Şifrem?
116 Kişi Online WebMail   Bize Yazın

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor

Balıkesir Yaz Tatiline Hazır

100 Yeni Memur Alınacak

Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü

Türkçe Olimpiyatları Başlıyor
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Haziran ayında başlıyor.


Yazıyı Boyutu: 13 Punto 14 Punto 15 Punto 16 Punto

Olimpiyatların Balıkesir İl Etkinliği 5 Haziran tarihinde Atatürk Stadında yapılacak. Bu yıl 41 ilde planlanan olimpiyatların finali ise 14 Haziran tarihinde 137 ülkeden gelen bin 500 öğrencinin katılacağı İstanbul gösterisiyle yapılacak.

TÜRKÇE SEVDALILARI BALIKESİR'E GELİYOR
Türkçe Olimpiyatları Balıkesir Tertip Komitesi başkanı H. Kamil Keskin, düzenlediği basın toplantısında olimipyatlarla ilgili bilgi verdi. Türkçe Olimpiyatlarının Türkçe'yi dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğunu belirten Keskin, en iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların yurt dışında Türkçe'ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını kaydetti. 2003 yılında 17 ülke ve 62 öğrenci katılımıyla başlayan Türkçe Olimpiyatlarına bugün 137 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığına dikkat çekildi. Tertip Komitesi başkanı Kamil Keskin, bu bin 500 öğrencinin seçilmesi sırasında kendi ülkelerinde yapılan yarışmalar da göz önüne alındığında 15 bin öğrencinin Türkçe'yi öğrenmek adına yarışmalara katıldığını söyledi. Olimpiyatların Balıkesir gösterisine 30 ülkeden 80 öğrencinin katılacağını açıklayan Kamil Keskin, "Balıkesir'deki 30 ülkeden 80 öğrencinin katılacağı gğösterilerde öğrenciler Türkçe şarkı, şiir, halk oyunları, dil bilgisi ve genel kültür kategorilerinde yarışacak. Yaklaşık 15 bin bin öğrencinin hazırlandığı bu olimpiyatlar, medeniyetlerin kaynaşmasıdır. Dili, dini, coğrafyası farklı insanların Türkçe vasıtasıyla kucaklaşması, dost olmasıdır. Bu olimpiyatlar aynı zamanda ülkemizin ve bu olimpiyatlarda temsil edilen diğer ülkelerin tanıtımı için de güzel bir vesiledir. Balıkesir haziran ayında, dostluk adına, barış adına farklı ülkelerden gelen misafirlerimizle şenlenecek. Dostluğun ve barışın pekişmesinde, sevginin yücelmesinde önemli bir adım olacaktır" diye konuştu.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR
Balıkesir Mezunlar Derneği adına konuşan tertip komitesi başkanı H. Kamil Keskin, organizasyona katkı sağlayan tüm sponsorlara teşekkür etti. Keskin, "Bizler Balıkesir Mezunlar Derneği olarak her yıl geleneksel bir keyfiyet kazanan, geçtiğimiz yıl Balıkesir'de 48 bin kişi ile gerçekleştirilen, bu yıl ise 55 bin kişinin katılmasını beklediğimiz Türkçe olimpiyatlarında Türk diline ve kültürüne hizmet eden Balıkesir Valiliğine, Balıkesir Belediyesine, devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına, sponsor iş adamlarımıza bütün içtenliğimiz ve samimiyetimizle teşekkür eder, Türkçe'ye gönül veren, tüm Türkçe gönüllülerini aramızda görmekten onur duyarız" dedi.

Türkçe Olimpiyatlarında öğrencilerin sadece şarkı ve şiir okumasının yetreli olmayacağı, bu seneye özel olarak öğrencilerin Türkçe'yi bir Türk ile rahatlıkla konuşup muhabbet edecek şekilde öğrenmesi şartının olduğu, dolayısıyla yarışmaya katılan öğrencilerin Türkçe'yi çok iyi öğrenmiş olarak gelecekleri bildirildi. Kamil Keskin, 4 Haziran'da Bursa'da, ardından 5 Haziran akşamı da Balıkesir'de yapılacak olan Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları Balıkesir gösterisine hükümetin Bakan düzeyinde temsil edileceği, programa katılacak Bakanın henüz belli olmadığı belirtildi. Olimpiyatların ana sponsorunun Yayla olduğu bildirildi. Öte yandan, Balıkesir Belediyesi de Türkçe Olimpiyatlarına ilk defa sponsor oluyor. Tertip Komitesi Başkanı Kamil Keskin bir soru üzerine, Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının genel giderinin 400 bin TL'yi aştığını, ancak bunun sponsorlar tarafından karşılandığını açıkladı.
Bu arada, Balıkesir'de yapılacak etkinliğe Çanakkale ilinin de dahil edildiği, bu ilden yaklaşık 3 bin katılımcının Balıkesir'e geleceği bildirildi. Türkçe Olimpiyatları Balıkesir gösterisine destek veren sponsorlar için stadyum karşısındaki alanda stantların kurulacağı, gösterilerin şehir merkezindeki bazı noktalar ile Bandırma ve Burhaniye illerinde LED ekranlarda da kapalı devre yayın veya TRT kanalı aracılığıyla aynı anda gösterileceği bildririldi.

22.05.2012

Yorumlar   Yorum Ekle

Balıkesir Son Haberler

Ayvalık Zeytin Festivali Yeniden Yapılıyor Balıkesir Yaz Tatiline Hazırlanıyor
100 Yeni Memur Alınıyor. Sındırgı'da Yangın : 1 Ölü
Balıkesirspor hazirun Listesi Harflerin Yerlerini Algılamakta Zorlanma Bozukluğu: Disleksi disleksi Nedir?
Balıkesir'e 3 Yeni Karavan Kamp Alanı Balıkesir E-ticaret Firmaları
Balıkesir'de Sokağa Çıkma yasağı Balıkesir Giriş Çıkış yasaklandı
Balıkesir'de Corona hasta sayısı Ekinlik Adasında Deprem
65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı genelgesi yayınlandı. istanbul Yazlık Bölgelere Akın Etti
Balıkesir'de TOKİ nereye Yapılacak Sındırgı'da Kışla Müzehan Oteli Açıldı
ABD ve Kanada'da Mutfakları Türk Taşları Süslüyor Ayvalık'ta Uyuşturucu Şüphelisi Çift Yakalandı
Balıkesir'de Kargo Aracından Kaçak Tütün Çıktı Zeytin Hasadı Festivali Kapsamında Sembolik Zeytin Hasadı Yapıldı




Balıkesir Gündem Haberleri

Balıkesir Önemli kişiler

















Son Günlerin Haberleri
28.04.2024 Tarihli Haberler
27.04.2024 Tarihli Haberler
26.04.2024 Tarihli Haberler
25.04.2024 Tarihli Haberler
24.04.2024 Tarihli Haberler
23.04.2024 Tarihli Haberler
22.04.2024 Tarihli Haberler
21.04.2024 Tarihli Haberler
20.04.2024 Tarihli Haberler
19.04.2024 Tarihli Haberler
18.04.2024 Tarihli Haberler

  Balıkesir Ürün Vitrini
 
Balıkesir Firmalar
Balıkesir Ürünler
Balıkesir Reklam
Haberler
Resim Galerileri
Balıkesir
Bandırma
Edremit
# #
Balıkesir Öğrenci Yurtları
Balıkesir Kahvaltı Mekanları
Web Sayfası Talep Formu
Firmanı Ücretsiz kaydet
Balıkesir Türkçe Olimpiyatları Başlıyor

Copyright © 1997 - 2024 balikesir.com Bize Yazın      Kullanıcı Sözleşmesi       Kvkk Bilgilendirmesi