Şifrem?
193 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Hedef Kazaları Yüzde 50 Aşağı Çekmek
Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından ortak eğitim toplantısı düzenlendi.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

EGM Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun düzenlediği, "Ticari Araç Sürücülerini Bilgilendirme Toplantıları"nın 7.'si Balıkesir’de yapıldı.

Balıkesir Şoförler Odası Salonunda düzenlenen toplantıya, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay İlker Temel, Balıkesir Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem, esnaf odalarının temsilcileri ve ticari araç sürücüleri katıldı. Toplantının konusunu genellikle ölümle sonuçlanan trafik kazalarının sebepleri ile trafik kurallarının ihlal edilmesi, bu ihlallerin nasıl önlenebileceği ele alındı. Toplantıya katılan sürücülere trafik psikolojisi ile iletişim ve halkla ilişkiler konularında bilgiler verildi. Ticari araç şoförlerinin bilinçlendirildiği toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, görev süresi boyunca yaptığı, toplumda büyük ilgi gören ve genel müdürlüğün örnek gösterdiği trafik eğitim projeleri olan, "Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Tırı", "Hacivat- Karagöz Trafik Kurallarını Öğretiyor" ve "Kaskımla Güvendeyim" projelerini anlattı. Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fehmi Erdem, Federasyon başkanının çalışmalarını övdü, hizmetleri için teşekkür etti. Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, bu toplantının trafik güvenliğine etki edecek olduğunu söyledi. Aydın, "Dünyada ve ülkemizde artan nüfus ve araç sayısıyla birlikte her geçen gün herkes için trafik ciddi bir sorun olmaya devam ediyor. Trafik kazaları sonucunda her yıl binlerce vatandaşımız ölürken, binlercesi de yaralanmakta, sakat kalmakta ve milyarlarca lira da maddi hasar oluşmaktadır. Karayolları güvenliğinin sağlanabilmesi, eğitim, denetleme ve acil yardım, altyapı ve mühendislik hizmetlerinin birbirleriyle bağlantılı ve etkin bir şekilde sunulmasıyla etkindir. Büyüyen trafik sorunlarına yeni çözüm önerileri getirmek amacıyla diğer kamu kurum ve kuruluşları dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortaklaşa proje çalışmaları yapılarak trafik sorununa çözüm oluşturacak uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Büyüyen trafik sorununa diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortaklaşa proje çalışmaları yapıp, trafik sorununa çözüm oluşturacak projeler gerçekleştirilecek. Trafikte maddi ve manevi sorunları projeli çalışmalar alanlarındaki yeteneklerini geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza ve öğrencilerimize aktararak çocuklarımıza küçük yaşta bilinç oluşturmayı amaçlamaktayız" diye konuştu.

YUSUF AVAN: "HEDEF KAZALARI YÜZDE 50 AŞAĞI ÇEKMEK"
"2011'DE 3 BİN 75 KİŞİ KAZA YERİNDE ÖLDÜ"

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, Türkiye’de kaza oranlarının aşağıya çekilmesi adına Emniyet Genel Müdürlüğü’nün başlattığı hamleyle hedeflerinin ölümlü kaza oranlarının aşağıya çekmek olduğunu vurguladı. 2011 yılında 3 bin 75 kişinin kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirten Yusuf Avan şunları söyledi;

"Dünya taşımacılığının büyük bölümü kara yolları üzerinden yapılmaktadır ve bu büyük bir sorun olma özelliğini devam ettirmektedir. Dünya genelinde trafik kazalarından 1 milyon 200 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyondan fazla insan da yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Bu kazaların yüzde 30’u kalkınmış, yüzde 70 ise kalkınmakta olan ülkelerde olmaktadır. Ülkemizde de hızla artmakta olan nüfus ve araç sayısıyla birlikte trafik sorunu da ülkemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. 2011 yılında 3 bin 75 kişi kaza yerinde hayatını kaybetmiştir. Son yıllarda ölümlü trafik kazalarında bir azalma yaşanmıştır. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler 2011 yılından başlamak üzere 2020 yılına kadar geçecek sürede amaç ölümle kazaları yüzde 50 azaltmaktır. Bu kapsamda ülkemizde de sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bir eylem planı hazırlanmıştır. Kazaların tamamen kaldırılmasak da kaza oranlarını aşağıya çekebiliriz."

Ticari araç şoförlerini bilgilendirme toplantısının ardından katılanlar adına 10 kişiye temsili olarak motosiklet kullanıcılarına kask hediye edildi. Kasklarını takan sürücüler motosikletli trafik polislerinin eşliğinde şehir turu attılar.

06.06.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Hedef Kazaları Yüzde 50 Aşağı Çekmek

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi