Şifrem?
180 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Ayvalık'ın Hedefi 1 Milyon Turist
Ayvalık'ta yaklaşık 3 yıl önce Kaymakam Nihat Nalbant’ın öncülüğünde kurulan Ayvalık Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin 4. genel kurul toplantısı Sarımsaklı’da bulunan Büyük Berk Otel’de yapıldı.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Ayvalık Kaymakamı ve Birliğin Başkanı Nihat Nalbant, birlik yöneticileri Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayhan Gökdeniz, İlçe Turizm Müdür Vekili Yasemin Güngör’ün yanı sıra genel kurul üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldığı toplantı, divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı.

Balıkesir İl Genel Meclis Üyesi Arif Göksu’nun başkanlığında, Küçükköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Toka ve Altınova Belediye Meclis Üyesi Hayri Kocaer’in katip üyelikleriyle oluşturulan divan heyetinin ardından, yapılan saygı duruşu ve akabinde genel kurula katılan üyelerce İstiklal Marşı’nın birlikte söylenmesinin sonrasında Ayvalık Kaymakamı ve Birlik Başkanı Nihat Nalbant tarafından, AYTUGEB Encümenine ait Faaliyet Raporu okundu.

Ayvalık’ın turizm alanında hak ettiği payı alabilmek adına ilçe ve belde yöneticilerinin yanı sıra sektör temsilcilerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan birliğin, 31.08.2009 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla kurulduğunu hatırlatan Kaymakam ve Birlik Başkanı Nihat Nalbant, birliğinm 2012 yılının ilk 6 aylık sürecine ait çalışmaları hakkında genel kurul üyelerine bilgiler verdi.

Ayvalık’ın tanıtımı ile ilgili en önemli sıkıntının birkaç dilde hazırlanan bir tanıtım filminin olmaması nedeniyle, ilçe ve beldelerinin turizm alanındaki alternatiflerinin tanıtıldığı bir filmin çekildiğini kaydeden Nihat Nalbant, bu filmin tanıtım CD’lerinin AYTUGEB olarak katılınan İstanbul’da ki EMİTT fuarının yanı sıra Almanya-Berlin ve Dubai fuarlarında İngilizce, Rusya Moskova Turizm Fuarında ise Rusça olarak dağıtıldığını anlattı.

AYTUGEB olarak Ayvalık ve beldelerinin turizm alanında tanıtılması için tişört, anahtarlık, kupa ve benzeri bir materyalin bastırılıp söz konusu yurt içi ve yurt dışı fuarlarda dağıtıldığını belirten Nalbant, birlik olarak Turizm Haftasında da etkinliklere ev sahibi yaptıklarını, birliğin web sayfasını etkin olarak kullanılmasının önünü açtıklarını kaydetti.

Gelecek dönemlerde şimdiye kadar katıldıkları fuarların yanı sıra, özellikle İsveç, Finlandiya, Norveç ve Hollanda gibi kuzey Avrupa ülkelerinde de çeşitli tanıtımları hedeflediklerini vurgulayan Ayvalık Kaymakamı ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant, birliğe kurumsal bir kimlik kazandırabilmek için bir bina ya da ofis bulunmaya çalışılacağını belirtti.

Birliğin üye yapısı ve sayısının genişletilmesi için zorlama yapılmadan gönüllülük ilkesinin temel alınarak hareket edileceğini anlatan Nalbant, AYTUGEB içinde oluşturulan komitelerin daha da etkin çalışması gerektiğini ve yörede yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalara birliğin danışmanlık hizmeti verebilecek bir yapının şekillenmesinin önemine dikkat çekerek, Ayvalık’ta ki atıl durumdaki ikinci konutların turizme kazandırılması için gelecek dönem kolları sıvayacaklarını söyledi.

NALBANT SERT ÇIKTI
Kaymakam ve AYTUGEB Başkanı Nihat Nalbant’ın birlik içerisinde dedikoduların olmasını anlayabildiğini ancak, birliğin prim ve aidat toplamaya giden görevlilerine hakaret edilmesine katlanamayacağını belirterek, 17 adet yıldızlı otelin yanı sıra 2 adet deniz turizmi işletmesi sektör üyeleri ile yeni üye firmaların aidatlarını ödememeleri halinde icrai takibat yaptıracağını, birliğe katkı vermeyen sektör temsilcilerine tanıtım fuarlarında kendi firmalarına ait tanıtım afiş ve broşürlerine yer verilmeyeceğinin altını çizdi.

Dubai’ye eşiyle gittiği için bazı çevrelere tarafından eleştirildiğini anlatan Kaymakam ve Birlik Başkanı Nihat Nalbant, “Herkes bu tip organizasyonlarıyla gitmelidir. Ben eşimle gittim. İyi ki de gitmişim. Bizler bu organizasyonlara birliğin parasıyla değil, kendi ceplerimizden harcadığımız paralarla gidiyoruz. Dubai’de birliğe ait 10 avro para harcandı. Bu kadar özverili çalışan bizleri bu şekilde itham edenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

TÜRKÖZEN, “ŞU ANKİ ENCÜMENE DESTEK VERMEK GEREKİR”
AYTUGEB’in Faaliyet Raporunun okunmasının ardından yapılan oylamada raporun ibra edilmesinin ardından, dilek ve temenniler bölümünde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, AYTUGEB encümenini teşkil edenlerin gelip geçici olduğunu belirterek, “Önemli olan şu an gerçekten büyük fedekarlıklarla çalışarak tamamen ilçemizin ekonomik anlamda tek çıkış yolu olarak kabul ettiğimiz turizm ve turizm gelirlerini arttırmaya çalışanlara destek vermek gerekmektedir” dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, AYTUGEB’e sektör temsilcilerinin daha fazla ve hakkaniyetle destek vermesi gerektiğinin altını çizerken, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer de Dubai’de sadece birliğin parasından sadece 10 avro harcanmasının nedenini esprili bir şekilde açıkladı. Sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından AYTUGEB’in genel kurulu sona erdi.

25.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler





















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Ayvalık'ın Hedefi 1 Milyon Turist

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi