126 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Akçay'da 'Yaza Merhaba' Şenlikleri Başladı
Türkiye'nin tatil ve su cenneti olarak bilinen ve efsanevi Kaz Dağları’nın denize uzantısında bulunan Edremit'e bağlı Akçay beldesinde geleneksel hale gelen “Yaza Merhaba” şenliklerine bir yenisi daha eklendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Akçay Belediyesi’nin her yıl düzenlediği kuruluş yıldönümü etkinliklerinin 13.’sü ve geleneksel “Yaza Merhaba” şenlikleri görkemli bir açılış töreni ile başladı. Beldenin kurucu Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun ev sahipliğinde başlayan şenlikler 2 gün sürecek. Şenlik programı akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay Belediyesi’nin çelengini zabıta görevlileri nezaretinde anıta bıraktı ve selam durdu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İzmir - Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçaylılara ve tatilcilere seslendi. İnceoğlu, “Bugün, Akçay’ın mahalle konumunda kalmaktan kurtularak resmen belde kimliğine kavuşmasının 13. Yıl dönümünü kutluyoruz. Ne gariptir ki, belde oluşumuzun yıl dönümünü kutladığımız şu günlerde, TBMM gündemine gelmek üzere olan Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı nedeni ile, ilçe olmayı çoktan hak etmiş olan bu güzel beldemiz, tekrar mahalleye dönüşme tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor. Oysa Akçay beldemiz, nüfusu ve gelişmişliği bakımından Türkiye’nin bir çok ilçesinden daha önemli bir konumda bulunuyor ve tekrar mahalleye dönüşmeyi kesinlikle hak etmiyor. Yeni katılan mahalleler ile nüfus olarak Balıkesir ilimize bağlı 18 ilçemizin 8’nden daha büyük bir yapıya kavuşmuş olan Akçay beldemiz, hızla gelişiyor. Sürekli nüfusu 13 bin 308’e ulaşmış, yaz nüfusu 100 bini aşan Akçay beldesi, yıllar üren mücadele sonucu halk oylaması yapılarak halk iradesi ile kurulmuş özel bir beldedir. Bu belde kapatılarak yine mahalleye dönüştürülecekse, böyle bir işlem yapılırken Akçay halkının görüşü sorulmalıdır. Akçaylılar, bırakın mahalle olmayı, ilçe olmak için Akçay Kent Konseyi öncülüğünde 7 bin 250 imza toplamış ve imzaları yetkili mercilere iletmiştir” dedi.

“AKÇAY İÇİN YAŞAMSAL ÖNCELİK VE ÖNEMİ OLAN 100’Ü AŞKIN PROJEYİ TAMAMLADIK”
Konuşmasında gerçekleştirdikleri projeleri de gururla anlatan Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun sözleri sık ık alkışlarla kesildi. İnceoğlu, “Bir çoklarının hayal bile edemediği proje ve hizmetleri ardı arkasına gerçekleştiriyoruz. Akçay’ın yaşamsal önemi ve önceliği olan 100’ü aşkın projeyi gerçekleştirdik. 8 yıl evvel göreve başladığımızda, elimizdeki mazbatadan başka toplu iğnemiz dahi yoktu. 8 yılda 18 yıllık hizmet ürettik. Belediye bütçemizi 8 yılda 7 kat artırdık. Bilindiği gibi her şeye sıfırdan başladık. 8 yılda el ele vererek Akçay’ı mahalleden belde durumuna soktuk. Sevgi ve su beldesi Akçay’ımız: kendi belediyesi ve kendi öz kaynakları ile böyle bir gelişim ivmesini yakalamışken, yüzlerce küçük ve sıradan belde ile aynı sepete konularak kapatılma ve yok edilme noktasına gelinmiş olması oldukça düşündürücüdür. Akçay, yurt içinde ve yurt dışında haklı bir üne kavuşmuş bir isim ve marka adıdır. Buradan tüm ilgili ve yetkililere sesleniyorum; Lütfen Akçay ve diğer Edremit Körfezi beldelerine yazık etmeyiniz. Eğer amaç, tasarruf ve hizmet birlikteliği ise işte önerimiz: Akçay, Zeytinli, Güre ve etrafında birkaç köy, toplam nüfus 40 bin, işte size 3 belde yerine 3 beldenin birleştiği bir ilçe. Biz onurlu mücadeleyi sonuna kadar vermeye kararlıyız. Son 1 yıllık çalışma dönemi içerisinde Çamcı yol caddesi düzenlemesi, Ali İleri Caddesi ve Oruç Reis Caddesi yuyu kaldırımları düzenlemeleri, üst geçit inşası gibi bir çok hizmeti gerçekleştirdik. Bu güzel beldeyi yeniden Türkiye’nin gözdesi, dünyanın gözde turizm merkezlerinden birisi haline getirmeliyiz. Attığımız her adımda ardımızda belirgin izler, gerçekleştirdiğimiz hizmetler bırakarak yürüyoruz, önümüze yeni hedefler koyarak, yeni projeler katarak ilerliyoruz. Bu büyük yürüyüşümüz, siz sevgili Akçaylıların desteği sürdükçe ve belediyemiz yaşadıkça devam edecek” diye konuştu.

Kaymakam Osman Tunç, çevre beldelerin belediye başkanları ve diğer protokol mensuplarının da katılım gösterdiği şenlik açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’na İzmir - Karşıyaka Belediye Bandosu’nun mini konseri ve halk oyunları ekibinin folklor gösterileriyle son buldu. Açılış töreninin ardından, şenlik programı kapsamında hazırlanan Belediye Kültür ve Sanat Evi sergileri açıldı. Meşhur Akçay Kordonu’nda bulunan ‘Metropol’ isimli çay bahçesi salonunda hazırlanan sergilerin açılış kurdelesini kesen başkan İnceoğlu ve protokol mensupları, sergilenen el sanatları çalışmalarını inceledi. Protokol mensupları, el emeklerini sergileyen sanatçılara teşekkür plaketleri ve çiçek hediye etti.

AKÇAYLILARA JEOTERMAL MÜJDESİNİ BAŞKAN İNCEOĞLU VERDİ
Şenlik programı, akşam saatlerinde, Cemil Temel Mahallesi ve çevresini beldeye bağlayan E-87 Karayolu üzerinde Akçay Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yaptığı modern üst geçit açılışı ile devam etti. Yaklaşık 360 bin TL’ye mal olduğu bilinen ve engellilerin de rahatça kullanabilmesi için özel olarak inşa edilen üst geçidin açılış töreninde kürsüye gelen başkan Cahit İnceoğlu, Akçay halkına jeotermal müjdesi verdi. İnceoğlu, “Belediyemizin tamamen kendi öz kaynaklarıyla yaptığımız bu üst geçidimiz çok kısa sürede tamamlandı ve halkımızla birlikte hizmete açacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Size önce küçük bir müjdeli haber vereceğim v daha sonra büyük müjdeyi açıklayacağım. İlk müjdeli haberimiz, sık sık kazaların yaşandığı ve Karayolları Müdürlüğü’nün en sonunda kavşağını kapattığı Olivecity isimli alışveriş merkezi’ni Kızılkeçili köyüne bağlayan noktaya bir üst geçit daha yapacağız. Bu üst geçidin ihalesi yapıldı ve hemen başlanarak yine çok kısa sürede tamamlanacaktır. E-87 Karayolu’ndan karşıya tehlikesiz bir geçiş için elimizden geleni yapıyoruz. Gelelim büyük müjdeli haberimize. Akçay beldemizde bir süre evvel jeotermal sıcak su arama çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışmalarımız nihayet olumlu bir sonuç getirdi ve aradığımız şartları taşıyan jeotermal suyu bulduk. Aldığımız sonuçlara göre, 60 derece civarında sıcak su bulunan bu kaynaktan içinde bulunduğumuz 2012 yılı içerisinde yüzeye termal suyu çıkartacağız. Bununla birlikte Akçay beldesi tıpkı komşumuz olan Güre gibi termal suyu ile de ünlenecek. Bu hizmet Akçay için yeni bir milat olacak. Daha yapılacak çok işimiz var. Sizlerle birlikte çok iş yapacağız ve beldemizi daha iyi yaşanabilir bir belde, hatta ilçe haline getireceğiz” dedi.

KAYMAKAM OSMAN TUNÇ, BAŞKAN İNCEOĞLU’NU TEBRİK ETTİ
Mahalle halkı ve yazlıkçılar tarafından büyük alkış alan Akçay belediye Başkanı İnceoğlu’nun konuşmasının ardından Kaymakam Osman Tunç ta kürsüye gelerek duygu düşüncelerini aktardı. Kaymakam Tunç, “Belediyeler insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için gece gündüz, yaz kış, her koşulda çalışıp hizmet üreten takdire şayan gözde kurumlarımızdır. Yaptıkları en küçük hizmet bile halka yöneliktir. Göze küçük gelebilecek bir okul önündeki yol kasisi (tümsek) bile her gün belki onlarca öğrencinin trafik kazasında yaralanmasını, hatta ölmesini engellemektedir. Bu sebeple belediyelerin hiçbir hizmeti küçümsenmemelidir. Akçay Belediyemizi, kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiği ve bir yenisini daha inşa edeceği üst geçitlerden dolayı kutluyorum. Özveri ile çalıştığını gözlemlediğim Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nu da huzurlarınızda tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, İzmir - Karşıyaka Belediye Bandosu mahalle halkına küçük bir gösteri yaptı. Daha sonra, balonlarla süslenen üst geçidin açılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Osman Tunç ve Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, kurdeleyi kesti ve ardından diğer protokol mensupları ile vatandaşlar üst geçitten karşıya geçti. Engelli vatandaşların kullanabilmesi için özel olarak dizayn edilen üst geçidin tabanında ise genelde çocuk parklarında kullanılan insan sağlığını koruyucu malzeme bulunması dikkat çekti.

Açılış töreninin ardından saat 21.00’de ünlü taklit ustası, tiyatrocu ve oyuncu Yavuz Seçkin Cumhuriyet Meydanı’nda sahne aldı. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu’nun da izlediği gösteride sık sık Akçay tatil beldesini öven sözler kullanan Yavuz Seçkin, bir saati aşkın süre içinde tek kişilik stand-up gösterisi sundu. Ünlülerin taklitlerini yapan ve komik hikayeler anlatan Yavuz Seçkin büyük alkış aldı. Binlerce kişinin izlediği Cumhuriyet Meydanı’ndaki stand-up gösterisinin ardından, Akçay Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Zeki Çiçek yönetiminde konser verdi. Konser gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Şenlik programına CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ta katıldı.

Akçay Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerinin 13.’sü ve geleneksel “Yaza Merhaba” şenlikleri, ikinci gününde ise, kortej yürüyüşü ve 3. Akçay Türk Halk Oyunları Yarışması ile son bulacak.

20.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler









Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Akçay'da 'Yaza Merhaba' Şenlikleri Başladı

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi