Şifrem?
155 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Yeni Türk Ticaret Kanunu Hakkında Bilgilendirildiler
Balıkesir Genç İş Adamları (BAGİAD) geleneksel olan aylık iş yemeği toplantıları devam ediyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Derneğin dün akşam düzenlenen yemekli gecesinde üyelere, "Yeni Türk Ticaret Kanunu" hakkında önemli bilgiler verildi. Gecenin misafir konuşmacıları SMMM Bülent Fıçıcı ve Şahkan Saltık Türk Ticaret Kanunu ile ilgili uzun bir sunumda bulundular. Yeni kanunla ilgili BAGİAD üyelerini bilgilendiren konuşmacılardan aynı zamanda BAGİAD üyesi olan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Şahkan Saltık, şirketlerin kendi bekaları için Yeni Türk Ticaret Kanununu mutlaka uygulamaları gerektiğini vurguladı.

Otel Basri'de düzenlenen geleneksel toplantıya BAGİAD Başkanı Mert Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Levent Tellioğlu, Refik Altan, derneğin üyesi çok sayıda genç iş adamı ve gazeteciler katıldı. Açılış konuşmasında davetlileri selamlayan BAGİAD Başkanı Mert Yavuz, son bir buçuk ay içerisinde dernek çalışmalarından söz etti. 20. kuruluş yılı etkinliklerini hatırlatan Mert Yavuz, "Bağlı olduğumuz federasyonun yönetim kurulu toplantılarında 'iki ayda bir yönetim kurulu toplantısı GİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir' diye karar alınmıştı. Buna istinaden 8 Mayıs 2012 Salı günü federasyon yönetim kurulu toplantısı derneğimizde yapıldı. Sizler de basından takip etmişsinizdir, EGİAD, Manisa ve Bandırma genç iş adamları derneğinden, EGİFED yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımız hem derneğimizi ziyaret etmiş oldular, hem de toplantımızı gerçekleştirmiş olduk. Derneklerimiz ve üyelerimiz için neler yapabiliriz; birlikte hazırlayacağımız iş ortamlarıyla bulunduğumuz illere nasıl katkı sağlayabiliriz, onları konuştuk. Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz'u makamında ziyaret ettik. EGİFED ile sıcak ve samimi bir sohbet ortamında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu" dedi.

BAGİAD Başkanı Mert Yavuz, son günlerde iş dünyasında en çok konuşulan ve tartışılan konulardan birinin Yeni Türk Ticaret Kanunu olduğunu söyledi. Gündemde sıkça yer alan bu konuyu BAGİAD olarak yakından takip ettiklerini ve ilgilendiklerini aktaran Mert Yavuz, üyelerini bu hususta bilgilendirmek istediklerini kaydetti. Mert Yavuz, "Türk Ticaret Kanunu hepimizi yakından ilgilendiriyor. Alanında uzman kişilerden dinleyip tartışalım diye yemekli toplantımızda bu konuya yer vermek istedik" dedi.

Yemekli toplantıda, BAGİAD üyesi olan SMMM Şahkan Saltık ile meslektaşı Bülent Fıçıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu, ticari işletme ve ticaret şirketlerine getirilen yenilikler ile ilgili hazırladıkları sunumlarıyla genç iş adamlarını bilgilendirdi. Şahkan Saltık, herkesin kendisini yeni Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) hazırlaması gerektiğini, bu kanunun kesin olarak yürürlükte olacağını söyledi. 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek kanunun uygulama yönünden yürürlüğe girmiş gibi hareket edilmesini öneren Saltık, "Şirketlerimiz ana felsefe olarak Ticaret Kanunu yürürlükte diye kendilerini revize etmeyecek, tam tersine şirketimizin bekası için kanunu şirketimizde uygulayacağız. Bu şirketlerin geleceği için büyük önem taşıyor. Yeni kanun şirketlerin şeffaflaşmasını istiyor" dedi.

Tam olarak 55 yıldır yürürlükte olan eski Türk Ticaret Kanunu'nun artık ömrünü tamamladığı, bununla ilgili önlem alınması gerektiği, çıkarılan kanunun bu anlamda ihtiyaca cevap vereceği bildirildi. Amerika'daki bir doğal şirketinin yaşadığı olumsuzluğun Ticaret Kanununda şeffaflığı getirdiğini belirten Şahkan Saltık, yeni kanunun Avrupa Birliği ile de uyum içerisinde olmasının istenildiğini, AB ile uyum müktesebatı çerçevesinde Türk Ticaret Kanununun, Kurumlar Vergisi Kanununun revize edildiğini, yeni TTK'da kurumsal yönetimin son derece önem arz ettiğini anlattı. Kurumsal yönetim anlayışının beraberinde müthiş bir şeffaflık gerektirdiğini belirten Saltık, bunun da daha şeffaf bir toplum demek olduğunu ifade etti. SMMM Şahkan Saltık, iş adamlarına şirketlerinin kuruluş sözleşmelerini önlerine alıp yeniden incelemelerini, yeni TTK kapsamında buna göre önlem almalarını istedi. 1540 maddelik yeni TTK için geri sayımın hızla ilerlediğini söyleyen Saltık, 37 gün sonra uygulamaya girecek kanuna şirketlerin mutlaka hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Kurumsal yönetimin öneminin tekrar tekrar vurgulandığı yeni Türk Ticaret Kanunu seminerinde, bağımsız denetçiler konusuna da vurgu yapıldı. Katılımcılar, Vergi Yasası ve Bankalar Kanununda iş adamlarının, şirketlerin gelir vb. gizli bilgilerin yeni TTK'da internet üzerinden sorgulanabilirlik kapsamında bütün bilgilerin öğrenilebilecek olmasının çelişki oluşturduğu ifade edildi. Uzman konuşmacılar bu endişenin haklı olduğunu, yeni kanunun bu gibi tartışmalar yüzünden uygulamaya geçilmesinde gecikme yaşandığını, ancak bunların kurumsal yönetim ve şeffaflık anlayışın bir sonucu olarak değerlendirilebileceğini kaydetti. SMMM Şahkan Saltık ve Bülent Fıçıcı, yeni TTK'da elektronik bilişimin büyük bir değer ve öneme sahip olduğunu, şirketlerin elektronik alt yapılarını hazırlamaları gerektiğini anlattılar. BAGİAD üyelerinin büyük bir dikkatle dinlediği sunumun ardından soru cevap bölümünde merak edilen konular da açıklığa kavuşturuldu.

YENİ ÜYELERE PLAKET
Her ay düzenlenen geleneksel yemekli toplantılarda iş dünyasını yakından ilgilendiren konuları konusunda uzman konuklarını ağırlayıp üyelerini bilgilendiren BAGİAD, her ay derneği yeni üyeler kazandırıyor. BAGİAD ailesine yeni katılan Turusan Yanturalı, Turgay Pekcan, Okan Öz, Barış Kampüs ve Zeynep Yolcu isimli yeni üyelere dernek başkanı Mert Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından plaket verildi. BAGİDA Başkanı Mert Yavuz, Türk Ticaret Kanunu ile ilgili sunumlarıyla kendilerini bilgilendiren SMMM Şahkan Saltık ve Bülent Fıçıcı'ya birer teşekkür plaketi verdi.

24.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler
17.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Yeni Türk Ticaret Kanunu Hakkında Bilgilendirildiler

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi