Şifrem?
158 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'a Arıtma Müjdesi
Ayvalık'ta, önceki gün Haziran ayı olağan toplantısını yapan Ayvalık Belediyesi Meclisi’nden ilçenin en büyük eksikliği olan Arıtma Ünitesi’nin yapılabilmesine ilişkin müjdeli bir haber çıktı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Önceki gün Ayvalık Belediyesine ait Fuaye Çok Amaçlı Salonda saat 14.00’de Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in öncülüğünde gerçekleşen Meclis Toplantısına CHP’li ve MHP’li üyelerin eksiksiz katıldıkları gözlendi. Yapılan toplantıda ‘Memur dolu boş kadrolarında derece değişikliği’, 1308 sayılı ada, 93 sayılı parsele kayıtlı Arıtma Tesisi’, ‘Meclis İmar Komisyonundan gelen konular’ ve ‘İmar Dairesi ile diğer birimlerden gelen olan konular’ tartışılarak karara bağlandı. Saygı duruşu ile başlayan toplantıda, Memur dolu boş kadrolarında derece değişikliği ile yasal mevzuatlar kapsamında alınması gerektiği için oy birliği ile kabul edilirken, toplantının en önemli maddesi olan ve Ayvalık’ta en büyük eksikliklerden biri olan Arıtma Tesisi’nin inşa edilmesine ilişkin konu ele alındı.

ARITMA TESİSİ 1 YIL İÇİNDE DEVREYE GİRECEK
Ayvalık’ın Engürü ve Kumlubahçe mevkilerinde deniz kıyısındaki hazineye ait eski plajın bulunduğu alanın belediye tarafından kiralanarak, yap-işlet-devret modeliyle bir yıl içinde yapılabilmesinin planlandığı arıtma tesisinin A’dan Z’ye tüm masraflarının, açılacak ihaleyi kazanacak olan yüklenici firmanın kendi imkanlarıyla hayata geçirileceği öğrenildi. Ayvalık’ın kanalizasyon ve atık su sorununu kökünden çözecek olan proje kapsamında, arıtma tesisinin kuracak olan firmanın, 10 yıl süresince arıtma işlemini sürdürebileceği belirtilirken, gerektiğinde 10 yıllık zaman dilimi dolmadan da belediyenin arıtma tesisinin bedelini ödeyerek, tesisin sahibi olabileceğinin de altı çizildi. Toplantıda; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçede hale hazırda Kanalizasyon Terfi Merkezi ile Engürü mevkiindeki Mitralyöz Burnu olarak nitelendirilen yarım adanın bulunduğu noktanın açıklarında Derin Deşarj Sisteminin bulunduğunu kaydederek, “İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri olan Arıtma Tesisi’nin yapımına tek kuruş para harcamayacağız. Açılacak ihaleyi kazanan firma 10 yıl süresince belediye olarak atık su toplama bedellerinden pay alacak ve 10 yıllık süreç dolduktan sonra da Arıtma Tesisi’ni belediyemize devredecektir” dedi.

Toplantıda Arıtma Tesisi’nin yapımına ilişkin ilk koşul olan meclis kararının ise CHP’li ve MHP’li Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildiği gözlendi. Ayvalık Belediye Meclisi’nhin Haziran ayı toplantısında daha sonra Meclis İmar Komisyonu ile İmar Dairesi ve Belediyenin diğer birimlerinden gelen konular değerlendirilerek karara bağlandı. Yapılan Meclis toplantısında, ilçe merkezinde bulunan ve halen daha restorasyon çalışmalarının sürdüğü Taksiyarhis Kilisesi’nin hemen önünde bulunan eski çeşmenin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilirken, kilisenin arka tarafında bulunan 12 metrekarelik şüyulu arsanın da satışa çıkarılması kararı alındı.

CAZIM NURİ ERMAN SAĞLIK OCAĞI BİNASI YIKILIP, YERİNE 2 KATLI BİNA YAPILACAK
Toplantıda, Ayvalık Kaymakamlığı Toplum Sağlığı Merkezi Tabipliğinin bulunduğu 1269 ada, 26 parsel ve 1493 ada, 127 parsellerde bulunan tek katlı merhum Cazım Nuri Erman tarafından yaptırılan binanın çürük ve depreme dayanıklı olmaması nedeniyle, bakanlık tarafından yıkılarak, yeniden ve 2 katlı olarak yapılmasına ilişkin talebi değerlendirildi. Söz konusu binanın bulunduğu alanın belediye tarafından tahsis edilmemek ve kullanım hakkının 15 yıllığına verilmesi koşuluyla kabul edilirken, amacına uygun davranılmadığı takdirde binanın belediye tarafından geriye alınabileceği yönünde karar çıktığı gözlendi.

PROF. DR. ÖZYİĞİT’TEN AYVALIK BELEDİYESİNE AYAZMA JESTİ
Toplantıda, kısa bir süre önce kazı çalışmalarının yapıldığı Ayazma Kilisesi’nin restorasyonun gerçekleştirilmesi için Prof. Dr. Ömer Özyiğit’in yıllar önce hazırladığı projeyi belediyeye bağışladığı öğrenilirken, bu projenin Bursa Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna gönderilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Yapılan toplantıda ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebine istinaden ilçedeki apartmanlarda bulunan kömürlüklerin daire haline çevrilmesi ile binalardaki balkon kapatmalarını olanak veren eski meclis kararları da oy birliği ile iptal edildi.

07.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler















Son Günlerin Haberleri
03.05.2024 Tarihli Haberler
02.05.2024 Tarihli Haberler
01.05.2024 Tarihli Haberler
30.04.2024 Tarihli Haberler
29.04.2024 Tarihli Haberler
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'a Arıtma Müjdesi

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi